-
Ost
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2010. 152 sidor.
Nyskick. Grenadine. 2010. Inbunden bok i nyskick. 152 sidor. 640 g. Här är boken såväl för dig som betraktar dig som en riktig ostnörd, som för dig som ser ost som ett trevligt pålägg på frukostmackan men söker inspiration till nya spännande ostupptäckter.
Osten läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287061
- Titel
- Ost
- Författare
- Anne Nilsson
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 212 x 231 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ALLT DU BEHÖVER VETA OM OST OCH LITE TILL Vi svenskar älskar ost. Men vad ska man välja när valen i ostdisken är många och den gamla vanliga osten har fått duga alldeles för länge? Här är boken såväl för dig som betraktar dig som en riktig ostnörd, som för dig som ser ost som ett trevligt pålägg på frukostmackan men söker inspiration till nya spännande ostupptäckter. Osten, ett av våra äldsta och mest populära livsmedel, skildras här ur ett svenskt perspektiv och du får lära känna osten historiskt med rolig kuriosa. Du får veta bakgrunden till några av våra mest älskade ostar såsom Herrgård, Präst och Grevé, men du ges även tips på en hel del fräscha nykomlingar. Du får reda på hur tillverkningen går till i Sveriges ysterier, men också lite om egen osttillverkning hemma i köket. Förutom handfast vägledning bland alla ostar i butikernas ostdiskar får du även praktiska tips om hur du bedömer ostens kvalitet samt hur du hanterar osten när du väl kommit hem så att den kommer till sin fulla rätt och håller fräschören länge. Boken hjälper dig också att hitta några av de bästa ställena runtom i Sverige där du kan handla din nya favoritost. Dessutom kan du bland annat läsa om osten som universalmedel, hur ordet ost egentligen kom till samt kul fakta om ostvanor i andra länder. Visste du till exempel att det i Frankrike är lika naturligt att ta sig en ost på maten, som det är för oss svenskar att dricka kaffe på maten? En hel del läckra recept med ost finns även med, och mycket mer. Smaklig läsning! OM FÖRFATTAREN Ostälskaren Anne Nilsson har stor erfarenhet av skrivaryrket, både som journalist och skribent. Osten har alltid stått högt i kurs hos henne när det gäller de kulinariska fröjderna. Ost är ju så väldigt gott! Anne har förutom boken Ost gett ut tre andra böcker på Grenadine Bokförlag. Det är omtyckta böcker om favoritdrycken kaffe: Svensk kaffebok (2007), En handbok kaffe (2009) och Kaffe (2010). Boken Kaffe ingår i samma serie som denna bok. Vid sidan av ost- och kaffeskrivandet erbjuder Anne framför allt företag hjälp med att kommunicera och skriva begripliga texter om deras miljö- och etikarbete.
Ytterligare designers: Stevali Production,
Ytterligare författare: Nilsson, Anne
Ytterligare illustratörer: Stevali Production,
Grenadine 1 9789186287061 -
OST Osthistoria Ysterierna Osttipsen
Grenadine förlag 2010. Illustrerat pappband med skyddsomslag. 152 + 6 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287091
- Titel
- Mat Vin Öl Sprit
- Författare
- Jamais, Michel
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Två av Sveriges ledande auktoriteter på kombinationen mat och dryck hälsar välkommen till bords! Konsten att få till lyckade möten mellan mat och dryck har blivit en omåttligt populär och efterfrågad vetenskap såväl på Sveriges lyxkrogar som i hemmet. Många känner till att den gamla devisen rött till kött och vitt till fisk inte kunde vara mer fel. Men hur tänker egentligen lyxkrögarna när de rekommenderar ett vin till en sjötunga? Och hur ska man själv tänka hemma i köket? Sedan 2004 har författarna och gastronomerna Michel Jamais och Mathias Emilsson arrangerat mängder av dryckesorienterade middagar på restaurang Villa Källhagen i Stockholm. Det är ur dessa middagar som idén att sammanställa några av de mest uppskattade kombinationerna sprungit fram. Resultatet är denna bok en bok för dig som vill få tillräcklig kunskap för att våga ta ut svängarna hemma i köket. Med sina år av erfarenhet delar dessa matmästare med sig av sin kunskap om hur våra sinnen fungerar, sina hemligheter om ingrediensval och tips på spännande, nyskapande smakkombinationer som kommer att få hemmakockens middagsgäster att häpna. Boken är indelad i avsnitt efter de olika dryckestyperna, vilka ackompanjeras av recept som passar till just dessa. Recepten är skapade av restaurang Villa Källhagens egen kökschef Mathias Emilsson och de konstfullt upplagda och omsorgsfullt tillredda rätterna illustreras med fotografier av den framstående matfotografen Arne Adler. Alla recept har detaljerade serveringsinstruktioner och en rekommendation på passande dryckesval med en förklaring varför just denna dryck har valts. För den som intresserar sig för smakkombinationernas fascinerande värld finns det inget liknande på marknaden. Boken präglas starkt av den entusiasm inför kombination av smaker, dofter och färger som kännetecknar riktiga köksmästare, och detta kommer att smitta av sig på läsaren. Kort och gott ger denna bok vägledning till den inspirationstörstande hemmakocken och visar att det finns en hel vetenskap bakom smakernas värld. OM FÖRFATTARNA Michel Jamais är en av landets mest välrenommerade kännare av vin, öl och sprit och en ledande auktoritet i konsten att kombinera mat och dryck. Han har en gedigen bakgrund som kock och sommelier och har under snart 20 års tid spridit kunskap om drycker över hela Sverige genom provningar, utbildningar, ett stort antal böcker, tidningar och TV. Mathias Emilsson är sedan 2004 kökschef på restaurang Villa Källhagen i Stockholm. Han är även utbildad sommelier och har arbetat internationellt som mat- och dryckeskonsult samt hållit en mängd kurser om mat och dryck i kombination.
9789186287091
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn