Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Söndagsbarn – eller "Bonntjyvar" är vi allihopa...

Söndagsbarn – eller "Bonntjyvar" är vi allihopa...

Häftad bok. Zinderman, Zindermans. 1969. 107 (+12 opag. planschsidor) sidor.

Mycket gott skick. Illustrerad med svartvita foton på planschsidor. Snedläsningstendens i ryggen. Främre pärmen är lite veckad i övre hörnet.
Baksidestext:
"Förr var jag grym, jag njöt av att vara hård och grym. Vad brydde jag mig om sönderslagna näsor och käkben? Vad brydde jag mig om killen som damp i golvet och kanske tog skada för livet. Inte ett dugg. Han eller jag. Vi var i ringen på samma villkor. Boxning är inte längre något för mig. Killerinstinkten är borta. Jag har blivit civiliserad.”
Så inleder Bosse Högberg boken om sitt liv, skriven under fängelsemånaderna. Han berättar utan krusiduller och med en avväpnande öppenhet om sitt händelserika liv från Blåsutgatan i Majorna till Amorvägen på Lidingö.
Han skildrar barndomen, ungdomstiden till sjöss, boxarkarriären, livet med Anita — ”det bästa som hänt mig” — och de uppslitande rättsaffärerna. Han vill säga: ”Sån här är Bosse Högberg. Döm själv!” Han berättar också om tillvaron innanför murarna fram till frigivningen och ger en uppskakande bild av det som kallas svensk fångvård. Han vet att han är ute i ett angeläget ärende.
”Söndagsbarn” — rikt illustrerad med fotografier från olika skeden i Högbergs växlingsrika liv — är en ärlig, chosefri och självutlämnande bok. Den ger en ny bild av boxningsidolen Bosse Högberg — ett möte med människan bakom rubrikerna.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish