Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sex, systerskap och några män senare

Sex, systerskap och några män senare

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2010. 235 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. boken är signerad av författaren

Enhetsfrakt till Sweden: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789127129429
Titel
Sex, systerskap och några män senare
Författare
Amelia Adamo - Susanna Hobohm - Monica Gunne
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2010
Omfång
235 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
130 x 195 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
365 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Livet pågår för fullt även efter femtio, ja rent av med större intensitet och frihet. I alla fall om man frågar Agatha, 61, Louise, 57, och Madeleine, 63 som på höga klackar gör stan osäker i romanen Sex, systerskap och några män senare som släpps den 1 november.
Ingen har påstått att det är enkelt. Mannen har träffat en ny, knutan i bröstet visar sig vara elak, karriären kraschlandar och tyngdlagen försöker säga sitt. Chocken kan kännas paralyserande, men ett inslag består genom hela karusellen: väninnorna. Och så småningom också de nya möjligheterna. Det nya sättet att ta för sig, att breda ut sig och att lyckas. Det här är en bok om karriär, sex, kärlekslängtan, ensamhet, förlust, kropp, besvikelser, celibat, sorg och framgångar. Men framför allt handlar det om tre kvinnors vänskap och hur de med både varsam och brutal hand guidar varandra in i det okända och halsbrytande livet efter femtio.
Sex, systerskap och några män senare är skriven av Monica Gunne, i tätt samarbete med Amelia Adamo och Susanne Hobohm. Vi känner igen deras namn och ansikten från media, Monica Gunne arbetade länge som chef på Aftonbladet och är idag en mycket uppskattad kolumnist. Amelia Adamo driver flera tidningar, bland annat M Magasin, Amelia och Tara. Susanne Hobohm är featurechef på Dagens Nyheter och arbetade under 20 år på Expressen, bland annat som chefredaktör för systertidningen GT. Samtliga har de under sina långa karriärer verkat för att lyfta fram kvinnors liv och intressen i journalistiken. Tillsammans har de nu skapat en generationsroman för kvinnor som inte tänker låta en siffra utgöra begränsningar i livet. Det är en fiktiv berättelse som bygger på samtal, fria fantasier och en stor dos gemensamma erfarenheter. Och hur sedan det ena griper in i det andra går inte att reda ut.

Alla tre är förhållandevis välbeställda och lever lyxliv, men detta är framför allt en bra berättelse. Det är allvar bakom glamouren, och perspektivet är ovanligt. Dessutom skriver Monica Gunne så bra att man sträckläser.
Lotta Olsson, Dagens Nyheter
Framfusigheten är härlig, men inte på något vis chockerande. Det är ärligheten jag beundrar i den här boken, en ärlighet av typen vi må vara lyckade, men inte lyckliga. Och vänskapen, systerskapet om man så vill, är den viktigaste behållningen av boken.
Cecilia Alstermark, Kommunalarbetaren
Det finns en del att tugga på under sockret. Också det mind­re attraktiva näshår, artros, ryggskott dras fram i ljuset, tabubelagda ämnen, som kvinnors längtan efter att bli omhändertagna och misslyckade moderskap, luftas, och där, när Gunne tillåter sig själv och sina hjältinnor att vara allvarliga, blir det riktigt ­intressant.
Ann Heberlein, Dagens Nyheter