-
LCHF 2.0
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2015. 174 sidor.
Gott skick. Titelbladet har en reva /// Förlagets beskrivning: LCHF har länge varit en av de mest uppskattade dieterna i Sverige och har idag tusentals trogna följare. Men LCHF behöver moderniseras för att ligga i linje med de senaste hälsorönen. För det går att göra läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176172735
- Titel
- LCHF 2.0
- Författare
- Hallén, Anna
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 256 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 894 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En ny och moderniserad LCHF.
LCHF har länge varit en av de mest uppskattade dieterna i Sverige och har idag tusentals trogna följare. Men LCHF behöver moderniseras för att ligga i linje med de senaste hälsorönen. För det går att göra LCHF mycket bättre och hälsosammare.
LCHF 2.0 är den nya uppgraderade versionen helt utan mejerivaror, gluten och soja. Ett ännu sundare och naturligare val som innehåller alla näringsämnen din kropp behöver. Här finns alla fakta om vad som händer när du utesluter gluten och mejerivaror och var du hittar de vitaminer, mineraler och antioxidanter som får dig att må som allra bäst.
LCHF 2.0 är en bred hälsokokbok som passar alla som vill vara hälsosamma och som vill lära sig mer om sin kropp och kosten de äter. Författarna trycker också på vikten av att äta naturligt och hälsosamt. I bokens gedigna faktaavsnitt får man lära sig grundläggande näringsfysiologi och alla recept är försedda med näringsinformation och symboler.
Bokens 75 goda och lättlagade recept har alla en unik märkning som gör att du snabbt ser vilka rätter som passar bäst för just dig och dina behov.
LCHF 2.0 är skriven av två av Sveriges mest kända LCHF-profiler: Åse Falkman Fredrikson och Anna Hallén. Båda har tidigare skrivit flera bästsäljande böcker. LCHF 2.0 är deras första gemensamma bok.
Tukan Förlag 1 9789176172735 -
Lev gott med LCHF och periodisk fasta
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2013. 150 sidor.
Nära nyskick. Tillsynes obläddrat exemplar /// Förlagets beskrivning: Att pendla upp och ned i vikt och inte kunna sluta banta - det vet kostrådgivaren, bloggaren och matkreatören Åse Falkman Fredrikson allt om. Men när Åse upptäckte LCHF hittade hon nycklarna till sin läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412644
- Titel
- Lev gott med LCHF och periodisk fasta
- Författare
- Åse Falkman Fredrikson
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 150 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 716 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kostrådgivaren, bloggaren och matkreatören Åse Falkman Fredrikson vet hur det är att pendla mycket i vikt och inte kunna sluta banta. Genom LCHF-kosten lyckades hon äntligen sluta banta och nå sin må-bra vikt. Den efterlängtade balansen i livet var funnen.
I sin nya bok Lev gott med LCHF och Periodisk fasta delar Åse med sig av den mat hon själv mår bra av och visar att det går att äta lågkolhydratkost i livets alla situationer.
Boken bjuder bland annat på recept för vardag, helg, kalas och högtid. Läsaren får också nyttiga tips i hur man får viktminskning med LCHF att fungera.
Åse äter själv enligt periodisk fasta sedan snart 2 år och beskriver i boken hur det hjälpte henne att må ännu bättre.
Åses förra bok Viktminskning med LCHF var en av förra årets bästsäljande LCHF-böcker. Den mottogs med entusiasm och har fått stor uppmärksamhet av media över hela landet. Hon driver även Sveriges största mat- & inspirationsblogg med lågkolhydratfokus där tusentals läsare dagligen följer henne genom blogg och instagram.
Pagina Förlags 1 9789172412644 -
Matkultur i Norden : en kokbok
Inbunden bok. 2019. 192 sidor.
Nära nyskick. /// Redaktionens beskrivning:
Norden är för vår omvärld oftast ett enhetligt begrepp: små länder med midnattssol och vintermörker. Med stora skillnader i klimat och historiskt olika påverkan från östliga, västliga och sydliga grannländer är dock inte ma läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187976094
- Titel
- Matkultur i Norden : en kokbok
- Författare
- Augustinussen, Ruth - Nordisk samarbetskommitté för hushållsundervisning
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- English
9789187976094 -
Varma tumvantar och några sockor
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2012. 111 sidor.
Nära nyskick. Tillsynes obläddrat exemplar ///Förlagets beställning: Det är roligt att sticka! Stickning tar liten plats, kräver nästan ingen utrustning och kan dessutom utföras nästan var som helst Och man åstadkommer något som är både personligt och helt originellt M läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155258344
- Titel
- Varma tumvantar och några sockor
- Författare
- Trotzig, Eva
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 230 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 533 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I hundratals år har vi stickat och virkat vantar och sockor. Vissa vantar bär på en lång tradition, andra på en spännande berättelse och ytterligare andra är moderna skapelser. En sak har de dock gemensamt – ge bort dem i present och din vän kommer att tänka på dig under de kallaste av vinterdagar.I Varma tumvantar och några sockor delar Eva Trotzig och hennes vänner med sig av mönster på både klassiska och moderna tumvantar och sockor. Här blandas en mängd modeller, tekniker och svårighetsgrader – här finns nålbundna vantar och sockor stickade av ullgarnseffsingar, tvåändsstickade vantar och de enklaste sockor. Här finns filtade vantar, randiga och fiskbensmönstrade vantar, sydda och och vävda vantar, moderna halvvantar för mobilanvändare, lekfulla barnvantar och praktfulla sockor för den stilmedvetne.Den här boken är ingen nybörjarbok, den är för dig som redan kan grunderna i stickning och virkning. Den är för dig som vill utvecklas, inspireras, föra traditioner vidare och skapa nya traditioner!
Bokförlaget Semic 9789155258344 -
Olgas utmaning : ta kontroll över maten och t...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2020. 141 sidor.
Nära nyskick. ///Förlagets beskrivning: Få kontroll över din kost och ditt matbeteende med Olgas utmaning. Med hjälp av en fyra veckor lång planering för dig med färdiga menyer för varje dag, samtliga recept och plats att "fylla i och reflektera över dina dagar - komme läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178871445
- Titel
- Olgas utmaning : ta kontroll över maten och tankarna på 4 veckor
- Författare
- Rönnberg, Olga
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 159 x 212 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 360 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få kontroll över maten och toppa formen med Olgas utmaning. Till varje dag i fyra veckor finns frukost, lunch och middag samt två mellanmål planerade, men också dagliga avstämningar för energi, humör, mättnad och plats för egna anteckningar. Därtill Olgas råd och stöd för att du ska få en naturlig relation till maten och bli kvitt känsloätande och självsabotage. Du kommer kanske att bli utmanad mentalt, men efter att ha följt boken kommer du att bli självgående kring vad och när du ska äta – och få en ökad självkänsla på kuppen!
Bonnier Fakta 9789178871445 -
Little Green Kitchen : enkla vegetariska rece...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2019. 207 sidor.
Mycket gott skick. ///Förlagets beskrivning: I Little Green Kitchen delar David Frenkiel och Luise Vindahl med sig av över 70 härliga, hälsosamma och enkla vegetariska recept -med fokus på barnens smaklökar! Oavsett
om du är vegetarian eller bara vill att familjen ska äta läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113093048
- Titel
- Little Green Kitchen : enkla vegetariska recept för hela familjen
- Författare
- Frenkiel, David
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1033 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Precis om de flesta andra föräldrar vet David Frenkiel och Luise Vindahl att det inte alltid är så lätt att få barnen att äta. Paret har tre egna barn och vet hur det känns när de vägrar äta grönsaker, kastar maten på golvet och låter soppskålen stå orörd. Men de har också lärt sig hur man tar sig runt detta.
I Little Green Kitchen delar de med sig av över 70 härliga, hälsosamma och enkla vegetariska recept för hela familjen skapade utifrån barnens smakpreferenser. Oavsett om du är vegetarian eller bara vill att familjen ska äta mer grönsaker innehåller den här boken massor av inspiration, middagsrecept, förslag på mellanmål och matlådor, roliga desserter och praktiska tips.
Till de flesta av recepten finns förslag på hur du kan anpassa rätten för vuxna så att du inte behöver laga två olika rätter. Du får också tips på hur du kan göra barnen delaktiga i matlagningen för att väcka deras intresse, något som kommer att få dem att älska vegetarisk mat.
Norstedts 1 9789113093048 -
44 små rätter
Häftad bok. Natur & Kultur. 2007. 112 sidor.
Nära nyskick. Tillsynes obläddrat exemplar ///Förlagets beskrivning: »En okomplicerad handbok för att hitta frid i sinnet.« Puplishers Weekly. "Det här är en fantastisk liten bok." Booklist. För de allra flesta är Tina Turner en legendarisk sångerska och skådespelersk läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNatur & Kultur -
Det kinesiska köket
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1982. 224 sidor.
Nära nyskick. ///Förlagets beskrivning: Den kinesiska matkulturen har traditioner som går långt tillbaka i tiden. De klassiska filosoferna diskuterade och analyserade födans betydelse för människan, och en bildad kines skulle odla inte bara intellektet utan också sinne läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137076744
- Titel
- Det kines.Köket
- Författare
- Hsiung, Deh-Ta - Ekendahl, Olof - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1982
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 955 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137076744 -
Raw Foods on a Budget (SPECIAL COLOR EDITION)...
Häftad bok. 2011. 300 sidor.
