Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Känslan av ett slut

Känslan av ett slut

Häftad bok. Bakhåll. 2023. 189 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789177426042
Titel
Känslan av ett slut
Författare
Barnes, Julian
Förlag
Bakhåll
Utgivningsår
2023
Omfång
189 sidor
Bandtyp
Danskt band
Språk
Svenska
Baksidestext
Nyutgåva av Julian Barnes succéroman Känslan av ett slut i översättning av Mats Hörmark.

Denna roman - som tilldelats det prestigefyllda Man Booker-priset - utspelar sig över loppet av huvudpersonen Tonys liv, från skolåren till pensionen.

I gymnasiet var Tony och hans bästa vän Adrian båda förälskade i Veronica. Tony var tillsammans med henne ett tag, men det blev Adrian som till sist fick henne.

Adrian skrev då ett brev till Tony och bad om förståelse för att han liksom övertagit flickvännen, ett brev som Tony besvarade med all den bitterhet han då kände, ett ilsket och fördömande brev. Långt senare får Tony veta att Adrian kort därefter tog sitt liv.

Nu har Tony passerat de sextio och har tid att fundera över det förflutna. Han vill ha klarhet i vad som egentligen hände med Adrian, varför gick det som det gick?

Det blir en jakt på ledtrådar, ett sökande efter svar som i en kriminalhistoria, men Adrians öde förblir i det längsta lika gåtfullt. Det är upplösningen av mysteriet, det smärtsamma avslöjandet, som inte kommer förrän på bokens allra sista sidor, som ger den behövliga känslan av ett slut.

"De avslutande scenerna är lika omskakande som i en thriller." THE INDEPENDENT

"Ett mästerverk med alla mått mätt. En psykologisk thriller skriven med enastående teknisk briljans ... Läs och läs om 'Känslan av ett slut'." DAILY TELEGRAPH

"Julian Barnes tycks helt enkelt oförmögen att skriva en enda oskön mening, eller ens ett ord för mycket."
NINA LEKANDER I EXPRESSEN

Det är en stor ära för Bakhåll att nu få vara det svenska huvudförlaget åt Julian Barnes, denne världsförfattare och Nobelpriskandidat. Det här är den sjätte av hans böcker vi publicerar. De föregående har varit Citronbordet (2018), Metroland (2019), Innan hon träffade mig (2010), Elisabeth Finch (2022) och Mannen i den röda rocken (2022), samtliga i översättning av Andreas Vesterlund. Och nu Känslan av ett slut (2023) som tidigare utkommit på svenska på förlaget Forum men som från och med nu enbart ges ut av Bakhåll.

Julian Barnes roman Känslan av ett slut i översättning av Mats Hörmark. ISBN 978-91-7742-604-2. Högkvalitetspapper, sydda ark, mjuka pärmar med flikar. 192 sidor.