Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Esoterisk astrologi

Esoterisk astrologi

Häftad bok. Stiftelsen Tibetanens Bokfond. 1993. 541 sidor.

Mycket gott skick. Inget skrivet i den

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9186338137
Titel
Esoterisk astrologi
Författare
Bailey, Alice A
Förlag
Stiftelsen Tibetanens Bokfond
Utgivningsår
1993
Omfång
541 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
135 x 210 mm Ryggbredd 34 mm
Vikt
640 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I denna bok inordnas astrologin i den uråldriga visdomens världsbild och människosyn. Kända astrologiska begrepp som planeter och stjärnbilder relateras till de sju strålarna, till människans psykologiska uppbyggnad som monad, själ och personlighet och till hennes långa medvetandeutveckling från det enklaste mänskliga medvetande till den invigdes upplysta insiktsfullhet.

En mäktig vision målas således upp av ett levande universum, där energier och krafter flödar från fjärran stjärnbilder via vår zodiak och planeterna i vårt solsystem till jorden och oss själva.

Utifrån detta kosmologiska perspektiv kan författaren så klargöra skillnaden mellan den konventionella astrologin, med dess fokusering på personlighetslivets konkreta händelser och omständigheter, och den esoteriska astrologin, som sätter samspelet mellan själen och personligheten och därmed det andliga livet i centrum. Den esoteriska astrologin kan på ett långt mera djupgående sätt än konventionell astrologi anpassa sina tolkningar efter klientens andliga utvecklingsnivå, bl.a. därför att tecknen enligt den esoteriska astrologin har en speciell uppsättning härskande planeter, som är verksamma för lärjungar och invigda.

Esoterisk astrologi är således ett pionjärverk, som förutom att vidga och fördjupa astrologins tillämpning genom att tydliggöra de bärande principerna i själens astrologi också uppmuntrar till forskning.