ISBN 9780982845844
Mycket gott skick. /// Förlagets beskrivning: The long awaited book. Raw Foods on a Budget, is here! Co-created by Brandi Rollins and a team of readers like you. Raw Foods on a Budget was designed to teach you how to enjoy a
budget-loving, plant-based lifestyle. It doesn't läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9780982845844 -
Ani's Raw Food Essentials
Häftad bok. Da Capo Lifelong. 2012. 368 sidor.
ISBN 9780738215600
Mycket gott skick. "The raw-food stylmgs of the uncook queen Ani Phyo return for her most must-HAVE lvolume yet. Anifs Raw Food Essentials hits all of the basics —and beyond .. . Phyo's comprehensive content makes it perfect for anyone interested in adding more raw, unproce läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKDa Capo Lifelong 9780738215600 -
Mat för latmaskar
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2018. 127 sidor.
Nyskick. ///Förlagets beskrivning: Mat för latmaskar ger dig kunskap och inspiration att laga god och nyttig mat - varje dag! Simon Sköld. PT. kostrådgivare och författare till succén Träning för latmaskar, berättar här hur du med minsta möjliga insats kan komma i läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247794
- Titel
- Mat för latmaskar
- Författare
- Sköld, Simon
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 629 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Saknar du också tiden, lusten och kunskapen för att laga god och nyttig mat – varje dag? Då är Mat för latmaskar boken för dig.Här berättar Simon Sköld, PT och författare till succén Träning för latmaskar, hur du med minsta möjliga insats kan komma igång och laga mat som är superenkel men hälsosam. Mat som både går snabbt att laga och ger dig mer energi, bättre återhämtning och till och med orken att träna lite hårdare. Boken innehåller över 40 recept på måltider och mellanmål. Dessutom får du tips på vilka livsmedel du alltid ska ha hemma för att enkelt kunna sno ihop en nyttig måltid.Följ med hem till Simon och Camilla Läckberg och ta del av deras bästa tips på hur du enkelt får en godare och nyttigare måltidsvardag för hela familjen. Självklart bjuder Simon Sköld även på sina bästa tips för att hitta motivationen till att äta bättre.
Bonnier Fakta 9789174247794 -
Lätt att njuta! : med Shirley Clamp och Viktv...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2013. 126 sidor.
Mycket gott skick. ///Förlagets beskrivning: Jag som är en njutningsmänniska ut i fingerspetsarna är ett levande bevis på att det går att leva sunt
och njutbart på samma gång. Med ViktVäktarnas hjälp har jag lärt mig vad som fungerar för mig och kommit in i goda vanor som läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155260354
- Titel
- Lätt att njuta! : med Shirley Clamp och Viktväktarna
- Författare
- Clamp, Shirley - Kalén, Johan - Arosenius Ahlanzberg, Fia - Viktväktarna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 633 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det går inte att ta miste på den energi, sundhet och glädje som Shirley Clamp utstrålar! Med målmedvetenhet och med hjälp av Viktväktarna har hon hittat tillbaka till sig själv och samtidigt fått en nyvunnen styrka och självkänsla.Som för så många av oss fick Shirleys egna behov stå tillbaka för familjens och för yrkeslivets krav – det är helt enkelt svårt att hinna med att ta hand om sig! Med åren smög sig både kilon, värk och kraftlöshet på. Genom Viktväktarna fick Shirley redskapen att planera vardagen med måltider och motion – och att lyssna på sig själv. Idag trivs hon med tillvaron och känner sig glad när hon går upp på morgonen och möter sin blick i spegeln.Här får du läsa om Shirleys inspirerande resa, om barndomens konflikter som födde en vilja att vara alla till lags och en känsla av misslyckande. Hur den har bytts till en inre styrka som kommer av att ha lärt sig att prioritera sig själv och att inte söka bekräftelse hos alla. Här finns också alla de läckra recept som hjälpt Shirley att nå sina mål. God, välbalanserad och nyttig mat som du mår bra av, utformade enligt Viktväktarnas modell där du räknar points. Här hittar du också goda råd och inspiration som hjälper dig att hålla motivationen!Lycka till med din egen resa!
Bokförlaget Semic 9789155260354 -
Nya Olivoljeguiden
Häftad bok. Kaibobi. 2011. 230 sidor.
Nyskick. ///Förlagets beskrivning: l denna guide finns allt som du behöver veta om olivolja. Första delen består av fakta om historia och traditioner, tillverkning och regioner. l den andra delen beskrivs de flesta olivoljor som finns på den svenska marknaden med läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197514811
- Titel
- Nya Olivoljeguiden
- Författare
- Blanche, Johan
- Förlag
- Kaibobi
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 230 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 135 x 215 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 426 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I denna guide finns allt som du behöver veta om olivolja. Första delen består av fakta om historia och traditioner, tillverkning och regioner. I den andra delen beskrivs de flesta olivoljor som finns på den svenska marknaden med användningstips och smakpoäng som gör det lätt välja rätt olivolja i butiken. De vackra bilderna får dig att längta till olivlunden och till de underbara smakupplevelser olivoljan ger.
