Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Drömmen om Toscana : Livet kring en svensk vingård - Kulturen, landskapet, maten, vinet och det goda livet ( de 53 recept är : Friterade zucchiniblommor (Fiori di zucca fritti) ; Panerade lammkotletter (Costolette d'agnello) ; Längtans pasta ( Pasta della nostalgia) ; Risotto med zucchini och basilika (Risotto con zucchini al basilico) ; Risotto med karljohanssvmp (Risotto ai funghi porcini) ; Risotto med spumante (Risotto allo spumante) ; Polentakaka (Torta di polenta) ; Olivoljebröd (Schiaccianta / focaccia) , Toskansk lantbröd (Pane basso) ; Pecorino med balsamvinäger (Pecorino al balsamico) ; Ciabatta (Ciabatta) ; Friterade kycklingbolar (Polpettine di pollo) ; Musselsoppa (Zuppa di cozze) ; Grillad kotlettrad (Arisat di maiale arrosto) ; Fruktsallad med vin santo (frutta con vin santo) ; mandelskorpor (Biscotti di Prato / Cantucci) ; Tomatsnittar (Brushetta / fettunta) ; Kycklingleversnittar (Crostini di fegatini) ; Mozzarella- och tomatsallad (Caprese) ; Vildsvinsstek med potatis (Cinghiale con patate) ; Tomatsås (Sugo di pomodoro) ; Tomatbröd (Pane di pomodoro) ; Tomatpaj (Torta di pomodoro) ; Tomatsoppa (Pappa al pomodoro) ; Knaprigt bröd (Pane carasau) ; Fernandas söndagspasta (Pasta della domenica) ; Lantarbeterskans pasta (Pasta alla contadina) ; Pasta med paprika (Pasta con pperoni) ; Pasta med kokt skinka (Pasta con prosciutto cotto) ; Pasta med tonfisk (Pasta con tonno) ; Past med svamp (Pasta alla boscaiola) ; Färsk pasta (Pasta all'uovo) ; Marinerad paprika (Antipasto di peperoni) ; Pasta med kycklinglever (Pasta con fegatini di pollo) ; Pici (Pici) ; Smaksatt olivolja (Olio aromatico) ; Örtvinäger (Aceto di erbe miste) ; Snittar med olivpasta (Crostini di olive) ; Olivbröd (Pane di olive) ; Rödvinsbräserad lök (Cipolline al vino rosso) ; Brödsallad (Panzanella) ; Citronsorbet (Sorbetto al limone) ; Panna cotta (Panna cotta) ; Pasta med pesto (Pasta con pesto) ; Lantarbeterskans tomater (Pomodoro alla contadina) ; Grön skördesås (Salasa verde) ; Citronpaj (Torta di limone) ; Pizza med mozzarella och tomat (Pizza Margherita) ; Kalvkotletter med citronsås (Costolette al limone) ; Grillad polenta (Polenta alla griglia) ; Ugnsbakade bönor (Fagioli al forno) ; Aubergine med pecorinoost (Melanzane alla pecorino) ; Sienakaka (Panforte di Siena) ;  Litet råvaru-ABC ; Adresslista med restauranger och kaféer ; Receptregister )

