Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Fridrichsen, Odeberg, Aulén, Nygren - fyra teologer

Fridrichsen, Odeberg, Aulén, Nygren - fyra teologer

Häftad bok Bakhåll/Nova Press. 1994. 181 sidor.

Gott skick. Denna bok handlar om en fascinerande texttolkare, om en mystiker, om en litterär biskop som aldrig kunde bli gammal och om en glasklar religionsfilosof. Fyra färgstarka teologer — Anton Fridrichsen, Hugo Odeberg, Gustaf Aulén och Anders Nygren — tecknas med förståelse parad med kritisk iakttagelse. Utförligast behandlas Fridrichsen och Odeberg, två av den svenska universitetsvärldens mest originella personer. Om dessa två har hittills ytterst lite skrivits. - "Det är fyra mycket olika profiler jag här presenterar. Skälen till att jag har skrivit mest om Fridrichsen och Odeberg är tre. De var nytestamentliga exegeter som jag. Det är inte mycket skrivet om dem, särskilt inte om Odeberg. Dessutom var både den ene och den andre en mycket särpräglad person. Under deras tjänstetid var det nytestamentliga ämnet i vårt land anförtrott åt två av den svenska universitetsvärldens mest originella herrar. Ingen av de fyra teologerna företrädde någon utslätad form av kristendom. Fridrichsen och Odeberg ville — var på sitt sätt — forska fram det kristna budskapet sådant det var i begynnelsen, i all dess anstötlighet. Aulén ville framställa "det äktkristna" och Nygren mejsla ut kristendomens egenart. Alla fyra tolkade den kristna tron på ett sätt som många fann mycket utmanande." Lund i februari 1994 Birger Gerhardsson

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9171370021
Titel
Författare
Birger Gerhardsson
Förlag
Bakhåll
Utgivningsår
1994
Bandtyp
Häftad
Vikt
500 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Fridrichsen Odeberg Aulén Nygren. Fyra teologer. Denna bok handlar om en fascinerande texttolkare, om en mystiker, om en litterär biskop som aldrig kunde bli gammal och om en glasklar religionsfilosof. Fyra färgstarka teologer tecknas med förståelse parad med kritisk iakttagelse. Utförligast behandlas Fridrichsen och Odeberg, två av den svenska universitetsvärldens mest originella personer.