Kaibobi 9789197514811 -
Världens bästa mat : vinnare av Sveriges mäst...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2014. 107 sidor.
Nära nyskick. ///Förlagets beskrivning: "Vad kan vara bättre än räkor frästa i kopiösa mängder vitlök och olivolja? Eller en sötsyrlig och het glasnudelsallad? Eller sötklibbiga colamarinerade revbensspjäll som bara
faller av benet? Jag har uppnått en dröm, en milstol läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243949
- Titel
- Världens bästa mat : vinnare av Sveriges mästerkock 2014
- Författare
- Kheirmand, Amir
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 584 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Vad kan vara bättre än räkor frästa i kopiösa mängder vitlök och olivolja? Eller en sötsyrlig och het glasnudelsallad? Eller sötklibbiga colamarinerade revbensspjäll som bara faller av benet? Jag har uppnått en dröm, en milstolpe och ett mål. Jag har vunnit Sveriges mästerkock och får möjligheten att inspirera dig med världens bästa mat."Följ med Amir Kheirmand, vinnaren av Sveriges mästerkock, på en resa jorden runt. Ta del av de möten och kök som har inspirerat honom och hans matlagning. Låt dig förföras av det spanska köket som trollar fram fantastiska smaker på få ingredienser, det spännande thailändska köket med fräscha och heta asiatiska smaker och det amerikanska köket med mycket fett, sött och salt – extra allt av sådant som är så lätt att älska! Dessutom hans bästa såser och tillbehör samt mammas persiska kycklinglår. Det hela avslutas med den vinnande trerättersmenyn som tog Amir till seger. Förutom spännande recept och Amirs matfilosofi finns dryckestips till alla recept.
Bonnier Fakta 9789174243949 -
Afrodites skafferi : kärleksfulla grekiska re...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 186 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. /// Förlagets beskrivning: En välsmakande resa i Afrodites skafferi. Enligt din grekiska mytologin var det på Kythira som kärlekens gudinna, Afrodite, steg ur havet. Detta är anledningen till att grekerna själva kallar Kythira för kärlekens ö. På denna ö läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847351
- Titel
- Afrodites skafferi : kärleksfulla grekiska recept
- Författare
- Svanborg, Inger
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 186 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 190 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 603 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Afrodites skafferi är kokboken med alla de grekiska favoriterna, nya kombinationer samt avsnitt om olivolja, vin, honung och oliver.
Boken är fylld med inspirerande matfoton och vackra bilder från grekiska små torg, utsikten över det blåa havet, blå portar på vita hus skuggade av plataner, olivträd i rader i den heta solen...
Enligt den grekiska mytologin var det på Kythira som kärlekens gudinna, Afrodite, steg ur havet. Detta är anledningen till att grekerna själva kallar Kythira för kärlekens ö.
På denna ö bor sedan snart 10 år Inger Svanborg med sin man. Där verkar de som olivbönder. Med ett förflutet som hushållslärarinna och ett stort intresse för matlagning anammade hon snabbt den grekiska matkulturen och dess kokkonst. Under åren har hon respektfullt förfinat, utvecklat och moderniserat den traditionella grekiska husmanskosten och dess smaker. Och i denna bok även anpassat den efter våra svenska råvaror och dess möjligheter.
Välkommen att njuta en välsmakande resa bland de centrala delarna i det grekiska köket. Resan tar sin början i oliv-oljan och dess fantastiska egenskaper. Därifrån passerar vi örtkryddorna och grönsakernas förlovade land för att till slut landa i osten, nötterna och honungen. Under resans gång bjuds du allt från smårätter och röror till härliga måltider med kött, fisk och skaldjur.
Prisma 1 9789151847351 -
Franska bakverk
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 127 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Tillsynes obläddrat exemplar ///Förlagets beskrivning: Följ med på en lustfylld utflykt till de franska sötsakernas värld! Franska bakverk betraktas av många som lite för avancerade att baka hemma. I sin nya bok anpassar Mia Öhrn klassiska franska bakverk läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127134614
- Titel
- Franska bakverk
- Författare
- Mia Öhrn
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ta en titt i den här boken! Duktiga Mia Öhrn har tagit sig an franska bakverk och försvenskat och förenklat dem - så nu är det fritt fram!"
Elle Mat & Vin
"Det kan vara den finaste bok jag har sett."
Emmas Vintage
"Vinterns finaste kokbok."
Femina
Följ med på en lustfylld utflykt till de franska sötsakernas värld! Franska bakverk betraktas av många som avancerade och lite otillgängliga. Mia Öhrn anpassar bakverken till svenska förhållanden och förenklar recepten, men nallar för den sakens skull vare sig på smak eller på kvalité.
