Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Andra världskriget 4 : Holland och Belgien ockuperas

Andra världskriget 4 : Holland och Belgien ockuperas

Inbunden bok. Höganäs : Bokorama/Wiken. 1980. 136 sidor.

Nära nyskick. De ödesdigra majdagarna. Precis som när vi i Skandinavien säger "den nionde april" så vet alla i Nederländerna och Belgien vad "de ödesdigra majdagarna" innebar.

Det var då, bara en månad efter överfallet på Danmark och Norge, som turen hade kommit till två andra fredliga småstater.

Det var då Hitlers tyska krigsmaskin vecklade ut "Fall Gelb" och rullade in över de nederländska och belgiska gränserna för att kunna kringgå Maginotlinjen och erövra Frankrike.

Det som hände norrmän och danskar följde vi med skräckslagen häpnad i Sverige, men belgarnas och Nederländernas öden var vi inte lika väl orienterade om.

Detta band i vår serie ANDRA VÄRLDSKRIGET torde vara den första utförliga skildringen på svenska av händelserna och fasorna kring Tredje rikets tredje övergrepp på underlägsna motståndare...

Vid den tyska gränsen mot Nederländerna och Belgien drogs trupper samman. Tusentals stridsvagnar, pansarfordon, kanoner och tunga kulsprutor stod stridsklara.

På de tyska flygfälten förberedde Göring sitt "oövervinnliga" flygvapen för strid. De tyska fallskärmstrupperna hade redan haft sin slutövning. Även de var redo för det stora anfallet.

Hitler räknade med att kunna ockupera Nederländerna på en enda dag. Men han kom att behöva fem. Belgien däremot såg till att tyskarna fick full sysselsättning i hela 18 dagar. Den belgiska armén kämpade tappert vid Lije. Regeringarna gav sig av till London, men folken blev kvar...

En chockerande beskrivning av mod och illdåd. Människors upplevelser under ett omänskligt krig. Över Europa sänker sig ett fem år långt mörker med terror och förtryck...

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9170240116
Titel
Holland och Belgien ockuperas
Författare
Bauer, Eddy - Bohlin, Boerje
Förlag
Höganäs : Bokorama/Wiken
Utgivningsår
1980
Språk
Svenska