-
Franska kvinnors hemligheter under alla årsti...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 352 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. (Läge:Stor grå låda)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849850
- Titel
- Franska kvinnors hemligheter under alla årstider
- Författare
- Guiliano, Mireille
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 352 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 216 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 599 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Franska kvinnors smala hemligheter blev en stor succé såväl utomlands som här i Sverige. Nu kommer Mireille Guiliano med sin uppföljare, Franska kvinnors hemligheter under alla årstider.Efter succén med den första boken fick författaren tusentals brev från kvinnor över hela världen som ville veta mer om hennes livsstil. Därför kommer nu uppföljaren.
Förutom ett hundratal nya, läckra recept, förklarar Mireille Guiliano hur du väljer ett gott vin, klär dig smakfullt, knyter en schal med stil eller gör vackra blomsterarrangemang och mycket annat. Kort sagt avslöjar hon de franska kvinnornas hemligheter till att känna sig "bien dans sa peau". Nyckeln till att åldras med grace, hålla sig slank och leva ett långt och hälsosamt liv.
Budskapet är detsamma som i förra boken; ät det som du tycker om, ät med alla sinnen, är lite av allting och njut av de frukter och grönsaker som varje årstid har att erbjuda. Ät små portioner.
Franska kvinnors hemligheter under alla årstider är så mycket mer än en bantningsbok. Det är en livsstilsbok!
Prisma 1 9789151849850 -
Stora boken om sill
Inbunden bok. Expressen. 1 uppl. 2018. 140 sidor.
Nyskick. Sällsynt välgjord sillbok.(Läge:Stor grå låda)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188479259
- Titel
- Stora boken om sill
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 275 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sill och strömming har en självklar plats på matbordet när vi firar jul, påsk och midsommar. Här är boken för dig som vill lära dig laga alla dina älsklingssorter och hitta nya spännande smaksättningar. Elisabeth Johansson, en av Sveriges mest meriterade kockar, har skapat 57 recept med uppskattade klassiker, härlig husmanskost och bästa sillen till julbordet, påskhelgen och midsommarbuffén. Du hittar även ljuvligt goda rätter som går snabbt och enkelt att göra och recept med inspiration från världens kök. Välkommen att hitta dina nya favoriter!
Expressen 1 9789188479259 -
Persiska bufféer
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2007. 117 sidor.
Nyskick. (Läge:Stor Grå låda)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153427469
- Titel
- Persiska bufféer
- Författare
- Maria Masoomi
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 117 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 276 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 713 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Persiska Bufféer bjuder på ett överdåd av maträtter i alla tänkbara färger. Frukt, grönsaker och kryddor är praktiskt taget alltid med i persiska rätter. På det sättet blir maten inte bara god och vacker att se på utan också väldigt hälsosam.
Boken innehåller recept till 7 bufféer med namn som Orientens pärlor, Edens lustgård och Tusen och en natt. Allt är lättlagat och passar till såväl vardag som fest. Och recepten är väl tilltagna, vilket stämmer bra överens med den persiska generositeten och gästfriheten! Vad sägs till exempel om röd bulgurröra, persisk tapenade, medelhavsgratäng med tomat och limesås eller kokosbollar med torkade frukter?
Maria Masoomi är persiska men bor i Sverige sedan många år. Hon är utbildad kostekonom och dietist och förekommer flitigt i både radio, TV och tidningar liksom på föreläsningar i alla tänkbara sammanhang. Maria har också blivit vald till årets yrkeskvinna.
Ica Bokförlag 1 9789153427469 -
Eva-Lotts kök
Inbunden bok. Jobs Kulturbyrå AB. 1 uppl. 2013. 186 sidor.
Nyskick. (Läge:Stor Grå låda)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163740404
- Titel
- Eva-Lotts kök
- Författare
- Långberg, Eva-Lott
- Förlag
- Jobs Kulturbyrå AB
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 186 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 695 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ta vara på livet
Eva-Lott satt uppkrupen i sin pappas säng, med sina fötter mot hans ben under täcket, så att han kunde känna att hon var där.
När han orkade talade de om livet och döden. De visste båda att han inte hade långt kvar. Cancern ägde hans avmagrade och försvagade kropp.
Det var då han sa:
– Jag har så mycket ogjort och nu är det för sent. Tänk dig för Eva-Lott. Kasta inte bort din tid utan ägna dig åt sådant du verkligen vill göra och var inte rädd för att prova nya vägar.
Nio månader efter pappans död gick även hennes pojkvän Lars bort i cancer.
– Det hade varit så mycket sorg och elände att jag tyckte det var min tur att få uppleva något roligt och bra. Jag ville ha en förändring i mitt liv.
Barnen, Michaela och Pontus var i det närmaste utflugna. Hon var redo.Eva-Lott är silversmed och textillärare men innerst inne har hon alltid velat jobba med mat. Pappans uppmaning att göra det hon verkligen vill i livet, gjorde att hon vågade söka till tv-programmet Sveriges Mästerkock. Hon fyllde i en ansökan på sin bärbara dator under en långtråkig tågresa. Sedan glömde hon bort alltihop och tackade först nej till att vara med på uttagningen.
