Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2005
Inbunden bok. Prisma. 2004. 157 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9151842882
- Titel
- Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2005
- Författare
- Gastronomiska akademien
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 135 x 230 mm
- Vikt
- 418 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan-Öjvind Swahn skriver i årets kalender om ostens historia i Sverige. Om de modernare osttrenderna skriver DN:s matskribent Jens Linder.
Vi får läsa om det goda knäckebrödet från Gränna, och Peter Harryson (medlem av Gastronomiska Akademien!) skriver om ett outplånligt matminne.
Bland övrigt innehåll i kalendern kan nämnas Inger Grimlunds reportage från årets statusfyllda "SM i matlagning", det som renderar vinnaren hederstiteln Årets kock och därmed Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj.
Bakom kalendern står som vanligt Jan-Öjvind Swahn som är huvudredaktör. Vid sin sida har han en namnkunnnig och kulinariskt väl bevandrad redaktionskommitté: Lars O Lagerqvist, Christina Möller och Niklas Rådström.