I boken finns ca 50 recept på alla sorters bakverk. Vetebröd och smördegsbakverk, t ex Briocher en sorts lyxigt vetebröd som innehåller mer smör och ägg än en vanlig svensk bulle. Småkakor och mjuka kakor, t ex Madeleinekakor små mjuka snäckliknande kakor som i sin konsistens påminner lite om muffins. Bakelser, tårtor och pajer t ex klassisk Tarte tatin som gräddas uppochner i gjutjärnspanna. Desserter som t ex Petit pots de crème små läckra puddingar som gräddas i ugnen. Här finns också recept på godis och petit fourer.
Känslan i boken är rustik med en blandning av franskt lanthem och bistro och receptbilderna varvas med miljöbilder från Frankrike.
Mia Öhrn är bagare och matskribent med erfarenhet från bland annat Grand Hôtel Stockholm. Hon har skrivit flera böcker om bakning, bl.a. Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta bakverk, Sockerkakor, Klassiska kakor på nytt vis, Guide till Stockholms sommarkaféer och Semlor.
"Sugen på att ge dig på klassiker som makroner, croissanter, eclairer och florentiner, men inte vågar? Ta en titt i den här boken! Duktiga Mia Öhrn har tagit sig an franska bakverk och försvenskat och förenklat dem - så nu är det fritt fram!"
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
"Nu har Mia gett ut boken Franska Bakverk som seriöst är hennes absolut bästa och snyggaste bok någonsin. Om du vill ha en fransk bakbibel är det den här du ska köpa. På riktigt."
Mattias Kristiansson, Bake My day
"Mia Öhrns Franska bakverk (Natur & Kultur) är en bakbok lika vacker som användbar."
Ica-Kuriren
"Jag provade mördegskakorna, gjorde dubbel sats och de tog slut direkt."
Kristina Palmenäs, Hemmets Veckotidning
Sugen på att ge dig på klassiker som makroner, croissanter, eclairer och florentiner, men inte vågar? Ta en titt i den här boken! Duktiga Mia Öhrn har tagit sig an franska bakverk och försvenskat och förenklat dem - så nu är det fritt fram!Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127134614 -
Niklas husmansklassiker : 100 recept du bara...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 251 sidor.
Nära nyskick. Tillsynes oläddrat exemplar/// Förlagets beskrivning: Jag vill värna om vår svenska matkultur! Inte bara genom att föra recept vidare till nästa generation utan även ur ett ekonomiskt hållbart perspektiv. Det måste helt enkelt bli lönsamt för svenska bönd läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035949
- Titel
- Niklas husmansklassiker : 100 recept du bara måste kunna
- Författare
- Niklas Ekstedt
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 251 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 248 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1116 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från "fine-dining" till robust husman. Vem kan laga detta bättre än Mat-Niklas? Här står de goda råvarorna i centrum, den vällagade maten puttrar i grytorna och pryder tallrikarna. Välkommen till Niklas favoriter!
"Jag har alltid varit väldigt intresserad av mat och med familj både i Skåne och i Jämtland var intresset extra stort för svensk mat och svenska råvaror. Jag föddes 1978 i Järpen, en by i Jämtland cirka 2 mil från Åre, och började redan tidigt svansa runt i köket.
Passionen för mat växte och 1994 började jag på restaurangskolan i Åre.
Efter sex år och flera egna restauranger i Skåne bestämde jag mig för att flytta till Stockholm. Dels för att komma närmare en större publik, men också för att jag ville ha miljöombyte.
Här har jag öppnat min tredje krog 1900; en kärleksförklaring till det jag älskar mest – svenska råvaror.
Förutom att driva restaurang har jag även, sedan 2005, mitt eget tv-program Niklas Mat i SVT. Här får jag chansen att dela med mig av mina mat- och smakupplevelser och förhoppningsvis lyckas jag inspirera tittarna till att våga prova, våga smaka och våga laga."
Niklas Ekstedt
Boken utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorin À la carte - ”Best Chef Books" med motiveringen: "Den som älskar husmanskost har här en bok där Niklas Ekstedt hängivet beskriver rätter som kåldolmar, kalops och pepparrotskött samt klassiska fisk- och efterrätter."
Norstedts 1 9789113035949 -
Tranchering : teori och praktik
Inbunden bok. Lidingö : Gastronomiförl. i samarbete med Utbildningsrådet för hotell och restauranger (UHR). 1989. 72 sidor.
