Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Samlade skaldeförsök

Samlade skaldeförsök

Pocketbok. Norstedts Pocket. 1 uppl. 1999. 248 sidor.

Mycket gott skick. Frakten gäller oavsett antal böcker så passa på att se vad jag mer har att sälja. Många av mina böcker är nära nyskick vilket gör att dom även passar bra som gåvor.

Anna Maria Lenngren (1754-1817) är en av våra folkkäraste diktare. Sin storhet och begåvning försökte hon på alla sätt att skyla över. I ett brev till en vän beskriver hon sig så här: "Jag är kär i poetri och har ganske lätt för att rimma, men lik många av mina comtemporainer har jag som oftast svårt för tankar. Jag skriver ändå, och när jag felar mot konstens fina regler, skyller jag på mitt köns medfödda svaghet".
Fru Lenngrens storhet och begåvning kommer till uttryck i samlade skaldeförsök, som utkom först efter hennes död. Under sin levnad publicerade hon alla dikter i Stockholms-Posten. Det är dikter som speglar samhällets företeelser i stort som smått. Fru Lenngrens vassa penna var doppad i satirens gift och torkad på ömhetens bomull. Dikterna har fängslat och glatt generationer och gör så än idag. Vem minns inte Pojkarna, Några ord till min kära dotter, ifall jag hade någon, Den glada festen, Grevinnans besök, Porträtterna. Och många andra.
Trots satiren förlorade Fru Lenngren aldrig sitt goda humör, och det är kanske därför hon står vårt hjärta så nära. Till denna upplaga har fogats ett nyskrivet förord av Agneta Pleijel.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789178421183
Titel
Samlade skaldeförsök
Författare
Anna Maria Lenngren
Förlag
Norstedts Pocket
Utgivningsår
1999
Omfång
248 sidor
Bandtyp
Pocket
Vikt
158 g
Språk
Svenska