Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Regnbågen

Regnbågen

Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1976. 231 sidor.

Mycket gott skick. Ngt snedläst, f ö i mycket gott skick. Pearl Buck (1892 – 1973) var en amerikansk författarinna. Hon tilldelades Nobelpriset i litteratur 1938 "för sina rika och verkligt episka skildringar ur kinesiskt bondeliv och för sina biografiska mästerverk".
Regnbågen - handling: En affärsman i New York, Henry Potter, firar sin 50-årsdag med att se en Brodwaypjäs. Det i hans ögon omoraliska innehållet fyller honom med avsmak och han får lust att själv stå för produktionen av en mera renhjärtad pjäs. Han dras därigenom in i en helt ny värld, fylld av intriger och komplicerade mänskliga relationer. Den skrämmer honom men ger honom samtidigt, genom hans förbindelse med pjäsens unga primadonna, som byter älskare som hon byter roller, nya perspektiv på sig själv och sitt inrutade liv. Kontakten med teaterns människor kommer honom att vakna upp till ett intensivare liv och ett varmare äktenskap.
I ”Regnbågen”, en roman on en teaterpjäs födelse, har Pearl Buck använt den kännedom om teaterns värld som hon fått genom att både skriva pjäser och vara teaterproducent. Mycket av spänningen i hennes största romaner har uppstått genom hennes förmåga att skildra möten mellan olika världar, hur människorna dras till varandra men ofta finner olikheterna för stora att övervinnas. Här möts den förmögna reaktionära affärsmannens värld och teaterns.§

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100408492
Titel
Regnbågen
Författare
Buck, Pearl - Renner, Lisbeth
Förlag
Stockholm : Bonnier
Utgivningsår
1976
Språk
Svenska