– Det var Michaela som övertalade mig och det är jag så klart glad för idag. Min medverkan i serien har lett till att jag nu får erbjudanden om att laga mat på mässor och event.
Eva-Lott tog sig in i programserien med en kräftlasagne och åkte ut med en havskräftsoppa. Det framgick inte i programmet, men hon skar sig så illa att hon tappade fokus. Medan hon försökte stoppa blodflödet kokade soppan över.
Nu är nästa steg taget. Kokboken Eva-Lotts kök.
Jobs Kulturbyrå AB 1 9789163740404 -
Vego curry : Indiska & bengaliska rätter från...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 160 sidor.
Nära nyskick. (Läge:Rödbrun låda)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127155206
- Titel
- Vego curry : Indiska & bengaliska rätter från grunden
- Författare
- Hassan, Nahid
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 265 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Trots ibland kopiösa mängder ingredienser känns rätterna lättlagade eftersom recepten är pedagogiskt upplagda. Majoriteten av de vegetariska recepten kan göras veganska. Boken ger ett sug till att laga själv och innehållet täcker ett område som hittills varit sparsmakat bland svenska kokböcker.
Daniel Gustavsson, BTJ-häftet nr 23, 2018
I "Vego curry" lär du dig laga vegetariska curryrätter från grunden, precis som de lagas i Indien och Bangladesh. Bland bokens 60-tal färgstarka recept finns klassiker som korma, tikka och daal, och många andra fantastiska rätter – alltifrån frukosträtter till bröd och söta avslutningar. Den stora majoriteten av indiska restauranger i Sverige lagar faktiskt bengalisk mat, och nu är det dags för den bengaliska maten att på riktigt introduceras i de svenska hemmaköken.
Lär dig steg-för-steg hur du gör dina egna kryddblandningar och kryddpastor, tillagar grönsaker och gör den goda färskosten palak paneer. Med sidorätterna vadji och en full uppsättning såser, chutneys och raitor öppnar stockholmskrögaren Nahid Hassan dörren till en komplett upplevelse av den bengaliska matkulturen. Du får en inblick i hur den genuina familjemåltiden fungerar och vad du behöver ha hemma i skafferiet för att snabbt laga smakrika vegetariska rätter.
Nahid Hassan är krögare sedan 18 år tillbaka och ägare av Shanti-gruppen med sex indiska och bengaliska restauranger i Stockholm. Han är en ambassadör för matkulturen i sitt hemland Bangladesh och har vunnit flera internationella priser för sina restauranger och sitt entreprenörskap.
Isa Ekstam är vegetarisk kock och matkreatör, som brinner för vegetarisk mat och exotiska kryddor. Hon driver även företaget GreenIsaDream i Stockholm.
Utan tvekan en av årets viktigaste kokböcker för att uträtta gastronomiska vidunder.
Vegourmet
Vegomat som inte behöver låtsats
DN
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127155206 -
Maten : hunger och törst i Västerbotten
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2003. 201 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Förnamn på det textlösa(röda) försättsbladet i övrigt helt felfritt
ex.(Läge:JKO)Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9113012177
- Titel
- Maten : hunger och törst i Västerbotten
- Författare
- Lindgren, Torgny
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 201 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 0 x 220 mm
- Vikt
- 472 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Torgny Lindgren brevväxlar med välbekanta tevekockan Ella Nilsson om västerbottnisk husmanskost i allmänhet och kornmjöl, syltefläsk och blodpalt i synnerhet. Barndomsminnen och anekdoter varvas med recept och reflexioner. Det är gott, rikligt och vällagat.Breven är nu samlade i Maten. Hunger och törst i Västerbotten. Här samsas gamla tiders mat och moderna råvaror, synen på ätandets nödvändighet och själens behov av njutning, bäst sammanfattat av akademiledamoten och kokboksförfattaren Torgny Lindgren själv:?Men alla som skriver diktsamlingar och noveller och romaner drömmer i själva verket och innerst inne om att få befrias från sitt elände och i stället tillåtas att skriva kokböcker. Sådana böcker som man kan leva och dö efter. Men de förmår alltså inte. Deras tankar flyger hit och dit, de upptäcker ord och människor och metaforer som slungar dem allt längre bort från själva ämnet, de låter så att säga blod flyta utan att komma sig för med att göra korv eller palt av det.?
Norstedts 1 9113012177 -
ABnoll-metoden med Ulrika
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2015. 147 sidor.
