Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Egalias döttrar : [en roman]

Egalias döttrar : [en roman]

Inbunden bok. Stockholm : Prisma. 1978. 240 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. I Egalia har kvinnorna makten. Det är dom som är direktörer och riksdagskvinnor. Männen har låglönejobben, bär pehå (penishållare), lägger upp skägget och gör sig vackra för att behaga kvinnorna. det gäller att skaffa sig faderskapsbeskydd av någon kvinna, för de obeskyddade, ensamstående fädernas lott är hård. Och givetvis är det männen som måste ta hand om barnen – det är ju trots allt män som avlar barn. Visst är Egalia ett demokratiskt samhälle. Men männen utgör dock det sårbara könet, och att de är biologiskt underlägsna är helt ujppenbart: de kan ju inte föda barn.
Bokens huvudperson Petronius Bram, drömmer om att bli sjökvinna. Men samtidigt längtar han efter den starka Kvinna som ska komma som en vind och föra honom bort, göra honom till man, få honom att glömma att han egentligen är för lång och smal och – ve och fasa – börjar få hår på bröstet.
Men Petronius mognar och tillsammans med några kamrater börjar han diskutera mansförtrycket och dess orsaker. De startar en mansgrupp, som får en fristad hos den gamla skolherken Uggelberg, som levt ensam i sin villa sedan hans mor, rektor Uggleberg, gick bort. Herken har i tysthet samlat kunskaper om ett glömt och förtiget patriarkat och om det grymma mansförtrycket genom tiderna. Han väcks till nytt liv av de unga maskulinisterna, deltar i deras ivriga diskussioner och dras slutligen med i de allt djärvare aktioner som de genomför, trots allt löje och motstånd som mansrörelsen väcker. Den offentliga pehåbränningen är bara en början...
OBS! Vissa mindre riv på skyddsomslaget.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9151811995
Titel
Egalias döttrar : [en roman]
Författare
Brantenberg, Gerd - Witt-Brattström, Ebba
Förlag
Stockholm : Prisma
Utgivningsår
1978
Språk
Svenska