Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Holy smoke : avprogrammeringen

Holy smoke : avprogrammeringen

Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2000. 239 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Mycket fint exemplar. Oläst. Några närmast obefintliga hanteringsspår på skyddsomslaget, för övrigt i presentskick.

När den unga Ruth från Australien tillsammans med en väninna reser runt i Indien hamnar hon under inflytande av en vishetslärare och vill inte följa med tillbaka hem. Hennes föräldrar gör allt för att få henne att komma tillbaka. De lyckas slutligen lura henne att komma hem åtminstone tillfälligt genom att säga att hennes far blivit allvarligt sjuk. Väl hemma blir hon mer eller mindre kidnappad och tillsammans med en inkallad amerikansk "avprogrammerare" förd till en ödslig stuga ute i öknen.

PJ Waters som avprogrammeraren heter är en amerikan som specialiserat sig på att omvända allehanda sektmedlemmar som deras familjer vill ha tillbaka i ursprunglig skepnad. Men mötet mellan Ruth och den dubbelt så gamle PJ urartar till en passionerad envig som så när kostar dem såväl livet som förståndet.

Nya Zeeländskan Jane Campion är mest känd för filmen "Pianot" som också utgavs i romanform (1994). "Holy Smoke" utkommer som bok i USA våren 1999. I Campions egen film på romanen spelades huvudrollerna av Kate Winslet och Harvey Keitel.


AV JANE CAMPION: Pianot / Holy smoke.

FILM / TV: Sweetie / En ängel vid mitt bord / Pianot / Porträtt av en dam / Holy Smoke / In the Cut / The Water Diary / Bright Star / Top of the Lake.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9113007157
Titel
Holy smoke : avprogrammeringen : Roman
Författare
Anna Campion - Jane Campion
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2000
Omfång
239 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
448 g
Språk
Svenska
Baksidestext
När den unga Ruth från Australien tillsammans med en väninna reser runt i Indien hamnar hon under inflytande av en vishetslärare och vill inte följa med tillbaka hem. Hennes föräldrar gör allt för att få henne att komma tillbaka . De lyckas slutligen lura henne att komma hem åtminstone tillfälligt genom att säga att hennes far blivit allvarligt sjuk. Väl hemma blir hon mer eller mindre kidnappad och tillsammans med en inkallad amerikansk "avprogrammerare" förd till en ödslig stuga ute i öknen. PJ Waters som avprogrammeraren heter är en amerikan som specialiserat sig på att omvända allehanda sektmedlemmar som deras familjer vill ha tillbaka i ursprunglig skepnad. Men mötet mellan Ruth och den dubbelt så gamle PJ urartar till en passionerad envig som så när kostar dem såväl livet som förståndet. Nya Zeeländskan Jane Campion är mest känd för filmen Pianot som också utgavs i romanform (1994). Holy Smoke utkommer som bok i USA våren 1999. Campions egen film på romanen har svensk premiär i oktober i år. Huvudrollerna spelas av Kate Winslet och Harvey Keitel.