Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
95 sånger : med Björn Afzelius egna kommentarer och självbiografiska anteckningar

95 sånger : med Björn Afzelius egna kommentarer och självbiografiska anteckningar

Inbunden bok. Notfabriken. 1996. 176 sidor.

Gott skick. 95 sånger med Björn Afzelius egna kommentarer och självbiografiska anteckningar.

176 sidor.
Fotoillustrerad. Med texter, ackord och noter. 17x24 cm.

Hanteringsmärken på ytterpärmar. I övrigt hel och ren.

Det är i år (1996) 25 år sedan Björn Afzelius första gången satte sin fot i en skivstudio. Det var när Hoola Bandoola Band i juni 1971 skulle spela in sin debutplatta, "Garanterat individuell" i Vaxholm.
Man skulle kunna säja att resten är skandinavisk musikhistoria. Björn Afzelius inflytande, både som musikalisk hitmakare och engagerad samhällsdebattör, är allmänt omvittnat. Och det är ingen slump att han åtnjuter respekt från såväl popgeniet Benny Andersson i ABBA som punkhjälten Joakim Thåström i Ebba Grön/ Imperiet. Samt att han hyllats av politiker som Nelson Mandela, Yasser Arafat, Gro Harlem Brundtland, Ancker Jørgensen och Olof Palme.

Oförtröttligt står han fast vid sina ideal, hela tiden sjungande för dem han helst vill nå - småfolket ute i bygderna, de vanliga människorna i produktionen, de bortglömda, ensamma, blyga, tvivlande och oroliga - de som aldrig kommer till tals i medierna.
Det är dessa medmänniskor han vill skänka livsgnista, hopp, tro, förtröstan och kamplust. Och härigenom bedriver han ett nuförtiden ytterst sällsynt konstnärsskap i vår del av världen. Men vare sej han ville det eller inte har hans sånger efterhand trängt fram till alla grupper i samhället. Såväl politiska meningsmotståndare som maktens representanter betygar honom idag sin respekt - mycket på grund av hans rakryggade hållning, men naturligtvis också för sångernas obestridliga kvalitet. Björn Afzelius visor och texter används idag vid bröllop, dop, begravningar, högmässor, riksdagsdebatter, politiska manifestationer, föredrag, poesiaftnar, skolavslutningar och till och med i skolundervisningen i samhällskunskap.

Ett flertal av hans sånger har redan blivit evergreens och han har sedan länge fått uppleva fenomenet att hans egna barn tvingas sjunga sin fars visor i musikundervisningen i skolan. Han finns idag representerad i ett stort antal sångböcker över hela Norden. Denna bok innehåller 95 av hans viktigaste melodier och texter. Den är rikt illustrerad och ger dessutom en fyllig bild av Björn Afzelius liv från tiden innan han blev professionell musiker - skriven av honom själv.


Schenker = spårbart, försäkrat.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9186758837
Titel
95 sånger : med Björn Afzelius egna kommentarer och självbiografiska anteckningar
Författare
Björn Afzelius
Förlag
Notfabriken
Utgivningsår
1996
Bandtyp
Övrigt
Vikt
488 g
Språk
Svenska