Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sprickan i berget : en thriller

Sprickan i berget : en thriller

Inbunden bok. Stockholm : Carlsson. 1985. 192 sidor.

Nyskick. SVERIGE. Sverige är vanligtvis en lugn plats. Till ytan, i alla fall. När ett stort norskt företag specialiserat på radioaktivt avfall upptäcks borra på svensk mark blir det hela en jätteskandal.

Plötsligt blir det känt att en behållare med farligt avfall har tappats bort. Det visar sig snart att högt uppsatta personer visste om projektet, och har inte gjort något för att stoppa det. Men det finns en anledning till varför diskretion har varit nödvändig.

Snart blir det uppenbart att avfallet hamnat i fel händer, och för att sätta stopp för en framtida katastrof måste Sveriges specialgrupp sättas in. Bara det inte är för sent...

(Ett stort, halvstatligt norskt företag som specialiserat sig på radioaktivt avfall borrar i svenskt berg utan att regering och riksdag är informerade - däremot rikspolischefen och kungen.

Ett par vältränade agenter far runt på land, till sjöss och i luften i bästa James Bondstil. Ett par miljöorganisationer agerar, en kommunalpolitiker är korrumperad. En kapsel med radioaktivt avfall kommer på avvägar - och placeras under Oslos paradgata Karl Johan...)

Jan Eric Arvastson är journalist vid Sveriges Radio och författare till flera kriminalromaner som publicerades under 70-talet. I "Sprickan i berget" återkommer han med en engagerande thriller i ett aktuellt ämne.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9177980492
Titel
Sprickan i berget : en thriller
Författare
Arvastson, Jan Eric
Förlag
Stockholm : Carlsson
Utgivningsår
1985
Språk
Svenska