Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kvinnor i flodlandskap : roman i dialoger och monologer

Kvinnor i flodlandskap : roman i dialoger och monologer

Inbunden bok. Stockholm : Bonniers. 1986. 230 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Ganska fint exemplar. Känns oläst/knappast läst. Lätt blekt rygg och några mycket små hörnnötningar och hanteringsspår på skyddsomslaget, för övrigt i nyskick.

Scenen är Bonn av i dag. Vi får uppleva några dagar i en inre krets i den politiska högborgen, med parties, de konventionella kyrkobesöken, de mindre och större skandalerna. Herrarna, omgivna av en svärm av medlöpare och profitörer, är en föga fläckfri samling, belastad både av det förgångnas och av nuets gärningar. Mot dessa män ställer Böll en svit fina och starka kvinnoporträtt, sådana som endast han kunde teckna dem. Kvinnorna genomskådar det smutsiga spel som bedrivs men står maktlösa inför det. De är maktens offer men moralens segrare. "Kvinnor i flodlandskap" blev Heinrich Bölls sista roman. Den är både ett konstnärligt experiment och en förtvivlad kommentar till den värld som byggdes upp i Bonn - särskilt förtvivlad kanske därför att det inte var värre där än på många andra ställen ...

Heinrich Böll tilldelades Nobelriset i litteratur 1972 ”för en diktning som genom sin förening av tidshistorisk vidsyn och ömsint gestaltningsförmåga verkat förnyande inom tysk litteratur”.


AV HEINRICH BÖLL: Lidande Eros / Hus utan väktare / Ungdomens bröd / Doktor Murkes samlade tystnad och andra satirer / Biljard klockan halv tio / En clowns åsikter / Olovligt undanhållande / Inte ett enda ord / Slutet på en tjänsteresa / Grupporträtt med dam / Irländsk dagbok / Var var du, Adam? / Tåget var punktligt / När kriget var slut och andra berättelser / Ros och dynamit / Rapporter om nationens opinionsläge / Katharina Blums förlorade heder eller Hur våld kan uppstå och vart det kan leda / Dikter / Inblandning önskas / Skyddande belägring / Vad ska det bli av den pojken : eller Någonting med böcker / Arvet / Kvinnor i flodlandskap / Ängelns tystnad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100468495
Titel
Kvinnor i flodlandskap : roman i dialoger och monologer
Författare
Böll, Heinrich - Liljegren, Eva
Förlag
Stockholm : Bonnier
Utgivningsår
1986
Språk
Svenska