Nära nyskick. Pärmen aningen nött inlagan i nära nyskick.(Läge:Grå läda)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245318
- Titel
- ABnoll-metoden med Ulrika
- Författare
- Davidsson, Ulrika
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 147 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ulrika Davidsson har under flera år fördjupat sig i blodgruppsanpassad mat: Livsmedel vi äter innehåller lektiner, en typ av proteiner som kan binda sig till specifika kolhydrater och blodgruppsmolekyler. Enligt denna teori avgör vår blodgrupp vilka lektiner kroppen tolererar, alternativt vilka skadliga konsekvenser maten får i vårt blodomlopp. Och den blodgrupp du tillhör speglar din inre kemi och bestämmer på vilket sätt du tar upp näringen ur maten, hur din kropp hanterar stress och inte minst vad du bör äta för att må bra och behålla hälsan.Ulrika har själv praktiserat denna metod samt haft stor användning av den i sitt arbete som kostrådgivare. Hon baserar sin bok på sin egen fleråriga erfarenhet och på sitt arbete med att inspirera klienter att pröva en kostplan som skräddarsys för dem efter deras blodgrupp.Boken är fylld med inspirerande recept, tips och råd och enkla kostplaner så att du snabbt kan komma i gång. Lättare än så här blir det inte!Ur innehållet:- Ulrikas egen intressanta historia om ABnoll-metoden- Erfarenheter av ABnoll-metoden – fascinerande framgångshistorier- Så här gör du – information om hur du snabbt och enkelt kommer i gång- Ett fullmatat kapitel för varje blodgrupp (A, B, AB och 0) med guider till vad man ska äta, vad man ska undvika och vilka råvaror som är neutrala- Så här gör du: 2-veckorsprogram för varje blodgrupp med tydliga och inspirerande kostplaner för frukost, lunch, middag och mellanmål.
Bonnier Fakta 1 9789174245318 -
Matrike Norrland : norrländska mattraditioner...
Inbunden bok. Bjästa] : [CeWe förl. 2001. 167 sidor.
Nyskick. (Läge:Rödbrun låda)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175422492
- Titel
- Matrike Norrland : norrländska mattraditioner och måltidsseder med nya och gamla recept
- Författare
- Genrup, Kurt - Tham, Ulla - Levin, Tage - Norrlands gastronomiska sällskap
- Förlag
- Bjästa] : [CeWe förl.
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
Bjästa] : [CeWe förl. 9175422492 -
Hungrig på Västerbotten
Inbunden bok. North Chapter AB. 1 uppl. 2017. 220 sidor.
Nära nyskick. (Läge:Rödbrun låda)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188445087
- Titel
- Hungrig på Västerbotten
- Författare
- Wennberg, Erik
- Förlag
- North Chapter AB
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 220 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 228 x 287 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1125 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från fjäll till hav är Västerbotten berikat med en mängd hängivna gårdsproducenter vars enda tillsatts är god kärlek och omsorg om djuren. Här har grisarna knorr på svansen och kalvarna diar tills de är åtta månader gamla, Limousinerna är inte bilar och det bjuds på opera i fårhuset om sommaren! Det ger smaker utöver det vanliga, så klart. Följ med matentusiasten Erik Wennberg, vinnare av ett flertal matlagningstävlingar, på en guidad tur runt i länet där smakerna är stora och gårdarna genuina. Med recept som gör dig - Hungrig på Västerbotten!
North Chapter AB 1 9789188445087 -
Min stora feta grekiska kokbok
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2010. 174 sidor.
Nyskick. (Läge:Rödbrun låda)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240795
- Titel
- Min stora feta grekiska kokbok
- Författare
- Pascalidou, Alexandra
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 232 x 287 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1141 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Bland mina vänner är jag känd som en livsnjutare med omättlig aptit på livets läckerheter. Mästerkock är jag dock inte - recepten har jag fått av mamma, mostrar, grannar och vänner. Vi har lagat mat ihop och jag har stått på tå vid deras puttrande grytor.”Alexandra Pascalidou berättar om sin egen matresa i Min stora feta grekiska kokbok där hon valt ut de bästa recepten som utgör ryggraden i det grekiska köket. Det är en myllrande och slingrande berättelse om en ekonomiskt knaper men smakmässigt rik barndom som tar oss med från Rumänien till den lilla grekiska byn via Rinkebys dignande grönsaksstånd på torget till att själv leva småbarnsliv i stan. Alexandras kulinariska utflykter fascinerar med sin variation av upplevelser och smaker, traditioner och högtider, anekdoter och möten med människor. Vi får lära oss mer om den grekiska matkulturen - festerna, högtiderna och själva samvaron. Allt med det vackra Grekland i fonden - stolta cypresser, oändliga olivlundar, kryddbestänkta kullar och röda vallmoängar som törstigt blickar ner mot det turkosblå havet.Alexandras brokiga samling härliga grekiska recept är samlade under ett helt liv av möten och måltider. Vänner, grannar och familj och karismatiska grekiska krögare som hon gärna återvänder till. Boken rymmer ett femtiotal varierade recept där de grekiska råvarorna - grönsaker, kött, skaldjur och fisk utgör ramen: Laga enkel bönsoppa eller mustig lammgryta, baka goda bröd, grilla hummer, bläckfisk och souvlaki. Servera alltid med citron och en mängd tillbehör som ugnsgratinerad fårost eller Alexandras egen tzatziki och andra röror. En mängd smarriga efterrätter - från svalkande yoghurt med honung, nötter och kanel till ouzokaka eller en honungsdrypande baklava blir måltidens självklara final.
