Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Lyckliga Gatan : Du Finns Inte Mer-

Lyckliga Gatan : Du Finns Inte Mer-

Inbunden bok. Premium Publishing. Originalupplaga uppl. 1998. 308 sidor.

Gott skick. MAKULERAT INPLASTAT BIBLIOTEKSEX. GOTT SKICK. DIV BIBLIOTEKSUTRUSTNING SOM BL.A. STÄMPLAR, ETIKETTER OCH SIGNUM PÅ RYGGEN

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789197271295
Titel
Lyckliga Gatan : Du Finns Inte Mer-
Författare
Britt Lindeborg
Förlag
Premium Publishing
Utgivningsår
1998
Bandtyp
Inbunden
Mått
1 x 1 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
693 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En självbiografisk berättelse om en förlorad idyll och om verkliheten bakom schlagern Lyckliga Gatan - melodin som med text av författaren och med sång av Anna-Lena Löfgren blev en av de mest sålda svenska grammofonskivorna under 60-talet.

Britt Lindeborg är Svensktoppens genom tiderna mest framgångsrika textförfattarinna men är ändå något av en doldis i svenskt musikliv. Hon tillhör de första kvinnorna som lyckades slå sig fram som låtskrivare i en mansdominerad musikbranch på 50- och 60-talet.

Hon gifte sig ung och som lycklig hemmafru började hon skriva egna melodier och texter då televisionen utlyste den första Melodifestivalen i slutet av 50-talet. Hon kom att delta i hela 12 finaler, med alltifrån "Spela på regnbågen" fram till "Diggi Loo Diggy Ley".

Den senare, till vilken hon skrivit texten, gick vidare och segrade i Eurovision Song Contest i Luxemburg.

Britt Lindeborg har aldrig dragit sig för att stå upp för vad hon tycker, vare sig det var på den vänsterinfluerade Socialhögskolan under 70-talet eller i den tidens intensiva tidningsdebatter om schlagertexter.

Hon tar oss med på en stundtals traumatisk resa genom livets olika skeden. Den idylliska barndomen i municipalsamhället Hagalund fick en mardrömslik vändning genom en serie märkliga och tragiska händelser med början under 30-talets depression.

Först i mogen ålder kommer hon till insikt och ser med helt annat perspektiv på händelserna kring "Lyckliga Gatan" och hon ger sig inte förrän hon tagit reda på hela sanningen bakom sin pappas mystiska försvinnande och död.

Genom det sätt hon beskriver sitt liv och sin familj får vi följa det svenska folkhemmets framväxt under 1900-talet. Det varma språket är hennes kännetecken och gör denna bok till en verklig upplevelse.