Mycket gott skick. Ägarnamn på smutsbladet /// Förlagets beskrivning: Det är alltid roligt att kunna presentera en helt ny bok. Ännu roligare är det när man vet att boken fyller ett tomrum. Och det gör TRANCHERING, för det finns ingen i det ämnet i bokhandelns innan den h läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9187444003
- Titel
- Tranchering : teori och praktik
- Författare
- Wahlström, Arne - Copp, Christel - Utbildningsrådet för hotell och restauranger
- Förlag
- Lidingö : Gastronomiförl. i samarbete med Utbildningsrådet för hotell och restauranger (UHR)
- Språk
- Svenska
Lidingö : Gastronomiförl. i samarbete med Utbildningsrådet för hotell och restauranger (UHR) 9187444003 -
Bakbok för intoleranta
Inbunden bok. Gothia Förlag. 1 uppl. 2002. 128 sidor.
Nära nyskick. Tillsynes obläddrat exemplar ///Förlagets beskrivning: ATT VARA FÖDOÄMNESINTOLERANT eller allergisk mot olika födoämnen behöver inte vara något problem om man ser till att skaffa sig kunskap och har en omtänksam och kunnig omgivning. BAKBOK FÖR INTOLERANT läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172053533
- Titel
- Bakbok för intoleranta
- Författare
- Berit Klintbom
- Förlag
- Gothia Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bakbok för intoleranta och deras bekanta innehåller ett åttiotal glutenfria recept på matbröd, kaffebröd, kakor, tårtor, pizzor och pajer. Många recept är också fria från laktos, mjölk- och sojaprotein. I slutet av boken finns en allergiguide som informerar om ifall mandel, nötter och ägg ingår i recepten. Dessutom ingår faktaavsnitt, information om faror och fällor samt praktiska tips för bakningen. Själva titeln på boken ger en fingervisning om att boken inte bara vänder sig till personer med födoämnesintolerans eller -allergi utan också till deras bekantskapskretsar. Det är författarens förhoppning att även de som inte är så vana att baka ska våga börja baka specialbröd.
Gothia Förlag 1 9789172053533 -
Näring och hälsa
Häftad bok. Studentlitteratur AB. 2 uppl. 2007. 344 sidor.
Mycket gott skick. ///Förlagets beskrivning: Ulla Johansson är nutritionist och driver det egna företaget Idun Mat & Näringskonsult i Lund. Hon föreläser både för studenter vid högskolor och universitet och för en intresserad allmänhet. Ulla skiver även populärvetenskaplig läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144019727
- Titel
- Näring och hälsa
- Författare
- Ulla Johansson
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 344 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Intresset för mat och hälsa är större än någonsin. I denna bok presenteras såväl baskunskaper som information om nya forskningsrön inom området. Boken redogör för den klassiska näringsläran, dvs. energibehov, protein, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler, men täcker även in områden som
-
livsmedelskunskap
-
matens betydelse för uppkomst och utveckling av
- övervikt
- hjärt- och kärlsjukdomar
- diabetes
- cancer
- osteoporos
-
hur vegetarisk kost bör vara sammansatt för att ge bäst förutsättning för hälsa i alla åldrar.
I denna andra upplaga har alla näringsrekommendationer anpassats efter de senaste rekommendationerna från Livsmedelsverket (SNR-05). Dessutom har nya märkningsregler, utvidgade regler för nyckelhålet samt en genomgång av populära bantningsdieter tillkommit.
Näring och hälsa vänder sig till alla som i sin utbildning eller yrkesutövning behöver insikt i och kunskap om matens och näringens betydelse för hälsa och välbefinnande. Även andra som vill lära sig mer om vilka livsmedel som passar in i en hälsosam kost, både vad avser blandkost och vegetarisk kost, kan ha glädje av boken.
I priset ingår webbaserade interaktiva övningar samt illustrationsmaterial som kan användas som power point-bilder eller OH-bilder i undervisningen. Testa övningarna genom att klicka på Demo.
Studentlitteratur AB 2 9789144019727 -
Italiensk fastfood : snabb italienskt på en k...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 101 sidor.
Nyskick. ///Förlagets beskrivning: VÅGA VÄGRA MIKRO! Italiensk fastfood är ett uppror mot den färdiglagade snabbmaten i våra butiker. Paolo Roberto har samlat 40 av sina bästa italienska vardagsrecept som du lagar på en kvart eller något mer. Rätter som knockar al läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241075
- Titel
- Italiensk fastfood : snabb italienskt på en kvart eller mer
- Författare
- Roberto, Paolo
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 101 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 178 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 478 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det påstås att vi svenskar lägger ner i genomsnitt 14 minuter per dag på matlagning. Och att vi, alla ombyggda och tjusiga kök till trots, mest använder mikrovågsugnen i vardagen och värmer upp något färdigköpt. Men att laga god och nyttig mat behöver inte ta en evighet.Paolo Robertos kokbok Italiensk fastfood är en krigsförklaring mot mikromaten. Här har han samlat 40 härliga italienska recept, som knockar den färdiglagade snabbmaten i både smak och vitamininnehåll.Så säger han själv om konsten att laga god mat på kort tid: ”Napoli, min andra hemstad, är en stad med kraftig puls där livet går undan. Och där det är högt tempo måste du också kunna få i dig något snabbt. Fastfood är ingen amerikansk uppfinning utan napolitansk. Det var vi som uppfann den mest kända av alla snabbrätter, nämligen pizzan. Man kan lätt få intryck av att vår mat bara handlar om tomatsås som puttrar på svag värme i tre timmar och det stämmer ju ibland. Men napolitansk mat kan också vara snabb utan att kompromissa med smaker och den kärlek som en rätt alltid måste innehålla.”En komplett måltid i boken tillagas på 15-30 minuter. Basingredienserna, som tomater, olivolja, grönsaker, vitlök, pasta, oliver, sardeller, ricotta, mozzarella, bladkryddor m m kommer från det italienska köket. Variationerna är många. Här finns pasta- och risrätter, kött-, fisk- och sopprecept, måltider som innehåller bönor, linser och andra grönsaker samt självklart exempel på olika välsmakande tomatsåser.Paolo Roberto har snabbt blivit en våra kända matprofiler. Hans två tidigare kokböcker Mina fastrars mat (2007) och Mina gästers mat (2009) har blivit stora framgångar.
