-
Drömmen om Toscana
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1998. 160 sidor.
Nära nyskick. Livet kring en svensk vingård i Toscana
NyskickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137113401
- Titel
- Drömmen om Toscana
- Författare
- Triberg, Annica
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 200 x 279 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 785 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Italiens hjärta Toscana strax söder om Florens ligger den lilla byn Greve in Chianti, och alldeles intill breder vingården Terreno ut sig. Den ägs och drivs i dag av det svenska paret Birgitta och Mats Ruhne. Det är denna vingård som bildar utgångspunkt för författarparets intressanta utfärder i denna vackra region. Vi har tolkat Toscana utifrån oss själva; vi har hoppat över en del måsten som man kan läsa om i utmärkta guideböcker, ett och annat recept kan ha slunkit in från något grannlandskap, en och annan åsikt är kanske bara vår egen. Men Toscana är öppet för alla sinnen. Så skriver författaren och fotografen i sitt förord till Drömmen om Toscana. I boken blandas lyriska naturbetraktelser, romantiska restaurangbesök, givande inköpsturer, kulturhistoriska notiser, aptitretande matbeskrivningar, stimulerande människomöten, personliga reflektioner samt mängder av fina och färgsprakande bilder. Boken är indelad i sex kapitel: En vingård i Toscana, Brödet, Tomater, Pasta, Oliver, Vinet. I kapitlen varvas beskrivningar av natur, råvaror, människor och miljöer med recept och tips om sevärdheter. Totalt finns drygt 50 recept på förrätter, smårätter, pasta, pizza, risrätter, varmrätter, desserter och bröd. Bland läckerheterna kan nämnas friterade zucchiniblommor, marinerad paprika, grillad polenta, tomatpaj, pasta med pesto, pasta med soltorkade tomater och oliver, risotto med spumante, kalvkotletter med citronsås, vildsvinsstek med potatis, citronpaj, olivbröd, mandelskorpor, focaccia och Sienakaka! Boken kompletteras med en liten lista över specifika italienska råvaror, adresslista över hotell, restauranger, museer och andra sevärda ting.
Bokförlaget Forum 9789137113401 -
100 sätt att rädda maten
Inbunden bok. Max Ström. 2009. 143 sidor.
Nära nyskick. Skickgrad 8 (av 10) - Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171261762
- Titel
- 100 sätt att rädda maten
- Författare
- Triberg, Annica
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 233 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 687 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »inspirationsbok om vad vi ska göra med resterna i stället för att slänga dem«TT Spektra»Råd utan bäst före-datum«DN. Den här boken innehåller 100 konkreta tips och många inspirerande recept på hur man på bästa sätt tar hand om maten. Nästan en tredjedel av all mat i Sverige slängs, så dessa råd är inte enbart nyttiga för plånboken utan också viktiga för miljön!Annica Triberg, en av Sveriges mest erfarna kokboksförfattare, ger här en mängd kloka, roliga och användbara tips på hur man i sitt eget kök kan arbeta för miljön och samtidigt förbättra hushållskassan. Här finns mängder av härliga recept som gör att man nästan aldrig mer kommer att behöva slänga några rester.Bakgrunden till denna vackra bok är allvarlig. Fullt ätbar mat åker i soporna för att vi inte orkar, vill eller kan ta hand om resterna.Konsumentföreningen Stockholm gjorde 2009 en undersökning i Stockholmsområdet som visade att invånarna i detta område slängde i genomsnitt 5,6 kilo mat i veckan per hushåll. Den totala mängden onödigt matavfall från svenska hushåll är uppskatt-ningsvis 900 000 ton per år. Produktionen av denna mat orsakar varje år utsläpp av koldioxid motsvarande de årliga utsläppen från cirka 700 000 svenska medelstora bilar eller 460 000 oljeeldade villor. Konsumtionen av mat handlar alltså också om klimatet.Sagt om 100 sätt att rädda maten»Smarta och enkla klokråd för alla«Göteborgs-Posten»Nu när jag har läst igenom hela boken vill jag verkligen rekommendera den. En mycket användbar bok om hur man hanterar mat«bollebygdsbo.blogspot.com»inspirationsbok om vad vi ska göra med resterna i stället för att slänga dem«TT Spektra»Bra bok - högt betyg. En bra bok för alla. Matsmart läsning!«Receptomaten.bloggspot.com»Boken har en sansad ton, ett par recept och flera bra tips«Göteborgs-Posten»Sluta slänga maten [...] handfasta tips på hur du tar tillvara på den mat du betalar för«P4 Extra»Alla utmärka tips (i 100 sätt att rädda maten) förmedlas på ett mycket tilltalande sätt och man får genast inspiration att sätta igång«Internationalen»Njutningsfull«Vin & Bar Journalen»Den som läser hennes [Annica Tribergs] bok blir inspirerad. Vem vill inte både äta gott, spara pengar och bidra till att rädda världen? Den resan börjar i kylskåpet.«På Landet»Ett löfte om att världen kan räddas bara jag skärper mig«Sydsvenskan, Online Stig»En perfekt present«ELLE Mat & Vin»I boken [...] visar Annica Triberg hur man med enkla knep kan stoppa slöseriet.«Expressen»Trolla med matresterna«matblogg.se
Max Ström 9789171261762 -
100 sätt att rädda maten
Inbunden bok. Max Ström. 2009. 143 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171261762
- Titel
- 100 sätt att rädda maten
- Författare
- Triberg, Annica