Bonnier Fakta 1 9789174240795 -
Till bords med picass
Inbunden bok. Bokförlaget Forum - Bokförlaget DN. 1997. 191 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. (Läge:Rödbrun låda)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175881802
- Titel
- Till bords med picass
- Författare
- Herscher, Ermine - Carbonell, Agnès - Amon, Denis - Herscher, Janine - Lemince, Marianne - Nilsson, Hans-Jacob - Rigot, Josseline
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1997
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 213 x 285 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1252 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum - Bokförlaget DN. 9175881802 -
Mat med tryck : snabbare, godare, nyttigare
Inbunden bok. Skipper Förlag. 1 uppl. 2009. 228 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. (Läge:Grå låda)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197795005
- Titel
- Mat med tryck : snabbare, godare, nyttigare
- Författare
- Anna Skipper - Olof Skipper
- Förlag
- Skipper Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 228 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 250 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 898 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gormetnytta i tryckkokare med Anna Skipper
Mat med tryck får pris som årets bästa måltidslitteratur!
Läs pressrelease
Få människor har på så kort tid påverkat och förändrat
svenskens matvanor som Anna Skipper.
Allt fler blir nu medvetna om att vi faktiskt blir
vad vi äter. Genom TV-programmet "Du är vad
du äter" har Anna lyft fram hur vi kan äta nyttigare
och samtidigt godare genom att lära oss mer
om Gormetnytta.
"Mat med tryck" är en inspirerande kokbok för
dig som är mån om matens näring och smak.
Boken lär dig att laga mat snabbare, godare och
nyttigare.
Alla recept i boken går givetvis att tillaga på
traditionellt sätt men Anna har valt att använda
tryckkokaren som är hennes favorithjälpreda i
köket. Med en tryckkokare kan du förenkla din
matlagning, förvandla långkok till kortkok, få ut
mer av råvarorna samt spara energi och tid.
Den passar lika bra på primusköket i båten eller på
campingsemestern, som i ett gourmetkök.
"Jag älskar mat! Att laga god mat är en njutning
som slår det mesta. I min värld ska matlagning
vara enkel, rolig och gå undan. Jag vill genom
enkla handgrepp förvandla tråkig nyttomat till
sinnlig Gormetnytta. Följ med mig på en lustfylld
matresa i bild och ord genom olika länder
och inspirerande matmöten. Njut av smaker och
dofter som berusar samtidigt som du ger kroppen
och sinnet den näring du så väl behöver."
Skipper Förlag 1 9789197795005 -
Jens Linders Korea : En kokbok
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2015. 165 sidor.
Nära nyskick. / nyskick / samlarskick.Slut på förlaget.(Läge:Grå låda)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785320
- Titel
- Jens Linders Korea : En kokbok
- Författare
- Jens Linder
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 165 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 248 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 786 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Koreansk mat är hetare än någonsin, både internationellt och här i Sverige där allt fler matkedjor säljer koreansk chilisås, koreanska nudlar och färdigsyrad kimchi. Jens Linder och fotografen Stefan Wettainen har gjort flera resor till Sydkorea tillsammans och låtit sig förföras av allt från koreansk barbecue, dumplings, bibimbap, eldiga soppor och marinerade grönsaker, till kimchi och söta munkar. Följ med till en ny, spännande matkultur där möten med fantastiska människor och miljöer är en lika stor del av upplevelsen som ett nytt, frestande kök!
Massolit Förlag 1 9789187785320 -
Simplissime : världens enklaste kokbok
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2016. 384 sidor.
Nära nyskick. (Läge:Amerikakoffert)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176177518
- Titel
- Simplissime : världens enklaste kokbok
- Författare
- J.-F. Mallet
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 384 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 255 mm Ryggbredd 44 mm
- Vikt
- 1844 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Första hjälpen för novisen vid spisen!
Här kommer en oumbärlig köksbibel för alla oerfarna och nyblivna hemmakockar. Med den här bokens extremt tydliga steg för steg-recept bygger man upp en gedigen grund för vidare experiment i köket.
Perfekt present till nyblivna studenter, de som just flyttat hemifrån, tonåringar som börjar ta mer ansvar hemma och alla andra som ännu inte lyckats erövra köksregionerna. Eller varför inte sätta den i händerna på dem som alltid står och tittar på nära andra lagar maten?
Detta är förstås också den perfekta vardagsmatskokboken och en enorm källa till uppslag och idéer när man undrar: Vad ska vi äta till middag?
Förrätter, tilltugg, kött, fisk, fågel, grönsaker och efterrätter här kommer resurser för såväl vardag som fest!
Jean-Francois Mallet är kock och matfotograf. Hans kokbok Simplissime har blivit en enorm succé i hemlandet Frankrike där en hel serie kokböcker på temat Simplissime skapats.