Bonnier Fakta 9789174241075 -
Mat av vilt : råd och recept för jägarhushåll
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1993. 168 sidor.
Mycket gott skick. Visst färgslit på pärmen ///Förlagets beskrivning: Att laga mat av vilt, som man får hem från skogen, skiljer sig ofta en hel del från att laga mat av kött köpt över disk. Sätten att tillvarata viltkött är många. Använder man det rätta brukar resultatet läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153416104
- Titel
- Mat av vilt : råd och recept för jägarhushåll
- Författare
- Eriksson, Elice - Källén, Kerstin - Christer, Ulf
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9789153416104 -
Kaffe - en aromatisk njutning för kaffeälska...
Inbunden bok. Naumann & Göbels. 256 sidor.
ISBN 9783625119975
Gott skick. Mindre stötmärke på pärmens nedre hörn mot snittet /// Förlagets beskrivning: En aromatisk njutning för kaffeälskaren En kopp kaffe är ett skäl att träffas och umgås, ett viktigt inslag i en god frukost och avkopplande för både kropp och själ. Men kaffe ä läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNaumann & Göbels 9783625119975 -
Ledarskap inom vård och omsorg
Häftad bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2009. 222 sidor.
Nyskick. ///Förlagets beskrivning: Kerstin Lundin är leg. sjuksköterska och verksamhetschef. Sedan 1972 har hon arbetat som chef och ledare på olika nivåer inom vård och omsorg vid såväl landsting, kommuner som privata vårdgivare. Björn Sandström är ledarskapskon läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144052069
- Titel
- Ledarskap inom vård och omsorg
- Författare
- Kerstin Lundin - Björn Sandström
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 222 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 330 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Modern ledarkompetens inom vård och omsorg är lika viktig som den professionella kompetensen. Detta är en bok om utvecklande ledarskap inom vård och omsorg. Den bygger på författarnas praktiska erfarenheter under mer än fyra decennier och riktar sig till alla kategorier chefer och ledare i branschen. Således berörs inte bara chefskollektivet, utan också vårdledare som inte har någon formell chefsposition, men som utövar arbetsledning i någon form.
Boken kan användas i sjuksköterske- och socionomutbildningen, samt övriga ledarskapsutbildningar på medel till avancerad nivå. Den kan också användas av yrkesverksamma och diskuteras vid enheternas avdelningsmöten eller av fokusgrupper. Boken kan även användas av redan verksamma chefer, ledare och/eller sjuksköterskor i det dagliga arbetet.
Studentlitteratur AB 1 9789144052069 -
Quinntessential Baking
Inbunden bok. Bloomsbury Publishing PLC. 2015. 320 sidor.
ISBN 9781408862384
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Tillsynes obläddrat exemplar. Märke efter prislapp på bakre pärmen ///Förlagets beskrivning: Frances Quinn wowed the judges with her imaginative showstoppers and extraordinary baking skill to win The Great British Bake Off in 2013. Here is Quinntessential läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBloomsbury Publishing PLC 9781408862384 -
Upptäcka franska vingårdar
Inbunden bok. Lindia. 2013. 144 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. ///Förlagets beskrivning: Du älskar vin och vill ge ditt intresse nya dimensioner. Du vill se odlingarna och vingårdarna,och prata med vinbönderna. Du vill starta en vinkällare med flaskor du köpt direkt från gårdarna. Du vill upptäcka hur vin smakar och läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198065732
- Titel
- Upptäcka franska vingårdar
- Författare
- Trotzenfeldt, Helena
- Förlag
- Lindia
- Utgivningsår
- 2013
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 210 mm
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Du älskar vin och vill ge ditt intresse nya dimensioner. Du vill se odlingarna och vingårdarna,och prata med vinbönderna. Du vill starta en vinkällare med flaskor du köpt direkt från gårdarna. Du vill upptäcka hur vin smakar och tillverkas i olika vinregioner.