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 233 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 687 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »inspirationsbok om vad vi ska göra med resterna i stället för att slänga dem«TT Spektra»Råd utan bäst före-datum«DN. Den här boken innehåller 100 konkreta tips och många inspirerande recept på hur man på bästa sätt tar hand om maten. Nästan en tredjedel av all mat i Sverige slängs, så dessa råd är inte enbart nyttiga för plånboken utan också viktiga för miljön!Annica Triberg, en av Sveriges mest erfarna kokboksförfattare, ger här en mängd kloka, roliga och användbara tips på hur man i sitt eget kök kan arbeta för miljön och samtidigt förbättra hushållskassan. Här finns mängder av härliga recept som gör att man nästan aldrig mer kommer att behöva slänga några rester.Bakgrunden till denna vackra bok är allvarlig. Fullt ätbar mat åker i soporna för att vi inte orkar, vill eller kan ta hand om resterna.Konsumentföreningen Stockholm gjorde 2009 en undersökning i Stockholmsområdet som visade att invånarna i detta område slängde i genomsnitt 5,6 kilo mat i veckan per hushåll. Den totala mängden onödigt matavfall från svenska hushåll är uppskatt-ningsvis 900 000 ton per år. Produktionen av denna mat orsakar varje år utsläpp av koldioxid motsvarande de årliga utsläppen från cirka 700 000 svenska medelstora bilar eller 460 000 oljeeldade villor. Konsumtionen av mat handlar alltså också om klimatet.Sagt om 100 sätt att rädda maten»Smarta och enkla klokråd för alla«Göteborgs-Posten»Nu när jag har läst igenom hela boken vill jag verkligen rekommendera den. En mycket användbar bok om hur man hanterar mat«bollebygdsbo.blogspot.com»inspirationsbok om vad vi ska göra med resterna i stället för att slänga dem«TT Spektra»Bra bok - högt betyg. En bra bok för alla. Matsmart läsning!«Receptomaten.bloggspot.com»Boken har en sansad ton, ett par recept och flera bra tips«Göteborgs-Posten»Sluta slänga maten [...] handfasta tips på hur du tar tillvara på den mat du betalar för«P4 Extra»Alla utmärka tips (i 100 sätt att rädda maten) förmedlas på ett mycket tilltalande sätt och man får genast inspiration att sätta igång«Internationalen»Njutningsfull«Vin & Bar Journalen»Den som läser hennes [Annica Tribergs] bok blir inspirerad. Vem vill inte både äta gott, spara pengar och bidra till att rädda världen? Den resan börjar i kylskåpet.«På Landet»Ett löfte om att världen kan räddas bara jag skärper mig«Sydsvenskan, Online Stig»En perfekt present«ELLE Mat & Vin»I boken [...] visar Annica Triberg hur man med enkla knep kan stoppa slöseriet.«Expressen»Trolla med matresterna«matblogg.se
Max Ström 9789171261762 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9146181822
- Titel
- Cookbook. Norrlands bar & grill
- Författare
- Ahlstedt, Johan - Ryhnell, Niclas - Sjöstedt, Severin - Triberg, Annica
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2000
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 117 x 155 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 475 g
- Språk
- Svenska
Wahlström & Widstrand 9146181822 -
Karin Franssons örtamat : recept med smak av...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1998. 176 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. 3 cm riss och vikmärke på omslagets framsida. Omslaget i övrigt gott skick. Inlagan i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100567388
- Titel
- Karin Franssons örtamat : recept med smak av Öland
- Författare
- Fransson, Karin - Triberg, Annica - Håkansson, Albert
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9100567388 -
Nostalgiboken. Minnen, beskrivningar, lekar o...
Inbunden bok. Bokförlaget DN. 1 uppl. 2000. 160 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. "Resa" tillbaka till 1950-, 1960- och 1970-tal. Minnen, röster, dofter, smaker. Plus en massa handfasta beskrivningar, ramsor, recept. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage med identiskt illustrerat skyddsomslag. Tvär 8:o. 325x25 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175883716
- Titel
- Nostalgiboken
- Författare
- Kallhed, Eva
- Förlag
- Bokförlaget DN
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 238 x 257 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 924 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tillbaka till barndomslandet! 1950-tal: Briotax ¿ Spapshjälm ¿ Biomatiné ¿ Gingerdocka ¿ Spara & Slösa ¿ Raketost ¿ Hästsvans ¿ Bokmärken ¿ TV ¿ Fiskpinnar ¿ Biggles ¿ Dixi- och Rivalkola ¿ Elvis ¿ Moped ¿ Stringhylla ¿ Hemmafru ¿ Perstorpsplatta 1960-tal: Lego ¿ Barbie ¿ Negerbollar ¿ TV-kanna ¿ Beatles ¿ Träningsoverall ¿ O¿boy ¿Duffel ¿ Sockiplast ¿ Papiljotter ¿ Söndagsskola med negersparbössa ¿ Memory ¿ Högertrafik ¿ Vietnam ¿ Hylands hörna ¿ Charterresa ¿ Lovikkavantar 1970-tal: ABBA¿ Mulleskola ¿ Gillestuga ¿ Spånplatta ¿ Rubiks kub ¿ Trosor i frotté ¿ Afghanpäls ¿ Blockljus ¿ Graffiti ¿ Mupparna ¿ Luktsuddgummi ¿ Heltäckningsmattor ¿ Palestinasjal Är det dessa saker du kommer ihåg? Eller har du andra minnen från din uppväxt? Författarna ger sin personliga bild och delar med sig av minnen och röster, men också dofter och smaker samt en rad praktiska beskrivningar, ramsor och recept. Annica Triberg och Ewa Kallhed, båda födda i Småland 1960, träffades på gymnasiet och visste redan då att de en dag skulle göra något tillsammans. Och klasskamraterna skrattade. Annica Triberg är journalist, författare, frilansare. På Forum har hon skrivit Drömmen om Toscana och Vitlök!, båda med foto av Albert Håkansson. Ewa Kallhed bor i dag i Växjö där hon driver en tygaffär och ägnar sig åt offentlig inredning och åt egna klädkollektioner. Albert Håkansson är numera frilansfotograf. Han arbetar för tidningar, förlag och inom reklam. Hans intressen är mat och segling och funderar att nu på äldre dar (han är född 1948) börja spela kula igen ¿
Bokförlaget DN 1 9175883716 -
Huset i gransjö : Att renovera ett hus och sa...