Tukan Förlag 9789176177518 -
Västerbottensost : 100 vinnande recept
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 151 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. (Läge:Amirikakoffert)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113033167
- Titel
- Västerbottensost : 100 vinnande recept
- Författare
- Nilsson, Pepe - Åkerberg, Johan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 288 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 876 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svenska folket säger sitt och levererar här de 100 bästa recepten med vår välkända Västerbottensost. En passionerad kärlek till Västerbottensost bland matlagningsintresserade i Sverige.
Kärleken märktes inte minst när överväldigande många skickade in sitt favoritrecept med Västerbottensost. Alla dessa förhoppningsfulla hoppades att just deras favoritrecept, med alla minnen och upplevelser det är förknippat med, skulle komma med i jubileumsboken.
Här hittar du de bästa förrätterna, de ljuvligaste huvudrätterna och de smaskigaste efterrätterna. Själva ostreceptet är hemligt och förvaras säkert i kassaskåp. Allt annat finns med i boken. Lagat, bakat, enkelt och lite mer avancerat. Så klart också en massa tips om hur du bäst serverar Västerbottensost med goda tillbehör.
Norstedts 1 9789113033167 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153435679
- Titel
- Utekök
- Författare
- Hans-Gunnar Samuelsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 247 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 484 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I många år har vi grillat utomhus, men nu når dessutom influenser från matkulturer i andra länder allt fler av oss. Det är lätt att hitta redskap som wok, utomhusugnar, röklådor och gasolgrillar i affärerna, och vi inspireras av matlagningsproffs i TV och vid olika mässor. Med ett lättarbetat, snyggt och vädertåligt utekök blir både matlagning och umgänge utomhus mer njutbart.
Boken ger många goda råd om köksplanering och tillbehör. Du får tips och idéer om materialval, spännande former och vad du bör tänka på när du bestämmer platsen för ditt kök. Dessutom hittar du ritningar och arbetsbeskrivningar med vars hjälp du kan bygga ditt eget drömkök.
Ica Bokförlag 1 9789153435679 -
Cajsa Wargs kokbok : Man tager vad man haver
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 1993. 256 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. (Läge:Amerikakoffert)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171023089
- Titel
- Cajsa Wargs kokbok : Man tager vad man haver
- Författare
- Cajsa Warg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1993
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 589 g
- Språk
- Svenska
Prisma 2 9171023089 -
Matfrisk : mat som kan förebygga cancer
Inbunden bok. Ågrenshuset förlag. 2011. 199 sidor.
Nära nyskick. Tillskrift från förf.(Fredric Andersson) på det textlösa försättsbladet.(Läge:JKO)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175422657
- Titel
- Matfrisk : mat som kan förebygga cancer
- Författare
- Andersson, Fredric
- Förlag
- Ågrenshuset förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 22 x 27 mm Ryggbredd 3 mm
- Vikt
- 1100 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Iden med boken Matfrisk, mat som kan förebygga cancer är att visa hur vi kan äta mycket gott och samtidigt minska
risken för flera cancersjukdomar. På ett personligt sätt hoppas vi väcka nyfikenhet utan att skrämmas,genom att på ett enkelt sätt förklara sammanhang, sprida kunskap och bjuda på rätter som är lättlagade
Tillsammans har vi över 50 års erfarenhet av cancerbehandling och samtal med patienter och deras
anhöriga. Den erfarenheten och kunskapen vill vi dela med oss.
Ågrenshuset förlag 9789175422657 -
Med smak av Västerbotten : [ett möte med mat,...
Inbunden bok. Skellefteå: Skellefteå kommun. 2003.
