Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vego curry : Indiska & bengaliska rätter från grunden

Vego curry : Indiska & bengaliska rätter från grunden

Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 160 sidor.

Nära nyskick. (Läge:Rödbrun låda)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127155206
Titel
Vego curry : Indiska & bengaliska rätter från grunden
Författare
Hassan, Nahid
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2018
Omfång
160 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
185 x 265 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
620 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Trots ibland kopiösa mängder ingredienser känns rätterna lättlagade eftersom recepten är pedagogiskt upplagda. Majoriteten av de  vegetariska recepten kan göras veganska. Boken ger ett sug till att laga själv och innehållet täcker ett område som hittills varit sparsmakat bland svenska kokböcker.
Daniel Gustavsson, BTJ-häftet nr 23, 2018

I "Vego curry" lär du dig laga vegetariska curryrätter från grunden, precis som de lagas i Indien och Bangladesh. Bland bokens 60-tal färgstarka recept finns klassiker som korma, tikka och daal, och många andra fantastiska rätter – alltifrån frukosträtter till bröd och söta avslutningar. Den stora majoriteten av indiska restauranger i Sverige lagar faktiskt bengalisk mat, och nu är det dags för den bengaliska maten att på riktigt introduceras i de svenska hemmaköken.
Lär dig steg-för-steg hur du gör dina egna kryddblandningar och kryddpastor, tillagar grönsaker och gör den goda färskosten palak paneer. Med sidorätterna vadji och en full uppsättning såser, chutneys och raitor öppnar stockholmskrögaren Nahid Hassan dörren till en komplett upplevelse av den bengaliska matkulturen. Du får en inblick i hur den genuina familjemåltiden fungerar och vad du behöver ha hemma i skafferiet för att snabbt laga smakrika vegetariska rätter.
Nahid Hassan är krögare sedan 18 år tillbaka och ägare av Shanti-gruppen med sex indiska och bengaliska restauranger i Stockholm. Han är en ambassadör för matkulturen i sitt hemland Bangladesh och har vunnit flera internationella priser för sina restauranger och sitt entreprenörskap.
Isa Ekstam är vegetarisk kock och matkreatör, som brinner för vegetarisk mat och exotiska kryddor. Hon driver även företaget GreenIsaDream i Stockholm.

Utan tvekan en av årets viktigaste kokböcker för att uträtta gastronomiska vidunder.
Vegourmet
Vegomat som inte behöver låtsats
DN