Inbunden bok. Forum. 2000. 191 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Skyddomslag något nötta hörn
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137121138
- Titel
- Huset i Gransjö : Att renovera ett hus och samtidigt njuta av livet
- Författare
- Triberg, Annica
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 238 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 766 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst vågar du renovera ett hus trots att du inte är proffs! När Eva hade köpt det gamla trähuset i Glasriket i Småland började hon och Annica att planera, skissa, inventera, tillvarata och så småningom renovera den fina parstugan som stått tom i flera år.I HUSET I GRANSJÖ får vi veta hur Eva och Annica gick tillväga. Boken börjar med målningen av fasaden som kan göras till en fest där alla kan vara med. Rum för rum – köket, blå rummet, vita rummet, badrummet, Evas rum, lillkammaren, undantaget, klädkammaren, hallar och trappa – kan vi sedan följa hur de två har arbetat. Vilka material och vilka färger de har valt till väggar, golv och tak och varför. Och hur färgen på sammetssoffan fått styra färgsättningen i ett rum, för det är faktiskt enklare att måla väggar än att klä om en soffa. Hur de har tagit tillvara på överblivet byggmaterial och udda kakelplattor, men även varför de ibland har fått lov att kompromissa och använda ett nytillverkat badkar i stället för ett från tiden. Och hur de förvandlat ratade möbler till fräscha och funktionella med hjälp av färg och tyg.De berättar också att de inte dragit sig för att anlita professionella krafter när det har krävts. Längs vägen genom huset ger de många råd och tips och delar med sig av sina erfarenheter. Bland mycket annat har de kommit underfund med att de klarar mer än de trodde.Glöm bara inte bort att du ska hinna njuta av livet också! Lyssna på skön musik, läs en intressant bok, laga och ät god mat tillsammans med vänner och grannar och känn dig nöjd med dina prestationer.Allt arbete är gediget dokumenterat i både instruktiva och inspirerande bilder av fotografen Hans Runesson. Boken kompletteras med lästips, lista över leverantörer samt ett stickordsregister.Eva Kallhed och Annica Triberg har känt varandra sedan skoltiden. Tillsammans har de tidigare givit ut den lovprisade Nostalgiboken på Bokförlaget DN.
Forum 9137121138 -
Matbröd - baka världens bästa bröd
Inbunden bok. Grenadine. 2010. 70 sidor.
Gott skick. Överlag i fint skick inuti, finns några få mindre fläckar. Lite slitage på omslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329823
- Titel
- Matbröd : baka världens bästa bröd
- Författare
- Annica Triberg - Albert Håkanson
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 70 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matbröd
goda brödrecept från hela världen
Här kommer uppföljaren på storsäljaren Jorden runt på 80 degar. Tidigare journalisten och Gourmet-chefredaktören Annica Triberg är tillbaka med en brödbok som är rakt på sak. Huvuddelen av alla de läckra brödrecepten från föregående bok finns med. Nu är dock formatet och även syftet delvis ett annat denna gång är vi bara ute efter att få dig att ta fram mjöl och kavel!
De mycket uppskattade brödrecepten från Annicas förra brödbok ges här ut i receptboksform. I ny tilltalande layout och med ett format som väl lämpar sig för recepthyllan ovanför bakbordet är jorden runt-resan tillbaka. Denna gång avskalad till en ren uppmaning att få dig att frossa i dinkelmjöl och degbunkar.
Recepten sträcker sig fortfarande över hela världen. Alla har de också den fascinerande bakgrunden att de ursprungligen har en personlig koppling med reseminnen och liknande för författaren. Samtliga bröd har bakats för boken och har också fotograferats
av den erfarne press- och förlagsfotografen Albert Håkansson.
Denna kombination av kunnigt matskrivande, engagerat
brödbakande och vackert foto gör Matbröd till en bok som ska stå i varje välanvänd receptbokssamling.
Det är en bok som tillför recepten, såväl som middagen, det där lilla extra som bara ett riktigt gott matbröd kan göra!
Annica Triberg är journalist och författare. Hon har bl a varit chefredaktör för tidningen Gourmet och har även givit ut ett 25-tal böcker, många med gastronomisk inriktning.
Jag är snudd på uppvuxen i ett restaurangkök i Småland och för mig väcktes intresset för mat och bakning så snart jag släppte vällingflaskan.
Albert Håkansson är fotograf med egen bildbyrå. Han arbetar för tidningar, förlag och inom reklam. Även han har ett 20-tal böcker på sitt samvete, många av dem kokböcker.
"Min mamma drev flera restauranger i Stockholm under min uppväxt, så att jag nu fotograferar mat är kanske inte så konstigt".
