Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Styckning av vilt - Älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare och fågel

Styckning av vilt - Älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare och fågel

Inbunden bok Bokförlaget Settern. 6 uppl. 1988. 128 sidor.

Mycket gott skick. /nära nyskick..................// Styckning av vilt är en viktig faktabok, inte minst för jägarfamiljen.

Jägare bär hem åtskilliga ton viltkött varje säsong hare, rådjur, vildsvin, hjort, fågel och framförallt älg. Vi måste se till att det skjutna viltet behandlas på ett korrekt sätt, för att den sedan skall komma till sin fulla rätt vid middagsbordet. Kom ihåg att du som jägare har traditioner att föra vidare!

ÄLG, HJORT, RÅDJUR, VILDSVIN, HARE och FÅGEL
Visar styckning steg för steg - en oumbärlig hjälpreda i jägarfamiljen. Även om redskap, mörning, passning, avhudning, hur man delar kött rättvist i jaktlaget osv.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9175865521
Titel
Styckning av vilt - Älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare och fågel
Författare
Alf Andersson
Förlag
Bokförlaget Settern
Utgivningsår
1988
Omfång
128 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
175 x 245 mm Ryggbredd 11 mm
Vikt
449 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Nu även med kapitel om hjort- och vildsvinsstyckning!
Alla styckningsbilder i färg!

Innehållsförteckning:
Inledning
Vad är kött?
Mörning - mogningslagring
Viltsmak
Kvalitetsbedömning på grundval av bindvävsinnehåll
Sammanfattning
Hygien
Sjukt, skadat kött
Älg
Delning av älgkött
Hjort
Rådjur
Vildsvin
Hare
Fågel
Redskap

Böcker av Alf Andersson:
Styckning av vilt I, 1988
Passning av älg, 1990
Eftersök på älg och rådjur, 1992
Jägarens skinn och hudar, 1993
Fisken efter fångsten, 1996
Det viktiga eftersöket, 1999
Så röker du kött och fisk, 2000
Grilla vilt och fisk, 2002
Styckning av vilt II, 2003