Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Förvandlingen/Den sanningssökande hunden.

Förvandlingen/Den sanningssökande hunden.

Pocketbok. Bokförlaget Forum. 1982. 110 sidor.

Nyskick. Franz Kafkas berättelse Förvandlingen har kallats världslitteraturens bästa novell. Övers: Caleb J. Andersson och Karl Vennberg.
Inledningsraderna till Förvandlingen är kanske de mest kända öppningsrader som någonsin skrivits: "När Gregor Samsa vaknade en morgon ur sina oroliga drömmar fann han sig liggande i sängen förvandlad till en jättelik insekt."
När Gregor Samsa vaknar upp en morgon är han förvandlad. Han har sovit oroligt hela natten och drömt märkliga drömmar. När det ljusnar utanför fönstret är Gregor inte människa längre. Han har förvandlats till en stor insekt, en skalbagge. Men han tänker fortfarande som en människa.
Gregor Samsa arbetar som handelsresande och hans föräldrar och syster lever på hans lön. De blir oroliga hur de nu ska klara sig. De ser på den äckliga skalbaggen med avsky. Den enda som tycker lite synd om Gregor är hans syster Greta som ger honom mat två gånger om dagen.
Hur ska det gå? Kan Gregor överleva?
I den andra novellen i denna bok, "Den sanningssökande hunden", flyttar Kafka över människorna och livets all problematik till hundens värld, och de olika världarna ter sig inte så väsensfrämmande trots allt. /// Franz Kafka levde mellan 1883 och 1924. Han växte upp i ett välbärgat judiskt köpmannahem i Prag. // Franz Kafka nådde ingen berömmelse i sin livstid. Vid sin död efterlämnade han dagboksanteckningar, noveller och tre ofullbordade romaner, "Processen", "Slottet" och "Amerika". Romanerna som utgavs mellan 1925-27, väckte omedelbart stor uppmärksamhet. Efter andra världskriget kom det stora genombrottet och han räknas idag som en av de främsta absurda och humoristiska tolkarna av människans utsatthet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9137080407
Titel
Förvandlingen
Författare
Kafka, Franz - Anderson, Caleb J. - Vennberg, Karl
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
1982
Bandtyp
Pocket
Vikt
90 g
Språk
Svenska