Grenadine 9789185329823 -
Huset i Gransjö : Att renovera ett hus och sa...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. En mindre reva i skyddsomslag överkant baksida. Visst vågar du renovera ett hus trots att du inte är proffs! När Eva hade köpt det gamla trähuset i Glasriket i Småland började hon och Annica att planera, skissa, inventera, tillvarata och så småningom reno läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137121130
- Titel
- Huset i Gransjö : Att renovera ett hus och samtidigt njuta av livet
- Författare
- Triberg, Annica
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 238 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 766 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst vågar du renovera ett hus trots att du inte är proffs! När Eva hade köpt det gamla trähuset i Glasriket i Småland började hon och Annica att planera, skissa, inventera, tillvarata och så småningom renovera den fina parstugan som stått tom i flera år.I HUSET I GRANSJÖ får vi veta hur Eva och Annica gick tillväga. Boken börjar med målningen av fasaden som kan göras till en fest där alla kan vara med. Rum för rum – köket, blå rummet, vita rummet, badrummet, Evas rum, lillkammaren, undantaget, klädkammaren, hallar och trappa – kan vi sedan följa hur de två har arbetat. Vilka material och vilka färger de har valt till väggar, golv och tak och varför. Och hur färgen på sammetssoffan fått styra färgsättningen i ett rum, för det är faktiskt enklare att måla väggar än att klä om en soffa. Hur de har tagit tillvara på överblivet byggmaterial och udda kakelplattor, men även varför de ibland har fått lov att kompromissa och använda ett nytillverkat badkar i stället för ett från tiden. Och hur de förvandlat ratade möbler till fräscha och funktionella med hjälp av färg och tyg.De berättar också att de inte dragit sig för att anlita professionella krafter när det har krävts. Längs vägen genom huset ger de många råd och tips och delar med sig av sina erfarenheter. Bland mycket annat har de kommit underfund med att de klarar mer än de trodde.Glöm bara inte bort att du ska hinna njuta av livet också! Lyssna på skön musik, läs en intressant bok, laga och ät god mat tillsammans med vänner och grannar och känn dig nöjd med dina prestationer.Allt arbete är gediget dokumenterat i både instruktiva och inspirerande bilder av fotografen Hans Runesson. Boken kompletteras med lästips, lista över leverantörer samt ett stickordsregister.Eva Kallhed och Annica Triberg har känt varandra sedan skoltiden. Tillsammans har de tidigare givit ut den lovprisade Nostalgiboken på Bokförlaget DN.
Bokförlaget Forum 9789137121130 -
Längtans mat
Inbunden bok. Max Ström. 2007. 157 sidor.
Mycket gott skick. Slitet band som man lägger mellan sidorna så man vet vart man är.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171260802
- Titel
- Längtans mat
- Författare
- Annica Triberg
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 262 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 995 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- «...en utmärkt gåva till en matintresserad utländsk vän.«
Elin Skanne, ELLE Mat & Vin
Längtans mat är en lustfylld hyllning till vår svenska gastronomiska skatt. Här finns klassiska rätter från skärgården, skogen, insjön och fjällen, men också recept från det nya svenska köket.
Annica Triberg tar oss med på en resa genom Sverige. Tillsammans med köksmästaren Lena Salomonsson och fotografen Per Ranung bjuder hon på recept och kulinarisk kuriosa i en härlig blandning som sammantaget bildar ett smörgåsbord av mat och smaker att längta till.
Annica Triberg är en av Sveriges mest välkända matskribenter, som bland mycket annat varit chefredaktör på tidningen Gourmet. Hon har skrivit ett trettiotal böcker, många med gastronomisk inriktning.
Bokenfinns även i en engelsk utgåva, med titeln Very Swedish.
«Bilderna av Per Ranung är precissom recepten - en njutning i sig.«
Cecilia Lübeck, Lantliv
«...en utmärkt gåva till en matintresserad utländsk vän.«
Elin Skanne, ELLE Mat & Vin
«Det är en guldgruva för alla som vill veta mer om svenska mattraditioner.«
Året Runt
«Det är en kulinarisk Sverigeskildring som inte bara lämpar sig att ge bort till utländska vänner och bekanta.«
Göran Jonsson, Dagens Industri
«Vill du bläddra i en härlig kokbok som är fylld av deliciösa maträtter och vackra landskapsbilder från runtom i Sverige är den här boken, Längtans mat, något för dig.«
Allt om Kök & Bad
»...denna bok [passar] perfekt i varje hem som vill laga klassiska svenska måltider.«
Plaza Kvinna
Max Ström 9789171260802 -
Vitlök! : historia, kultur & kuriosa, skrock,...