Nära nyskick. / nyskick.(Läge:JKO)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9186072900
- Titel
- Med smak av Västerbotten : [ett möte med mat, människor och miljöer]
- Författare
- Westerlund, Lars - Degerman, Patrick - Lundqvist, Jonas
- Förlag
- Skellefteå: Skellefteå kommun
- Utgivningsår
- 2003
- Språk
- Svenska
Skellefteå: Skellefteå kommun 9186072900 -
Fettguiden : De bästa fetterna för din kropp
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2007. 160 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. (Läge:JKO)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185225798
- Titel
- Fettguiden : De bästa fetterna för din kropp
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 238 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 684 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Må bättre med rätt fettFett är vårt mest kontroversiella och missförstådda näringsämne. Under de senaste årens kolhydratsjakt har populära dieter lanserats där man har kunnat äta feta gräddsåser så länge man inte äter några kolhydrater. Men man kan inte placera alla fettrika livsmedel i ett och samma fack det finns bra fett och det finns dåligt fett. I Fettguiden reder Sveriges främsta näringsfysiolog Fredrik Paulún ut begreppen. Fredrik går igenom de olika fetter som finns, från de livsfarliga industriellt framställda transfetterna till de livsviktiga fleromättade omega-3-fetterna. Fredrik berättar vilken sorts fett vi mår allra bäst av och förklarar varför omega-3-fetter har så stor betydelse för hjärt- och kärlhälsan, vikten och konditionen. Fredrik berättar även om vilka oljor och fetter som är bra när man lagar mat och när man gör dressingar, samt går igenom hur vi ska förvara de olika fetterna. I slutet av boken finns recept på såser och tillbehör gjorda på nyttiga fetter samt en lathund som visar vad de vanligaste fetterna är mest lämpade för.Ur innehållet:* Grundkunskap om fett* De moderna fetterna: transfetter och omestrifierat fett* Kolesterol en hälsobov?* Vilken effekt har omega-3?* Hur mycket fett bör vi äta?* Vilket fett är bäst för oss?Fredrik Paulún är en av Sveriges mest kända författare inom näringslära. Hans böcker har hittills sålt i över 700 000 exemplar och många av dem har översatts till flera olika språk. Fredrik föreläser i hela Norden om träning, näringslära och hälsa, och han skriver regelbundet för ett flertal tidningar, däribland Expressen. Han är även känd som näringsexperten från tv-programmet Toppform. På hans välbesökta hemsida www.paulun.se kan du läsa mer om hans verksamhet.Fredrik Paulún är en av Sveriges säkraste experter när det gäller näringslära. (Sportguiden)
Fitnessförlaget 9789185225798 -
Grön magi : från det galna sexiga köket
Häftad bok. Soulfoods. 2013. 284 sidor.
Nära nyskick. / nyskick.(Läge:JKO)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197992626
- Titel
- Grön magi : från det galna sexiga köket
- Författare
- Carr, Kris
- Förlag
- Soulfoods
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 284 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 193 x 232 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Grön magi från det Galna Sexiga Köket tar Kris Carr tillsammans med mästerkocken Chad Sarno den gröna maten till nya höjder. Boken är full av inspiration, fakta, matlagningstips och fler än 150 raw food- och veganrecept som passar både noviser och dem som är mer erfarna i köket.
Med sin speciella humor, elegans och kvickhet hjälper Kris Carr dig att göra hälsorevolution i ditt eget kök. Du kommer snart att märka att det goda som föds i ditt kök genomsyrar resten av ditt liv och berikar din hälsa, ditt hem, ditt hjärta och planeten.
Likt en lång lyxig måltid består boken av flera delar. Till att börja med får du en detaljerad sammanfattning av vad den Galna Sexiga Dieten innebär. Därefter får du lära dig hur du fyller din kulinariska arsenal med de bästa köksredskapen och all annan nödvändig utrustning. Kris Carr ger dig även grundläggande kunskap och matlagningstermer som hjälper dig att ta kontrollen i ditt kök. Till sist kan du med full kraft dyka ner bland de ljuvliga recepten och fylla din mage från morgon till kväll.
Praktiska symboler för glutenfritt, sojafritt, barnvänligt och snabblagat hjälper dig att enkelt hitta de recept som bäst passar dina behov. Osäker på hur man sätter ihop en måltid? Inga problem – boken ger flera förslag på inspirerande och läckra menyer för alla tillfällen.
Grön magi från det Galna Sexiga Köket har allt som behövs för att fylla ditt kök (och liv!) med hälsa, lycka, familj, vänner och roliga stunder.”Välkommen
till det Galna Sexiga Köket. Du är inbjuden till en underbar happening, en
hälsorevolution för att vara exakt. Och ju snabbare du tackar ja desto bättre
eftersom stora förändringar sveper fram genom varje hem… Från
lastbilschaufförer till presidentens fru, från elitidrottare till
fotbollsmorsor – vegofokuserad medvetenhet slår igenom med full kraft hos alla.
Se det här som din personliga inbjudan till att följa med. Skål för din hälsa!” Kris Carr
Soulfoods 9789197992626 -
Flexitarianens kokbok : mycket grönt, lite kö...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2014. 175 sidor.
Nära nyskick. / nyskick.(Läge:JKO)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176171257
- Titel
- Flexitarianens kokbok : mycket grönt, lite kött
- Författare
- Essen, Eleonora von
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 260 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 848 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Vi är väldigt många som äntligen insett vikten av att äta mer grönt och mindre kött, men vägen dit är olika för alla. En del kör hardcore direkt, blir veganer och bunkrar med torkade bönor, mandelsmör och rökt tofu. Andra, som jag, väljer en mjukare variant med mycket ost, lite friterat, krämiga såser med mjölkprodukter Och en burgare då och då, gjord på riktigt bra kött. Att äta vegetariskt så mycket man bara kan, med något undantag när suget efter kött blir riktigt starkt, det är att vara flexitarian."
I Flexitarianens kokbok visar Eleonora von Essen sitt sätt att laga grönare måltider. Grönsakerna får spela huvudrollen och köttet en mindre biroll, både i vardagsmiddagarna med barnen och festkvällarna med kompisarna. Boken innehåller allt från enkla favoriter och trerättersmiddagar till lättgillade recept för barn och skeptiker.