Drömmen om Toscana : Livet kring en svensk vingård - Kulturen, landskapet, maten, vinet och det goda livet ( de 53 recept är : Friterade zucchiniblommor (Fiori di zucca fritti) ; Panerade lammkotletter (Costolette d'agnello) ; Längtans pasta ( Pasta della nostalgia) ; Risotto med zucchini och basilika (Risotto con zucchini al basilico) ; Risotto med karljohanssvmp (Risotto ai funghi porcini) ; Risotto med spumante (Risotto allo spumante) ; Polentakaka (Torta di polenta) ; Olivoljebröd (Schiaccianta / focaccia) , Toskansk lantbröd (Pane basso) ; Pecorino med balsamvinäger (Pecorino al balsamico) ; Ciabatta (Ciabatta) ; Friterade kycklingbolar (Polpettine di pollo) ; Musselsoppa (Zuppa di cozze) ; Grillad kotlettrad (Arisat di maiale arrosto) ; Fruktsallad med vin santo (frutta con vin santo) ; mandelskorpor (Biscotti di Prato / Cantucci) ; Tomatsnittar (Brushetta / fettunta) ; Kycklingleversnittar (Crostini di fegatini) ; Mozzarella- och tomatsallad (Caprese) ; Vildsvinsstek med potatis (Cinghiale con patate) ; Tomatsås (Sugo di pomodoro) ; Tomatbröd (Pane di pomodoro) ; Tomatpaj (Torta di pomodoro) ; Tomatsoppa (Pappa al pomodoro) ; Knaprigt bröd (Pane carasau) ; Fernandas söndagspasta (Pasta della domenica) ; Lantarbeterskans pasta (Pasta alla contadina) ; Pasta med paprika (Pasta con pperoni) ; Pasta med kokt skinka (Pasta con prosciutto cotto) ; Pasta med tonfisk (Pasta con tonno) ; Past med svamp (Pasta alla boscaiola) ; Färsk pasta (Pasta all'uovo) ; Marinerad paprika (Antipasto di peperoni) ; Pasta med kycklinglever (Pasta con fegatini di pollo) ; Pici (Pici) ; Smaksatt olivolja (Olio aromatico) ; Örtvinäger (Aceto di erbe miste) ; Snittar med olivpasta (Crostini di olive) ; Olivbröd (Pane di olive) ; Rödvinsbräserad lök (Cipolline al vino rosso) ; Brödsallad (Panzanella) ; Citronsorbet (Sorbetto al limone) ; Panna cotta (Panna cotta) ; Pasta med pesto (Pasta con pesto) ; Lantarbeterskans tomater (Pomodoro alla contadina) ; Grön skördesås (Salasa verde) ; Citronpaj (Torta di limone) ; Pizza med mozzarella och tomat (Pizza Margherita) ; Kalvkotletter med citronsås (Costolette al limone) ; Grillad polenta (Polenta alla griglia) ; Ugnsbakade bönor (Fagioli al forno) ; Aubergine med pecorinoost (Melanzane alla pecorino) ; Sienakaka (Panforte di Siena) ; Litet råvaru-ABC ; Adresslista med restauranger och kaféer ; Receptregister )

Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1:a uppl. 1998. 160 sidor.

Nära nyskick. Se de 53 recept inom parenteser på titel rutan där uppe. Pytte små slitage på pärms kanter. Bladen i ny skick. Inga anteckningar. Rikt illustrerad med färg foto. Stor format : 27,8 cm x 19,8 cm. 782 gram. (låda20231209-2?0).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789137113401
Titel
Drömmen om Toscana
Författare
Triberg, Annica
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
1998
Omfång
160 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
200 x 279 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
785 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I Italiens hjärta Toscana strax söder om Florens ligger den lilla byn Greve in Chianti, och alldeles intill breder vingården Terreno ut sig. Den ägs och drivs i dag av det svenska paret Birgitta och Mats Ruhne. Det är denna vingård som bildar utgångspunkt för författarparets intressanta utfärder i denna vackra region. Vi har tolkat Toscana utifrån oss själva; vi har hoppat över en del måsten som man kan läsa om i utmärkta guideböcker, ett och annat recept kan ha slunkit in från något grannlandskap, en och annan åsikt är kanske bara vår egen. Men Toscana är öppet för alla sinnen.        Så skriver författaren och fotografen i sitt förord till Drömmen om Toscana.    I boken blandas lyriska naturbetraktelser, romantiska restaurangbesök, givande inköpsturer, kulturhistoriska notiser, aptitretande matbeskrivningar, stimulerande människomöten, personliga reflektioner samt mängder av fina och färgsprakande bilder.       Boken är indelad i sex kapitel: En vingård i Toscana, Brödet, Tomater, Pasta, Oliver, Vinet. I kapitlen varvas beskrivningar av natur, råvaror, människor och miljöer med recept och tips om sevärdheter. Totalt finns drygt 50 recept på förrätter, smårätter, pasta, pizza, risrätter, varmrätter, desserter och bröd. Bland läckerheterna kan nämnas friterade zucchiniblommor, marinerad paprika, grillad polenta, tomatpaj, pasta med pesto, pasta med soltorkade tomater och oliver, risotto med spumante, kalvkotletter med citronsås, vildsvinsstek med potatis, citronpaj, olivbröd, mandelskorpor, focaccia och Sienakaka!        Boken kompletteras med en liten lista över specifika italienska råvaror, adresslista över hotell, restauranger, museer och andra sevärda ting.