Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mor Courage och hennes barn / Den kaukasiska kritcirkeln

Mor Courage och hennes barn / Den kaukasiska kritcirkeln

Pocketbok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2003. 264 sidor.

Nyskick. Tillskrift m. flera namn (inget som påverkar läsningen eller läsupplevelsen).
Bertolt Brecht (1898–1956) blev i 1920-talets Tyskland känd som fränt radikal lyriker och dramatiker. Efter Hitlers maktövertagande tvingades han lämna landet och under åren 1933–1947 levde han i exil, först i Danmark, sedan i Sverige och slutligen i USA.
Skådespelen i denna bok är skrivna under landsflykten. Mor Courage och hennes barn skrevs i en villa på Lidingö strax efter andra världskrigets utbrott. Den kaukasiska kritcirkeln kom till under åren i USA. Det är två pjäser som båda i hög grad är bärare av Brechts politiska och sociala budskap och som visar hur nyskapande hans dramatik är.
Denna återutgivning av Brita och Johannes Edfeldts översättning innehåller också ett förord av Synnöve Clason.
Mor Courage och hennes barn (tysk originaltitel: Mutter Courage und ihre Kinder), även känd som Mor Courage, är en teaterpjäs av Bertolt Brecht. Den skrevs 1939–1940 under Brechts exil i Sverige och hade premiär i Zürich 1941.

Pjäsen slungar betraktaren mellan olika perioder i marketenterskan Anna Fierlings – kallad "Mor Courage" – liv, med scener från olika tider, platser och länder under trettioåriga kriget. Mor Courage, vars hela uppehälle är beroende av kriget och som vet att utnyttja krigets olyckor till sin fördel, mister sina tre vuxna barn som en följd av samma krig. Det finns en olöst fråga knuten till dramat. Hur ska man kunna leva ett gott och bra liv i en värld som inte erbjuder någon godhet utan bara ondska? Denna fråga anknyter till en annan av Brechts pjäser, Den goda människan i Sezuan.
Den kaukasiska kritcirkeln är en teaterpjäs av Bertolt Brecht som skrevs 1944-1945 under Brechts exil i Santa Monica, USA. Musiken är komponerad av Paul Dessau. Pjäsen hade urpremiär i Northfield, Minnesota den 4 maj 1948.
Eugen Berthold Friedrich Brecht, känd som Bertolt Brecht, född 10 februari 1898 i Augsburg i Bayern i Tyskland, död 14 augusti 1956 i Berlin i Tyskland, var en tysk författare och regissör, som är mest känd som dramatiker, lyriker och teaterteoretiker.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127063273
Titel
Mor Courage och hennes barn / Den kaukasiska kritcirkeln
Författare
Brecht, Bertolt
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
1997
Omfång
263 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
160 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"'Bertolt Brecht (1898 - 1956) blev i 1920-talets Tyskland känd som fränt radikal lyriker och dramatiker. Efter Hitlers maktövertagande tvingades han lämna landet och under åren 1933 - 1947 levde han i exil