Eleonora von Essen är receptkreatör och matstylist. Superavancerade tekniker och långa ensamma timmar i köket är inte hennes grej; bäst är rolig mat man kan laga på rimlig tid tillsammans med vänner och familj. Hon har svårt för pekpinnar och menar att alla måste försöka hitta sitt eget sätt att dra ner på köttkonsumtionen för att utvecklingen ska bli hållbar på riktigt.
Format: 203x256 mm
Tukan Förlag 1 9789176171257 -
Werner Vögelis husmanskost
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2002. 96 sidor.
Nära nyskick. Tillskrift från Werner Vögeli se separat foto.(Läge:JKO)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153423208
- Titel
- Werner Vögelis husmanskost
- Författare
- Werner Vögeli
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tillbaka till rötterna med Werner Vögeli!
Ingen har lagat så många exklusiva middagar som hovtraktören Werner Vögeli. Men i denna bok går han tillbaka till sina rötter. Enkel husmanskost. Himmelskt god husmanskost. Den mat som är själva fundamenten i all matlagning. Werner Vögeli bestämde sig redan som barn för att bli kock och sammanfattar här ett livs kärleksförhållande till mat. Med husmanskost från både Sverige och världen tar Werner Vögeli med oss tillbaka till rötterna. Ca 40 färgfoton, ca 65 recept.
Ica Bokförlag 1 9153423208 -
Spionerna i Oreborg
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Carlsen. 1 uppl. 1994. 86 sidor.
Nära nyskick. / nyskick / presentskick.Spionerna i Oreborg är Jacobs
debutbok.(Läge:MM4)Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163830221
- Titel
- Spionerna i Oreborg
- Författare
- Wegelius, Jakob
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Carlsen
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Carlsen 1 9163830221 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186323509
- Titel
- Bosöns kokbok
- Författare
- Lundström, Petra
- Förlag
- SISU Idrottsböcker
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 200 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 735 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matkunskap och läckra recept för hälsa och prestation
Smakfulla fotografier, goda recept och kunskapen du behöver för att skräddarsy den perfekta matsedeln för alla i familjen – idrottare såväl som stillasittare. Bosöns kokbok gör dig till ett kostkunnigt proffs i ditt eget kök.
En måltid ska innehålla rätt mängd energi och näring oavsett hur fysiskt aktiv du är. En måltid ska både se läcker ut och smaka gott och dessutom innehålla rätt mängd energi och näring oavsett hur fysiskt aktiv du är. Måltiderna till en idrottande tonåring måste täcka energibehovet utan att hon eller han för den skull ska behöva äta gigantiska portioner. Och omvänt – en mer stillasittande familjemedlem ska inte behöva nöja sig med några tuggor. Måltiden ska vara en njutning för alla.
Vad och vem ska man tro på?
Det är nästan ett heltidsjobb att följa alla tips och råd som finns kring mat. Olika dieter och kosttrender avlöser varandra. Men i stället för trender och dieter behövs en förståelse för mat, hur och vad den påverkar, vilka konsekvenserna blir av att äta för mycket respektive för lite. Kokboken inleds därför med en enkel teoridel med fakta och tips. En grundläggande kunskap om mat skapar möjlighet att göra aktiva val för optimal hälsa och prestation. Oftast räcker det med några få ändringar i måltidens sammansättning för att måltiden ska anpassas till olika individers energi- och näringsbehov.
Bosöns kokbok kan läsas och användas av alla som är intresserade av matens betydelse för hälsan, alla som gillar god mat och vill prestera i vardagen. Recepten är indelade i huvudmål (frukost, lunch och middag), mellanmål och efterrätter. Boken är rikt illustrerad med läckra bilder.
Bosön är Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum.
I Bosöns utbildningskök som invigdes 2011 har lag, grupper, individuella idrottare och företag möjlighet att kombinera praktik och teori om kost och näringslära. Bosöns kokbok är en del av Riksidrottsförbundets satsning på idrottsnutrition.
SISU Idrottsböcker 1 9789186323509 -
Familjemiddagen : hemlagat med världens bästa...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2012. 383 sidor.
Nära nyskick. / nyskick.(Läge:JKO)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174014341
- Titel
- Familjemiddagen : hemlagat med världens bästa kock, Ferran Adrià
- Författare
- Ferran Adriá
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 383 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 300 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1734 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Förstklassig manual till att lyckas i köket.
Låt världens bästa kock förgylla familjens köttfärssås.
Ferran Adrià brukar kallas för världens bästa kock. I många år har han drivit den legendariska restaurangen elBulli utanför Barcelona som fem gånger utnämnts till världens bästa restaurang. Restaurangen är världskänd för sin så kallade molekylärgastronomi och sitt haute cuisine, men i kokboken Familjemiddagen handlar det uteslutande om förstklassiga, gedigna familjemåltider.