Det är lättare än du tror. Upptäcka franska vingårdar gör upplevelsen tillgänglig, och förklarar både hur du reser med bil i Frankrike, hur du hittar en vingård, och hur du provar vin och genomför ett köp. Det finns råd om allt från hur du planerar resan till hur du läser en meny och hur du sysselsätter dina barn i Loiredalen. I guiden finns också en parlör.
Författarna har genomfört ett antal liknande resor själva, har ett mångårigt vinintresse och en en solid bakgrund i franska språket samt fransk historia och kultur. Guiden kompletteras med webbplatsen www.upptackavingardar.com, där det finns såväl aktuella länkar och blogginlägg som verktyg för att planera och genomföra en resa där du får ut mesta möjliga.
Lindia 9789198065732 -
Lottas kök : från Florens till Borås
Inbunden bok. Borås : Borås Tidning. 2017. 111 sidor.
Nära nyskick. Tillskrift på försättsbladet, i övrigt är såväl pärm som inlaga i nyskick///Förlagets beskrivning: Kärleken till mat började i Torsagårdens stora lantkök. innan Charlotta "Lotta" Sturnegk kunde nå upp till i spisen. Skramlet av kastruller. Doften av brynt läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163949159
- Titel
- Lottas kök : från Florens till Borås
- Författare
- Sturnegk, Charlotta
- Förlag
- Borås : Borås Tidning
- Utgivningsår
- 2017
- Språk
- Svenska
Borås : Borås Tidning 9789163949159 -
Supermat för familjen
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 285 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Tillsynes obläddrat exemplar///Förlagets beskrivning: Jamie Oliver är ett globalt fenomen när det gäller mat. I över sjutton år har han, både i tv-rutan och i böcker, inspurerat miljontals människor att laga mat från grunden. Hans
välgörenhetsorganisatio läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246414
- Titel
- Supermat för familjen
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 285 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 253 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1168 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Supermat för familjen tar Jamie Oliver med sig sin sunda matfilosofi hem till familjens kök. Där gör han det enkelt för oss alla att laga god mat som dessutom gör gott. Det är helt enkelt lättlagat, supergott och fullt av nyttigheter.I boken finns recept på såväl snabblagade rätter när tiden är knapp, som mer tidskrävande måltider. Gemensamt för alla recept är att de garanterat gör kroppen glad. Med en krämig sås, baserad på squash, blir familjefavoriten Mac 'N' Cheese mindre flottig och köttbullarna förvandlas till superfood med hjälp av proteinrika cannellinibönor och fiberrika havregryn. Är man sugen på chicken nuggets kan man laga de godaste alldeles själv och de går dessutom att göra i förväg och förvara i frysen. Har du svårt att äta på morgnarna finns förslag på välbalanserade smoothies som lätt slinker ner, och vill man överraska barnen kan man ställa fram en tallrik chokladgröt.Boken är lätt att orientera sig i och indelad i kapitlen Frukost, Snabbfixat, Nyttiga klassiker, Sallader, Curryrätter & grytor, Ugnsbakat, Pasta & risotto, Soppor och Smarta genvägar. Till alla recept finns en tydlig faktaruta med näringsinformation och vill man lära sig mer finns ett intressant kapitel mot slutet av boken, fullpackat med goda råd om allt från tarmhälsa och vätskebalans, till hur man tacklar kinkiga barn och handlar smart.Söker du inspiration och nya idéer, och vill du på ett enkelt sätt få hälsosam mat att bli en del av din och familjens vardag, är det här boken för dig.
Bonnier Fakta 9789174246414 -
Frukostera : en bok om frukost helt enkelt!
Inbunden bok. S.l.] : Förf. 2012. 108 sidor.
Mycket gott skick. En liten repa på främre pärmen///Förlagets beskrivning: ”Du kommer aldrig mer vilja hoppa över frukosten!” Har du som många andra trillat in i samma gamla frukostvanor? Kanske blir det samma frukost dag ut och dag in, eller kanske ingen alls? Det behöver läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163394096
- Titel
- Frukostera : en bok om frukost helt enkelt!
- Författare
- Andersson, Victoria
- Förlag
- S.l.] : Förf
- Språk
- Svenska
S.l.] : Förf 9789163394096 -
The Chocolate Companion - A Connoisseur´s Gui...
Inbunden bok. Simon & Schuster. 1995. 192 sidor.
ISBN 9780684803746
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. "The Chocolate Companion is the widest-ranging compendium on the most delightful subject. Chocolate is like nothing else I know, it is only about pleasure. Imagine a piece of chocolate slowly melting in your mouth, flooding your palate with a lush and vel läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSimon & Schuster 9780684803746
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn