Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Pestmuren

Pestmuren

Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1984. 482 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Mycket fint exemplar. Oläst. Lätt gulnat boksnitt och några närmast obefintliga hanteringsspår på skyddsomslaget, för övrigt i presentskick.

I den djupa skogen i de otillgängliga bergen i Provence finner Andrea till sist resterna av pestmuren som byggts i ett fåfängt försök att hejda farsotens framfart. Andrea är på jakt efter lämpliga inspelningsplatser för en film om pesten som spred sitt gift där under medeltiden och senare. Hon har ensam givit sig av från Paris där manusförfattaren Paul just har friat till henne. Paul är liksom Andrea från Sydafrika men han är vit, uppvuxen i ett borgerligt prästhem och sedan många år etablerad i Frankrike. Resan till södern ger Andrea lite andrum. Hon vet att hon måste ge Paul sitt svar, och tanken på framtiden får henne att minnas sin familj, uppväxten i slummen , de avbrutna universitetsstudierna, förälskelsen i engelsmannen Brian för vars skull hon flyr till Europa. Andrea har under en del av sin resa i Provence sällskap av Mandla en ung, otålig landsman som är starkt engagerad i de svartas kamp för likaberättigande i Sydafrika. Hans arroganta och provokativa sätt gör henne osäker och ställer hennes tidigare uppfattningar på huvudet. Hans blotta närvaro får också resan att ta en dramatisk vändning ...


AV ANDRÉ BRINK: Ut ur mörkret / Ett ögonblick i vinden / Rykten om regn / En torr vit årstid / En kedja av röster / Pestmuren / Ambassadören / Att trotsa tystnaden : författare i förtryckets Sydafrika / Den förlorade skuggan / Kräftorna vänjer sig / Adamastors första liv / Det kom en stormvind : levnadsteckning över en berömd rebell, soldat, resenär, upptäcktsresande, läsare, byggare, skrivare, latinist, älskare och lögnare / Sandslottet / Djävulsdalen / I åtråns namn / På andra sidan tystnaden / Innan jag glömmer / Cupido / Skiljevägar.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9137085727
Titel
Pestmuren
Författare
Brink, André - Lindgren, Nils Olof
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
1984
Bandtyp
Inbunden
Vikt
1010 g
Språk
Svenska