Inbunden bok. Stockholm : Forum. 1999.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137113488
- Titel
- Vitlök! : historia, kultur & kuriosa, skrock, läkekonst, odla själv, mat & fest
- Författare
- Triberg, Annica - Håkanson, Albert
- Förlag
- Stockholm : Forum
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Stockholm : Forum 9137113488 -
Jorden runt på 80 degar
Inbunden bok. Grenadine. 2006. 183 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185329320
- Titel
- Jorden runt på 80 degar
- Författare
- Annica Triberg
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 278 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 1018 g
- Språk
- Svenska
Grenadine 9185329320 -
Äpplen : en god svensk historia
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1998. 215 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100565229
- Titel
- Äpplen : en god svensk historia
- Författare
- Lithander, Kråke - Bergström, Pelle - Triberg, Annica
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9100565229 -
100 sätt att rädda maten
Inbunden bok. Max Ström. 2009. 143 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171261762
- Titel
- 100 sätt att rädda maten
- Författare
- Triberg, Annica
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 233 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 687 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »inspirationsbok om vad vi ska göra med resterna i stället för att slänga dem«TT Spektra»Råd utan bäst före-datum«DN. Den här boken innehåller 100 konkreta tips och många inspirerande recept på hur man på bästa sätt tar hand om maten. Nästan en tredjedel av all mat i Sverige slängs, så dessa råd är inte enbart nyttiga för plånboken utan också viktiga för miljön!Annica Triberg, en av Sveriges mest erfarna kokboksförfattare, ger här en mängd kloka, roliga och användbara tips på hur man i sitt eget kök kan arbeta för miljön och samtidigt förbättra hushållskassan. Här finns mängder av härliga recept som gör att man nästan aldrig mer kommer att behöva slänga några rester.Bakgrunden till denna vackra bok är allvarlig. Fullt ätbar mat åker i soporna för att vi inte orkar, vill eller kan ta hand om resterna.Konsumentföreningen Stockholm gjorde 2009 en undersökning i Stockholmsområdet som visade att invånarna i detta område slängde i genomsnitt 5,6 kilo mat i veckan per hushåll. Den totala mängden onödigt matavfall från svenska hushåll är uppskatt-ningsvis 900 000 ton per år. Produktionen av denna mat orsakar varje år utsläpp av koldioxid motsvarande de årliga utsläppen från cirka 700 000 svenska medelstora bilar eller 460 000 oljeeldade villor. Konsumtionen av mat handlar alltså också om klimatet.Sagt om 100 sätt att rädda maten»Smarta och enkla klokråd för alla«Göteborgs-Posten»Nu när jag har läst igenom hela boken vill jag verkligen rekommendera den. En mycket användbar bok om hur man hanterar mat«bollebygdsbo.blogspot.com»inspirationsbok om vad vi ska göra med resterna i stället för att slänga dem«TT Spektra»Bra bok - högt betyg. En bra bok för alla. Matsmart läsning!«Receptomaten.bloggspot.com»Boken har en sansad ton, ett par recept och flera bra tips«Göteborgs-Posten»Sluta slänga maten [...] handfasta tips på hur du tar tillvara på den mat du betalar för«P4 Extra»Alla utmärka tips (i 100 sätt att rädda maten) förmedlas på ett mycket tilltalande sätt och man får genast inspiration att sätta igång«Internationalen»Njutningsfull«Vin & Bar Journalen»Den som läser hennes [Annica Tribergs] bok blir inspirerad. Vem vill inte både äta gott, spara pengar och bidra till att rädda världen? Den resan börjar i kylskåpet.«På Landet»Ett löfte om att världen kan räddas bara jag skärper mig«Sydsvenskan, Online Stig»En perfekt present«ELLE Mat & Vin»I boken [...] visar Annica Triberg hur man med enkla knep kan stoppa slöseriet.«Expressen»Trolla med matresterna«matblogg.se
Max Ström 9789171261762 -
Äpplen : en god svensk historia
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1998. 215 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hgv9v
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100565229
- Titel
- Äpplen : en god svensk historia
- Författare
- Lithander, Kråke - Bergström, Pelle - Triberg, Annica
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9100565229 -
NOSTALGIBOKEN OM GODIS & GLASS
Inbunden bok. Grenadine. 2010. 141 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
Med fingrarna långt ner i syltburken erbjuder vi läsarna att sätta tänderna i Dumlekola, Lakritspuck och Päronsplitt. Som tidigare finns också klassiker som Loranga, Vira Blåtira, Ambrixglass, lösgodis, läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287085
- Titel
- Nostalgiboken om godis & glass
- Författare
- Annica Triberg - Eva Kallhed
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 230 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 614 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- NOSTALGIBOKEN OM GODIS & GLASS
äntligen tillbaka!
Efter 5 upplagor och 20 000 sålda exemplar är det nu dags att sprätta upp en ny, fräsch, omarbetad utgåva av Nostalgiboken om godis & glass! Ny layout, nytt format men lika smaskig som förr! Med fingrarna långt ner i syltburken erbjuder vi läsarna att sätta tänderna i Dumlekola, Lakritspuck och Päronsplitt. Som tidigare finns också klassiker som Loranga, Vira Blåtira, Ambrixglass, lösgodis, Twist och ettöreskola. Minnen från födelsedagskalas och julgransplundringar, choklad som smälte i galonsätet i bilen och Igloo som alltid skulle delas i två bitar.
Boken är en nostalgisk tripp tillbaka till barndomslandets alla söta frestelser. Den rör sig från det tidiga 50-talets mer sparsmakade utbud till det sena 80-talets överflöd och handlar bara om onyttigheter. För, ärligt talat, vem minns grovlimpan och gröten lika väl som lördagsgodiset och det trinda påskägget?
Bilder och fakta varvas med personliga minnen och bilder från kända och okända runt om i hela landet. Inför arbetet med boken har författarna bland annat medverkat i både dagspress och flera radioprogram där de har efterlyst minnen från läsare och lyssnare över hela landet. Resultatet har blivit en given presentbok, att ge bort till både de som minns och de som man vill påminna om flydda tider. Eller, varför inte, en bok att unna sig själv när man vill drömma sig tillbaka en stund?
OM FÖRFATTARNA
Författarna Eva Kallhed och Annica Triberg har tidigare på annat förlag givit ut klassikern Nostalgiboken, som ständigt trycks i ny upplaga, där minnena handlar om barndomslandet i stort. Nu är de tillbaka med denna pralin i bokfloden. För bilderna står fotografen Albert Håkansson, vars starkaste godisminne är de härligt sega ettöreskolor man kunde köpa på 50-talet i godisaffären på Hantverkargatan i Stockholm.
Grenadine 9789186287085 -
Till salu : allt om att köpa ett nytt hem / A...