Familjemiddagen. Hemlagad mat med Ferran Adrià är en kokbok som bjuder på hederlig, traditionell mat för hela familjen - med en mästerkocks omisskänneliga "touch". Här visar Ferran Adrià hur vi ska laga mästerlig chili con carne och hamburgare, och hur vi lyckas med våra omeletter, mousser och bryléepuddingar. Låt världens bästa kock förgylla familjens köttfärssås. Allt som allt finns närmare 100 recept.
Boken bjuder först på ett antal basrecept och därefter presenterar Ferran Adrià 31 menyer som består av huvudrätt, förrätt och efterrätt. Genomgående i boken står användarvänlighet i fokus och alla recept - såväl förrätter, huvudrätter som desserter - illustreras med tydliga steg-för-steg-bilder. Dessutom inleds varje meny med en inköpslista samt en tidslinje. Det senare visar tydligt när man bör utföra olika förberedelser och matlagningsmoment. Allt för att tillagningen ska gå smidigt och maten ska bli så välsmakande som möjligt. Allt är genomtänkt i minsta detalj för att det ska bli så enkelt som möjligt för användaren att både planera och tillaga maten.
Bilderna i Familjemiddagen är inte sedvanligt tillrättalagda matfotografier, i stället är det medvetet verklighetstrogna och instruktiva. Även här sätts användarvänligheten i fokus: Så som det ser ut på steg-för-steg-bilderna kommer det att se ut även när du lagar maten hemma i ditt kök. Det är både ärligt och pedagogiskt. Ingen behöver fråga sig: "Varför ser det inte ut som på bilden?", "Har jag gjort fel?".
Detta är den första och enda boken av Ferran Adrià som handlar om vanlig, hederlig mat och det är en förstklassig manual till hur du ska lyckas i köket.
Tukan Förlag 1 9789174014341 -
Fem kök och en saxofon : krogsväng i Malmö me...
Häftad bok. Kira förlag. 1 uppl. 2015. 174 sidor.
Nära nyskick. / nyskick.Danskt band / mjukband.(Läge:JKO)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187875106
- Titel
- Fem kök och en saxofon : krogsväng i Malmö med Staffan Asker
- Författare
- Åberg, Lars
- Förlag
- Kira förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 220 x 220 mm
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Chez Olga, La Petite France, Möllan, Brogatan och La Couronne – alla som rört sig genom Malmös moderna kulturhistoria har varit på någon eller flera av Staffan Askers restauranger.
Under fyra decennier förde Staffan Asker samman maten och kulturen, krogen och scenen, och avdramatiserade dem båda. Trots att många vet vem han är har han förblivit lite av en doldis. Men i ”Fem kök och en saxofon” tar han av sig kockmössan och i helfigur får vi möta mannen vars krogar blivit en del av tidsandan. Här intervjuas också en lång rad av de musiker, författare och andra som tillsammans med Staffan Asker bidragit till Malmös förvandling när det gäller kultur och uteliv.
”Fem kök och en saxofon” är en fascinerande berättelse om färden från lyxkrogen i Paris till de folkliga mötesplatserna i Malmö. Samtidigt ger den ett roligt och sammansatt porträtt av rikets tredje stad, på samma gång så populär och så problematisk.
Lars Åberg är journalist, författare och kulturskribent som har bott större delen av sitt liv i Malmö. Han har skrivit ett tjugotal reportageböcker om svenska och amerikanska samhällsfrågor.
Kira förlag 1 9789187875106 -
Silvret blev till guld : en receptbok om strö...
Inbunden bok. Husum : Grundsunda framtidsgrupp. 1999. 127 sidor.
Nära nyskick. (Läge:JKO)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163080494
- Titel
- Silvret blev till guld : en receptbok om strömming
- Författare
- Nordström, Håkan - Grundsunda framtidsgrupp
- Förlag
- Husum : Grundsunda framtidsgrupp
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Husum : Grundsunda framtidsgrupp 9163080494 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153437826
- Titel
- Gå ner i vikt med LCHF
- Författare
- Davidsson, Ulrika
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 249 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Har du försökt gå ner i vikt utan att lyckas fullt ut? Kanske tappade du några kilon som du raskt stoppade på dig igen LCHF-dieten tillåter dig att äta mat med högt fettinnehåll och du kan njuta av grädde, majonnäs och biffar utan dåligt samvete. Du äter också mycket naturliga proteiner och rikligt med grönsaker. Däremot håller du igen på kolhydrater. Många som provat hävdar att sötsuget minskar.
Ica Bokförlag 1 9789153437826 -
Eleganta desserter : så blir du din egen kond...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2012. 127 sidor.
Nära nyskick. / nyskick.(Läge:JKO)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436430
- Titel
- Eleganta desserter : så blir du din egen konditor
- Författare
- Göran Söderin - Mia Gahne
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 215 x 235 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 640 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare designers: Schaefer, Karin
Ytterligare fotografer: Pe, Helén
Ytterligare redaktörer: Brosten, Carin
Ytterligare författare: Söderin, Göran
Ytterligare författare: Gahne, Mia
Ica Bokförlag 1 9789153436430
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn