Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

9789172430495

Din sökning gav ingen träff. Spara sökningen som en Bevakning  
Visa endast

Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Allt om Modelltåg 9

Allt om Modelltåg 9

Häftade böcker. Allt om Hobby. 1 uppl. 2009. 96 sidor.

Detta är den nionde boken i serien Allt om Modelltåg, och som rubriken antyder så finner alla modellrallare något om sitt specialintresse. Boken har sammanställts av en grupp synnerligen erfarna modellrallare, vid namn Lars Olov Karlsson, Rutger Friberg och Christer Engström. Till deras hjälp finns ett nätverk av andra kunniga modelljärnvägare runt om i Sverige. Boken är fylld med mängder av tips om teknik, elektronik och bygge med utblickar till förebilderna.

I denna nionde bok besöker vi en samling fantastiska anläggningar i såväl Sverige som utomlands. Häng med bakom kulisserna hos LOXX, som är Berlins svar på Miniatur Wunderland i Hamburg. Vi träffar Pelle som bygger amerikanskt i Köpenhamn och återbesöker Lennart Möllers 300 kvadratmeter stora bana.

Historien om O-vagnar fortsätter och denna gång tittar vi på O-vagnar på smala spår. I tidigare års böcker har vi blickat tillbaka till 60-talet, så även denna gång och nu är resgodset i fokus. Tågfärjelinjen Trelleborg-Sassnitz fyller 100 år vilket föranleder en historik, och en titt på ett bygge av tågfärjor i skala N. Claes Mattisson har byggt korta TGOJ-malmvagnar och jämför modellerna med förebilderna.

Hur får man sitt Ma-lok att gå mjukt och tyst? Vi har testat fem olika motorer och har svaret. Allkonstnären Michael Graff, känd från tidigare böcker i serien, ger tips om hur man bygger i det frigolitliknande materialet styropor. Bygga smalspår kanske är något för dig? Hans Svensson summerar sina tjugofem års erfarenheter och ger många tips.

Vi programmerar ljus och modifierar signaler och mycket därtill. Allt om Modelltåg 9 har allt för den händige, men även för den som bara vill luta sig tillbaka i läsfåtöljen och drömma.

Förlagsfakta

ISBN
9789172430495
Titel
Allt om Modelltåg 9
Författare
Karlsson, Lars-Olov
Förlag
Allt om Hobby
Utgivningsår
2009
Omfång
96 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
170 x 240 mm Ryggbredd 5 mm
Vikt
243 g
Språk
Svenska