Inbunden bok. Max Ström. 2021. 160 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171265487
- Titel
- Till salu : allt om att köpa ett nytt hem / Allt om att sälja lägenhet och hus
- Författare
- Triberg, Annica
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 177 x 246 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 640 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Livets största affär – för de flesta är det att köpa eller sälja sin bostad. I den här boken har Annica Triberg samlat allt man behöver veta inför detta stora steg. Mäklare, ekonomer och jurister delar med sig av sina erfarenheter och ger kloka och ibland oväntade råd – allt för att man ska bli kunnigare och tryggare. Här finns allt man behöver veta om värdering och besiktning, mäklarval och visning, budgivning och avtalsskrivning, betalning och överlåtelse – och massvis av inspirerande tips!Boken är producerad i samarbete med Hemnet och innehållet har faktagranskats av jurister, fastighetsmäklare och ekonomer. Det är rentav två böcker i en volym; den ena riktar sig till köpare och den andra till säljare.
Max Ström 9789171265487 -
Ett hus blir till
Inbunden bok. Stockholm : Max Ström. 1 uppl. 2008. 239 sidor.
Nyskick. Boken bor i pappkassett.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171261175
- Titel
- Ett hus blir till
- Författare
- Triberg, Annica - Turesson, Roger - JM AB
- Förlag
- Stockholm : Max Ström
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Max Ström 1 9789171261175 -
Drömmen om Toscana. Livet kring en svensk vin...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1998. 160 sidor.
Gott skick. 4:o. Bortklippt namnteckning.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137113401
- Titel
- Drömmen om Toscana
- Författare
- Triberg, Annica
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 200 x 279 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 785 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Italiens hjärta Toscana strax söder om Florens ligger den lilla byn Greve in Chianti, och alldeles intill breder vingården Terreno ut sig. Den ägs och drivs i dag av det svenska paret Birgitta och Mats Ruhne. Det är denna vingård som bildar utgångspunkt för författarparets intressanta utfärder i denna vackra region. Vi har tolkat Toscana utifrån oss själva; vi har hoppat över en del måsten som man kan läsa om i utmärkta guideböcker, ett och annat recept kan ha slunkit in från något grannlandskap, en och annan åsikt är kanske bara vår egen. Men Toscana är öppet för alla sinnen. Så skriver författaren och fotografen i sitt förord till Drömmen om Toscana. I boken blandas lyriska naturbetraktelser, romantiska restaurangbesök, givande inköpsturer, kulturhistoriska notiser, aptitretande matbeskrivningar, stimulerande människomöten, personliga reflektioner samt mängder av fina och färgsprakande bilder. Boken är indelad i sex kapitel: En vingård i Toscana, Brödet, Tomater, Pasta, Oliver, Vinet. I kapitlen varvas beskrivningar av natur, råvaror, människor och miljöer med recept och tips om sevärdheter. Totalt finns drygt 50 recept på förrätter, smårätter, pasta, pizza, risrätter, varmrätter, desserter och bröd. Bland läckerheterna kan nämnas friterade zucchiniblommor, marinerad paprika, grillad polenta, tomatpaj, pasta med pesto, pasta med soltorkade tomater och oliver, risotto med spumante, kalvkotletter med citronsås, vildsvinsstek med potatis, citronpaj, olivbröd, mandelskorpor, focaccia och Sienakaka! Boken kompletteras med en liten lista över specifika italienska råvaror, adresslista över hotell, restauranger, museer och andra sevärda ting.
Bokförlaget Forum 9789137113401 -
Lakrits : en kärleksförklaring i svart
Inbunden bok. Frank förlag. 1 uppl. 2012. 175 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187059056
- Titel
- Lakrits : en kärleksförklaring i svart
- Författare
- Annica Triberg - Annika Wallin
- Förlag
- Frank förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 220 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 728 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I denna efterlängtade bok om lakrits får du veta mer om både historia och kuriosa, du får följa tillverkningen och får möta eldsjälarna bakom det växande intresset för lakrits. Boken innehåller fakta om allt från lakrits som skönhetsmedel till lakrits som medicin. Dessutom hittar du lockande recept på till exempel lakritsshots, lakritskladdkaka och lakritsdoftande hummersoppa.
Länge var lakritsälskarna en lite småskum grupp som i skymundan ägnade sig åt sin last. De som gillade söt lakrits var hyfsat rumsrena, medan älskarna av den salta sågs på med viss skepsis, speciellt av utländska kamrater. Nu har trenden svängt och lakritsvännerna blir allt fler i takt med att man kommer på nya sätt att liva upp vardagen med lite svart.
Annica Triberg är journalist och författare till drygt 30 böcker, inte minst till den uppskattade Nostalgiboken (tillsammans med Eva Kallhed). Hon har även varit chefredaktör för tidningen Gourmet samt programledare för TV4. Annica har regelbundet medverkat i Meny i P1. Att skriva om lakrits är en idé som har funnits länge.
Annika Wallin är en lakritsälskande mångsysslare, utbildad inom bland annat friskvård och hälsa. Hon har under många år samlat fakta kring lakrits, med en tanke i bakhuvudet att det skulle kunna bli en bok med tiden. Med Annica Tribergs gedigna författarbakgrund och Annika Wallins genuina kunskaper i ämnet, tillsammans med fotografen Albert Håkanssons vackra bilder, kan det inte bli annat än en bok att älska och ta till sig.
Frank förlag 1 9789187059056 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMax Ström
-
Nostalgiboken om leksaker
Inbunden bok. Bokförlaget DN. 1 uppl. 2007. 160 sidor.
Mycket gott skick. Utr. bibl.ex.
Vikt: 990 gramInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175887395
- Titel
- Nostalgiboken om leksaker
- Författare
- Triberg, Annica
- Förlag
- Bokförlaget DN
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 260 x 237 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 994 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Morfar gav mig bilen när jag fyllde fem. Han var smed och ville ge mig en tung, helgjuten bil. Den var begagnad, vilket gjorde mig besviken då. Numera samlar jag på gamla bilar och har runt 150 hemma. Jag lekte ändå väldigt mycket med min bil. Sedan var den försvunnen i 30 år, men vi hittade den bakom ett skåp när mamma sålde huset. Så glad jag blev!Göran, född 1948, köpmanSå kan det låta i Eva Kallheds och Annica Tribergs nya djupdykning i minnenas arkiv. Deras första gemensamma bok, Nostalgiboken, blev en stor succé. Nu är det dags för en ny nostalgibok, med fokus enbart på leksaker. Författarna ger även denna gång sin personliga bild och delar med sig av minnen och röster och kompletterar med nytagna porträtt av leksakernas ägare.Här finner vi bland andra ekonomen Björn, född 1964, med sin älskade elefant, som fortfarande sitter på hans säng. Grävmaskinisten Sven, född 1958, poserar med sin andra nalle den första begravde hans bröder när den blev för sliten. Vi möter konsertpianisten Joakim, född 1964, som sitter i frack på sin slitna trälastbil. Och här finns Filippa, född 1986, som älskade att klä av och klä på sina Barbiedockor och som i dag arbetar med just kläder.Det handlar inte om samlarprylar i oöppnade kartonger, utan snarare om sönderlekta vänner för livet, från Lyckotroll som bodde i skokartonger till Sindydockan som fick ena handen uppäten av familjens katt. Författarna rör sig även denna gång i ett barndomsland som i huvudsak sträcker sig från tidigt 1950-tal fram till sent 1980-tal.Boken är en hyllning till alla de leksaker som generationer av barn har lekt med och älskat, kompletterat med ett härligt och generöst bildmaterial samt med initierade faktatexter kring våra mest omtyckta leksaker, från Märklin, Brio och Lego till Barbie, Corgi Toys och My Little Pony.Annica Triberg och Eva Kallhed, båda födda 1960, träffades på gymnasiet och har sedan dess varit inblandade i olika projekt tillsammans. Nostalgiboken var deras första gemensamma bok (2001). Året därpå gav de på Forum ut boken Huset i Gransjö att renovera ett hus och samtidigt njuta av livet.Annica Triberg är journalist och författare. På Forum har hon även bland annat skrivit Drömmen om Toscana, Vitlök!, Stockholms skärgård, en lustfylld resa från Arholma till Öja och Hildasholm Axel Munthes gåva till sin hustru. Alla med foto av Albert Håkansson.Eva Kallhed bor i dag i Växjö. Hon har drivit flera egna företag, främst inom textilbranschen, och ägnar sig nu bland annat åt offentlig inredning.Albert Håkansson är frilansfotograf. Han arbetar för tidningar, förlag och inom reklam. Han är född 1948 och minns fortfarande hur hans storebror lurade av honom den lilla verktygslåda han fick när han var åtta år. Fast han tycker om sin bror ändå!
Bokförlaget DN 1 9789175887395 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100569716
- Titel
- Äpplen : en god svensk historia
- Författare
- Lithander, Kråke - Bergström, Pelle - Triberg, Annica
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789100569716 -
JORDEN RUNT PÅ 80 DEGAR
Inbunden bok. Grenadine. 2006. 183 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
"Den här boken är inte resultatet av en kort tids intensivt skrivbordsarbete. I stället lät sig bokens skapare - författaren Annica Triberg och fotografen Albert Håkansson - inspireras av Jules Vern läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329328
- Titel
- Jorden runt på 80 degar
- Författare
- Annica Triberg
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 278 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 1018 g
- Språk
- Svenska
Grenadine 9789185329328 -
Öland långt borta och nära
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2000. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137116037
- Titel
- Öland långt borta och nära
- Författare
- Håkansson, Albert
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 189 x 240 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 765 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kultur, kuriosa och kulinariska utflykter! Öland är till ytan Sveriges minsta landskap men rymmer ändå ofantliga rikedomar. Oftast är det sommarens Öland vi möter ; med blomsterprakt, midsommarfirande och kungliga evenemang. Men Öland är så mycket mer. I bokens förord står det: ¿Här får du i stället möta vårt Öland, så som vi tycker att ön är allra bäst. Genom nutidens ölänningar nosar vi på öns historia, vi smakar på maten och lär känna öns råvaror. Följ med oss över Stora alvaret och känn att Öland har något som bara finns här.¿ Boken, med många stämningsfulla bilder, är fylld av roande berättelser och innehåller dessutom en mängd lockande recept. Annica Triberg är journalist och var under flera år chefredaktör för tidningen Gourmet. Är numera frilansare, medverkar i radio och TV och skriver böcker, bland dem Drömmen om Toscana och Vitlök! (båda i samarbete med Albert Håkansson). Albert Håkansson är sedan länge frilansande fotograf med uppdrag för olika tidskrifter, förlag och reklambyråer.
Bokförlaget Forum 9137116037 -
Karin Franssons örtamat : recept med smak av...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1998. 173 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Slösande rikt illustrerad.. Innehåller Register över maträtter ( 2 s.)
Format 27 x 2vc1,5 cm. Vikt 871 gram.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100567388
- Titel
- Karin Franssons örtamat : recept med smak av Öland
- Författare
- Fransson, Karin - Triberg, Annica - Håkansson, Albert
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9100567388 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174293593
- Titel
- 100 sätt att rädda maten
- Författare
- Triberg, Annica
- Förlag
- Bonnier Pocket
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 111 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken innehåller 100 konkreta tips och många inspirerande recept på hur man på bästa sätt tar hand om maten. Nästan en tredjedel av all mat i Sverige slängs, så dessa råd är inte enbart nyttiga för plånboken utan också viktiga för miljön!Annica Triberg, en av Sveriges mest erfarna kokboksförfattare, ger här en mängd kloka, roliga och användbara tips på hur man i sitt eget kök kan arbeta för miljön och samtidigt förbättra hushållskassan. Här finns mängder av härliga recept som gör att man nästan aldrig mer kommer att behöva slänga några rester.Bakgrunden till denna vackra bok är allvarlig. Fullt ätbar mat åker i soporna för att vi inte orkar, vill eller kan ta hand om resterna.Konsumentföreningen Stockholm gjorde 2009 en undersökning i Stockholmsområdet som visade att invånarna i detta område slängde i genomsnitt 5,6 kilo mat i veckan per hushåll. Den totala mängden onödigt matavfall från svenska hushåll är uppskatt-ningsvis 900 000 ton per år. Produktionen av denna mat orsakar varje år utsläpp av koldioxid motsvarande de årliga utsläppen från cirka 700 000 svenska medelstora bilar eller 460 000 oljeeldade villor. Konsumtionen av mat handlar alltså också om klimatet.
Bonnier Pocket 9789174293593 -
Restaurangernas bok : med originalrecept från...
Inbunden bok. Stockholm : Informationsförl. 1997. 93 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177364058
- Titel
- Restaurangernas bok : med originalrecept från 40 av Stockholms bästa krogar : utgiven i anslutning till Restaurangernas dag 1997
- Författare
- Erikson, Cristina - Triberg, Annica - Håkansson, Albert - Pihlström, Agneta
- Förlag
- Stockholm : Informationsförl
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Stockholm : Informationsförl 9177364058 -
Lax 50 läckra laxrecept från Peterson krog på...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 1998. 72 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153419405
- Titel
- Lax
- Författare
- Annica Triberg - Bengt Peterson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I härlig västkustmiljö på Petersons krog på Käringön har de 50 bästa laxrecepten lagats upp och fotograferats. Krögarparet Peterson är kända för sina fina fiskrätter. Till den här boken har de samlat sina bästa laxrecept, både klassiker och helt nya recept, med stor variation och idérikedom. Boken andas också salta stänk, hav och skärgårdsmiljö med texter skrivna av frilansskribenten och författaren Annica Triberg (f d chefredaktör på tidningen Gourmet). Den välrenommerade fotografen Albert Håkansson har fångat såväl doftande, läckra matbilder som dramatiska skärgårdsmotiv. Det här är laxkokboken för alla som gillar fisk! Recepten är såpass variationsrika så var och en kan hitta en favorit att laga till eller helt enkelt våga sig på att göra något helt nytt. Boken innehåller bland annat grundrecept på gravad, kokt, rimmad, halstrad, grillad samt stekt lax, förslag på flera såser och marinader, laxfilé i ugn med flera varianter. Men här finns också carpaccio, pastasåser, soppor, spett, hamburgare, pytt, pizza, sushi med flera recept vi känner igen med andra råvaror som bas, men här är det laxen som spelar huvudrollen. ca 40 färgfoton.
Ica Bokförlag 1 9153419405 -
Huset i Gransjö - Att renovera ett hus och sa...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. Första upplagan uppl. 2003. 192 sidor sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Pärmens ryggslut och hörn utan påverkan. Inlagan i nyskick, ej namnad. Skyddsomslaget har några mycket små spår av hantering, prisetikett på skyddsomslagets framsida. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137121130
- Titel
- Huset i Gransjö : Att renovera ett hus och samtidigt njuta av livet
- Författare
- Triberg, Annica
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 238 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 766 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst vågar du renovera ett hus trots att du inte är proffs! När Eva hade köpt det gamla trähuset i Glasriket i Småland började hon och Annica att planera, skissa, inventera, tillvarata och så småningom renovera den fina parstugan som stått tom i flera år.I HUSET I GRANSJÖ får vi veta hur Eva och Annica gick tillväga. Boken börjar med målningen av fasaden som kan göras till en fest där alla kan vara med. Rum för rum – köket, blå rummet, vita rummet, badrummet, Evas rum, lillkammaren, undantaget, klädkammaren, hallar och trappa – kan vi sedan följa hur de två har arbetat. Vilka material och vilka färger de har valt till väggar, golv och tak och varför. Och hur färgen på sammetssoffan fått styra färgsättningen i ett rum, för det är faktiskt enklare att måla väggar än att klä om en soffa. Hur de har tagit tillvara på överblivet byggmaterial och udda kakelplattor, men även varför de ibland har fått lov att kompromissa och använda ett nytillverkat badkar i stället för ett från tiden. Och hur de förvandlat ratade möbler till fräscha och funktionella med hjälp av färg och tyg.De berättar också att de inte dragit sig för att anlita professionella krafter när det har krävts. Längs vägen genom huset ger de många råd och tips och delar med sig av sina erfarenheter. Bland mycket annat har de kommit underfund med att de klarar mer än de trodde.Glöm bara inte bort att du ska hinna njuta av livet också! Lyssna på skön musik, läs en intressant bok, laga och ät god mat tillsammans med vänner och grannar och känn dig nöjd med dina prestationer.Allt arbete är gediget dokumenterat i både instruktiva och inspirerande bilder av fotografen Hans Runesson. Boken kompletteras med lästips, lista över leverantörer samt ett stickordsregister.Eva Kallhed och Annica Triberg har känt varandra sedan skoltiden. Tillsammans har de tidigare givit ut den lovprisade Nostalgiboken på Bokförlaget DN.
Bokförlaget Forum Första upplagan 9789137121130
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn