-
MAT FÖR HELA ÅRET – Fler än 365 briljanta rec...
Inbunden bok. The Bearded Lady. 2010. 167 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– NYSKICK! – Se fler bilder! ––
Det doftar rosmarin och citron från Italien, koriander från Thailand och mynta från Libanon. Njut av inspirerande läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623005
- Titel
- Mat för hela året : fler än 365 briljanta recept och matidéer
- Författare
- Jamie Oliver
- Förlag
- The Bearded Lady
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 218 x 270 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 882 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det doftar rosmarin och citron från Italien, koriander från Thailand och mynta från Libanon. Njut av inspirerande kryddpoesi från Nordafrika och Indien, chiliheta asiatiska rätter och söta avslutningar, som får middagsgästerna att sucka lyckligt. Boken är ett unikt urval på svenska av de bästa nya recepten, som Jamie och hans medarbetare har skapat i den engelska tidningen Jamie Magazine. Här finns guldkorn att hitta vare sig du söker nya idéer till rustika vardagsrätter och enkla pastamiddagar eller lyxiga men lättfixade munsbitar och rätter som garanterat imponerar på dina gäster. Du kan överraska din omgivning med ett nytt recept var och en av årets alla 365 dagar med hjälp av Mat för hela året. Här finns läckerheter såväl för den som föredrar kött, som fågel, fisk, skaldjur eller det vegetariska köket. För att inte tala om alla recepten på svalkande drycker och förföriska drinkar eller inläggningar som är en guldgruva att ha i kylskåpet. Dessutom får du tips och kunskap om sådant som ceviche, meze, bästa sätten att ta vara på rester och hur man enkelt gör ett underbart musselkok.
The Bearded Lady 9789186623005 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174242249
- Titel
- Middag på 30 minuter
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 251 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1171 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På trettio minuter blankt står middagen serverad. Inte bara en huvudrätt, utan förrätt, sidorätt, efterrätt, måltidsdryck. Det som passar ihop, helt enkelt!Det ska inte ta längre tid att laga en god, välbalanserad måltid än vad det vanligtvis brukar ta att laga bara en rätt. På en halvtimme ska du få ihop något gott till hela familjen. Jamies trettiominutersmat innehåller inte mindre än 50 helt nyskapade recept. Du får lära dig alla smarta knep Jamie har för att snabbt få maten klar. Det handlar om allt ifrån koncentrationsförmåga och hur man lägger upp arbetet till vilka praktiska handlag du måste känna till för att kunna spara viktig tid i köket.Varje recept är en hel meny. God mat som passar perfekt ihop. Upplägget i boken är lätt att följa och Jamie lovar att det inte tar mer än trettio minuter från det att du tänder ljuset i köket tills att middagen står på bordet. Vissa moment kan du gå in på internet och se hur de ska göras [instruktionsfilmerna är ej översatta till svenska]. Många måltider går att få helt vegetariska för den som vill. Och Jamie lägger som bekant alltid stor vikt vid råvaror och miljövänlighet. Så kort kan man säga att de här trettio minuterna går ovanligt långt utöver vad som är normalt i ett genomsnittligt svenskt hushåll en vanlig onsdagskväll.
Bonnier Fakta 9789174242249 -
Jamies Italien
Inbunden bok. Albert Bonniers . 2008. 320 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Jamie återvänder till det som han kan bäst och till landet han älskar mest. Inget krångel, inga krusiduller; Jamie Olivers nya bok handlar helt enkelt om mat och om landet som har inspirerat honom genom hela hans karriär. Jamies italienska kök är en läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100116132
- Titel
- Jamies Italien
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie återvänder till det som han kan bäst och till landet han älskar mest. Inget krångel, inga krusiduller; Jamie Olivers nya bok handlar helt enkelt om mat och om landet som har inspirerat honom genom hela hans karriär. Jamies italienska kök är en hyllning till det land som har gjort Jamie till Storbritanniens mest älskade kock. Tillsammans med en ny brittisk TV-serie och innehållande mer än 120 nya recept är Jamies iItalien boken som Jamie alltid velat skriva. Den visar honom resandes genom Italien, när han lagar mat för och med italienare av alla åldrar, och hur han lär sig av dem och upptäcker landet som han älskar för dess mat. Det är en bok om Italiens smaker och om dess människor, för alla som älskar god mat lagad med riktig passion. När jag skrev den här boken, ville jag inte bara ge er en samling italienska recept. Jag ville dela med mig av några underbara upplevelser samtidigt. Så jag skrev medan jag reste runt i landet, jag jobbade och åt och mötte människor. Jag ville hitta den genuina italienska maten, recept från folk som jag mötte längs vägen, från fiskare och bagare, från kvinnor som dagligen gör färsk pasta och från alla som tar del i den lokala pastatävlingen på byns torg. Jag ville visa Italiens anda, där matlagning och ätande är absolut centralt i familjelivet, oavsett vilken landsdel man befinner sig i.
Albert Bonniers 9789100116132 -
Jamie's 15-Minute Meals
Inbunden bok. Penguin Books Ltd. 2012. 287 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Engelsk text
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780718157807
- Titel
- Jamie's 15-Minute Meals
- Författare
- Jamie Oliver
- Förlag
- Penguin Books Ltd.
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 255 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1142 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Following the record-breaking success of "30-Minute Meals", Britain's most-popular cookbook of all time, Jamie Oliver brings us the even-better "15-Minute Meals".
This book is completely devoted to what we are asking for - super quick, tasty, nutritious food that you can eat everyday of the week. In creating these recipes Jamie's made sure they're methodical, clever, sociable, fun, with beautiful food full of big flavours. It's a classic book that will arm you with the skills to create wonderful meals, shockingly fast. He's taken inspiration from all over the world, embracing the tastes that we all love, playing on classic chicken, steak and pasta dishes, looking at Asian-inspired street food and brilliant Moroccan flavours, putting together great salads and so much more.
And these are some of the quickest and easiest meals Jamie's ever done.
These recipes have been tested and tested to ensure that this book is a reliable companion for you and your family. "Jamie Oliver's 15-Minute Meals" is far and away the most balanced and exciting everyday cookbook out there - and if you liked 30-Minute Meals, this will knock your socks off.
'Simply brilliant cooking, and Jamie's recipes are a joy' Nigel Slater
'Jamie should be given the Victoria Cross' "The Times" Jamie Oliver's previous books include "The Naked Chef", "The Return of the Naked Chef", "Happy Days with the Naked Chef", "Jamie's Kitchen", "Jamie's Dinners", "Jamie's Italy", "Cook with Jamie", "Jamie at Home", "Jamie's Ministry of Food", "Jamie Does", "30-Minute Meals" and "Jamie's Great Britain".
Penguin Books Ltd. 9780718157807 -
Den nakna kockens återkomst
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 288 sidor.
Gott skick. Inlagan i bra skick, har dock blivit lite vågig på grund av värme/fukt. Lite nött och småtrasigt skyddsomslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100576239
- Titel
- Den nakna kockens återkomst
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den nakna kockens återkomst är Jamie Olivers andra kokbok. På samma sätt som i tv-programmen och hans föregående kokbok (Den nakna kocken) är den här boken präglad av hans omisskännliga stil. Med sin chosefria hållning som gör att han kan säga "det är inte så noga, ta en näve...", lyfter han ner den goda maten från finsmakarnas höjder. Med avväpnande humor och värme gör han matlagningen både rolig och lustfylld: "Jag tycker mycket om kikärter men ofta behöver de en spark i baken för att smaka något." Allt han tillagar vilar på hans övertygelse om att det godaste som finns är enkel och god hemlagad mat.Den nakna kockens återkomst innehåller recept för alla tillfällen och tidpunkter. Både recept för att förgylla vardagsmaten och läckra maträtter för festligare tillfällen. Här finns bland annat:- Hemlagad yoghurt och müsli eller fikon med honung och ricotta som förslag på frukost- Brödrecept, t ex marockanskt tunnbröd med kikärter eller bröd med ost gräddade i lerkrukor- Vickning bestående av rostade mandlar med smak av chili och gourmetsalt eller tonfisk med asiatisk smak- Mängder av recept på fågel, fisk, skaldjur, kött, och vegetariska rätter- Beskrivning av hur man gör tagliatelle, pappardelle, ravioli eller tortellini- Olika varianter av risotto, t ex tillagad med citrontimjan, skivad prosciutto, pecorino och smulad getost- Väldoftande thaisoppa eller soppa på potatis, jordärtskockor med timjan, mascarpone och hasselnötter- Couscoussallad med grillade sommargrönsaker och massor med örter- Ljuvliga efterrätter, t ex frasiga portugisiska vaniljbakelser eller jordgubbar marinerade i balsamvinäger- Rörda eller skakade dry Martinis, men också Jamie Olivers "nakna", dry MartiniBoken är rikt illustrerad i färg."Jamie Oliver är lika charmigt oemotståndlig i bokform som på tv. Massor av bra recept och fina bilder av såväl mat som kock gör detta till en favoritbok"Expressen"Oliver lyckas i sin ambition att ge alla självförtroende att våga experimentera."Allt om Mat & VinOm författaren:Jamie Oliver är ett internationellt fenomen bland kokboksförfattare. Hans böcker säljer i miljonupplagor över stora delar av världen. SVT kommer att visa en ny omgång av hans matlagningspregram under 2002.Den nakna kocken är en bästsäljare även i Sverige.
Albert Bonniers Förlag 9100576239 -
The return of the naked chef
Inbunden bok. London : Michael Joseph. 1:a uppl. 2000. 288 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Rikt illustrerad i färg. Text på engelska. Illustrated. In English.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 0718144392
- Titel
- The return of the naked chef
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- London : Michael Joseph
- Utgivningsår
- 2000
- Språk
- English
London : Michael Joseph 1:a 0718144392 -
Mat för hela året : fler än 365 briljanta rec...
Inbunden bok. The Bearded Lady. 1 uppl. 2010. 167 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623005
- Titel
- Mat för hela året : fler än 365 briljanta recept och matidéer
- Författare
- Jamie Oliver
- Förlag
- The Bearded Lady
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 218 x 270 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 882 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det doftar rosmarin och citron från Italien, koriander från Thailand och mynta från Libanon. Njut av inspirerande kryddpoesi från Nordafrika och Indien, chiliheta asiatiska rätter och söta avslutningar, som får middagsgästerna att sucka lyckligt. Boken är ett unikt urval på svenska av de bästa nya recepten, som Jamie och hans medarbetare har skapat i den engelska tidningen Jamie Magazine. Här finns guldkorn att hitta vare sig du söker nya idéer till rustika vardagsrätter och enkla pastamiddagar eller lyxiga men lättfixade munsbitar och rätter som garanterat imponerar på dina gäster. Du kan överraska din omgivning med ett nytt recept var och en av årets alla 365 dagar med hjälp av Mat för hela året. Här finns läckerheter såväl för den som föredrar kött, som fågel, fisk, skaldjur eller det vegetariska köket. För att inte tala om alla recepten på svalkande drycker och förföriska drinkar eller inläggningar som är en guldgruva att ha i kylskåpet. Dessutom får du tips och kunskap om sådant som ceviche, meze, bästa sätten att ta vara på rester och hur man enkelt gör ett underbart musselkok.
The Bearded Lady 1 9789186623005 -
Jamies kök
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 336 sidor.
Mycket gott skick. Hälsning ditklistrad på försättsbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100100188
- Titel
- Jamies kök
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På bara några år har den charmige, brittiske TV-kocken Jamie Oliver blivit en av matvärldens mest älskade och välkända gestalter. Hans tidigare böcker, Den nakna kocken och Den nakna kockens återkomst, har blivit enastående försäljningsframgångar i Sverige. Nu kommer äntligen hans tredje bok på svenska! Fifteen är namnet på hans nya Londonrestaurang, som även fungerar som restaurangskola. Jamie säger själv att studier inte var hans starka sida, och den här boken handlar om hans arbete med att utbilda 15 arbetslösa problemungdomar till förstklassiga kockar. Tillsammans med dem får vi lära oss alla de knep som gör matlagningen lätt, lustfylld och lyckad. I kapitel för kapitel går Jamie igenom tillagningsmetoder som stekning, grillning, pochering, ångkokning, bakning och bräsering. I inspirerande texter och närbilder visas hur man på bästa sätt hackar grönsaker, filear fisk, styckar kyckling och formar pasta. Här finns mer än 100 nya recept som alla bär Jamie Olivers omisskännliga prägel av charm och lättsamhet. I hans sällskap blir till och med inköpsrundan ett nöje! Jamies kök är inte någon traditionell baskokbok. Den kan snarare ses som en inspirationskälla till att börja experimentera med recept och tillagningsmetoder som man kanske inte tidigare vågat sig på. Här finns inga enkla standardrecept, istället lär vi oss att laga förstklassiga maträtter, fast på ett enkelt och roligt sätt. Att laga mat med den här boken är som att ha Jamie själv på besök hemma i köket. Tillsammans med honom känns det mesta lätt och utan att man vet ordet av kan man vara i full färd med att baka sin egen ravioli, eller med att laga äkta kycklingleverparfait. Även om Jamie Oliver inte längre vill kalla sig Den nakna kocken, är hans matlagningsfilosofi sig lik. Mat som lagats med ett leende blir alltid godast!
Albert Bonniers Förlag 9100100188 -
Jamie upptäcker : Sverige Spanien, Italien, M...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 359 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. PRESENTSKICK.
JAMIE OLIVER UPPTÄCKER Sverige, Frankrike, Italien, Spanien, Grekland och Marocko och röjer runt i varje lands traditionella kök. Han utgår från de mest berömda och delikata rätterna och lagar dem på sitt eget suveräna sätt. Med hjälp av de läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241471
- Titel
- Jamie upptäcker : Spanien, Italien, Marocco, Grekland, Frankrike
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 359 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 256 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1257 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver upptäcker Sverige, Frankrike, Italien, Spanien, Grekland och Marocko och röjer runt i varje lands traditionella kök. Han utgår från de mest berömda och delikata rätterna och lagar dem på sitt eget suveräna sätt. Med hjälp av den här boken kan alla fixa en spansk paella, en italiensk risotto, en svensk Jansons eller pytt, eller varför inte en marockansk tagine!Recepten är lätta. Jamies motto är ju att alla kan och bör laga god mat – och att det varken får kosta för mycket eller ta för lång tid. Men det finns ju så mycket mer i livet än bara själva maten. Jamie låter sig inspireras av nya spännande platser, han träffar folk och deltar i både vardagslivet och de traditionella högtiderna i varje land. För i vår tid av enkelt och billigt resande finns det ju inget skäl till varför vi inte ska fara till ett nytt land och låta oss inspireras av människorna och kulturen och maten!Så följ med Jamie och laga minestronesoppa i ett italienskt kvinnofängelse på en ö utanför Venedig, besök en marockansk marknad tidigt en morgon eller delta i ett franskt jaktlag – och kräftskiva tillsammans med Jamie är givetvis en höjdare. För Jamie är en stor Sverigevän och känner varmt för både människorna och maten i vårt avlånga land.Jamie upptäcker är en vacker och inspirerande kokbok fylld med delikata anrättningar. Förrätter, varmrätter och efterrätter från varje land Jamie besöker. 360 fullmatade sidor!
Bonnier Fakta 9789174241471 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186623593
- Titel
- Jamie : familjens favoriter
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 212 x 270 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det doftar i Jamie Olivers kök av Medelhavsländerna,timjan, basilika och oregano. Njut av grillad bläckfisk, aioli och chili, musslor, persilja eller kyckling med färska lagerblad, rosmarin och kapris. Här finns klassiska franska recept som löksoppa med salvia, aioli och tarteletter.
Ibland kommer inspirationen från Sydasien med koriander, gurkmeja, ingefära och galangalrot. Influenserna är också mexikanska och persiska, med lamm- och risrätter,spiskummin och granatäpplen. Dill, rädisor och rökt fisk är smaker som känns svenska, men Jamie tvistar till det. Han förenklar, utvecklar och ligger i framkant.
Låt barnen delta i köket, att laga mat ihop är ett sätt att umgås. Inget är viktigare än att förmedla känslan för råvaror och skapa glädje i matlagningen. Recepten är okomplicerade och så många att du kan sysselsätta dig i köket hela året. I Steg för steg lär du dig göra koreansk kimchi, surdeg från grunden eller en snitsig citronmarängpaj.
Jamies lekfullhet och kreativitet smittar, och maten är lagad från grunden, kampen mot färgämnen, socker och tillsatser är legendarisk. Upplysning och engagemang driver honom, han föredrar det småskaliga och närodlade. Så kavla upp ärmarna och bered dig på många roliga timmar i köket med familjen.
Alla recept är testade och provlagade i Jamies matstudio.
Nygren & Nygren 9789186623593 -
Jamie: Fyra årstider i köket - Vinterns mysig...
Inbunden bok. Royal group of entertainment. 2010. 80 sidor.
Nära nyskick. Två kokböcker av Jamie Oliver,
Vinterns mysiga & värmande rätter - 9789186623029
Jamie Oliver, den nakna kocken - 9789100579128
Båda i mycket fint och till synes oläst skick. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623029
- Titel
- Jamie: Fyra årstider i köket - Vinterns mysiga & värmande rätter
- Förlag
- Royal group of entertainment
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Board book
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Jamie Olivers kök är vintern en tid för mysmat. Det doftar av rosmarin och vitlök, omväxlande med indisk kardemumma och thailändsk ingefära. Säsongens rotfrukter förvandlas till härliga rätter för vardag och fest. Bland desserterna hittar du recept till julens fester.
Royal group of entertainment 9789186623029 -
Jamies Italien
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 317 sidor.
Gott skick. finns lite vattenskada i ett hörn, annars ren och hel.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241747
- Titel
- Jamies Italien
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 317 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 192 x 252 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1181 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie återvänder till det som han kan bäst och till landet han älskar mest. Inget krångel, inga krusiduller; Jamie Olivers nya bok handlar helt enkelt om mat och om landet som har inspirerat honom genom hela hans karriär. Jamies italienska kök är en hyllning till det land som har gjort Jamie till Storbritanniens mest älskade kock. Tillsammans med en ny brittisk TV-serie och innehållande mer än 120 nya recept är Jamies iItalien boken som Jamie alltid velat skriva. Den visar honom resandes genom Italien, när han lagar mat för och med italienare av alla åldrar, och hur han lär sig av dem och upptäcker landet som han älskar för dess mat. Det är en bok om Italiens smaker och om dess människor, för alla som älskar god mat lagad med riktig passion. När jag skrev den här boken, ville jag inte bara ge er en samling italienska recept. Jag ville dela med mig av några underbara upplevelser samtidigt. Så jag skrev medan jag reste runt i landet, jag jobbade och åt och mötte människor. Jag ville hitta den genuina italienska maten, recept från folk som jag mötte längs vägen, från fiskare och bagare, från kvinnor som dagligen gör färsk pasta och från alla som tar del i den lokala pastatävlingen på byns torg. Jag ville visa Italiens anda, där matlagning och ätande är absolut centralt i familjelivet, oavsett vilken landsdel man befinner sig i.
Bonnier Fakta 9789174241747 -
Jamie Sommarens fräscha & läckra smaker
Inbunden bok. The Bearded Lady. 2010. 80 sidor.
Nära nyskick. Utgiven av The Bearded Lady 2010. Sommaren i Jamie Olivers kök är fräscha sallader, lätta pastarätter. Det är högsäsong för utomhusmatlagning - grillad fisk, kyckling, lamm. Det är hemmagjord glass. Idéer från Italien, Indien, Mellanöstern och Spanien ger läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623043
- Titel
- Jamie: Fyra årstider i köket - Sommarens fräscha & läckra smaker
- Förlag
- Royal group of entertainment
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Board book
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sommaren i Jamies kök är fräscha sallader av rödbetor, vattenmelon eller räkor, lätta pastarätter med smak av citron och kapris. Det är högsäsong för tomhusmatlagning - dofterna av grillad fisk, kyckling och lamm väcker aptiten efter lata dagar på stranden.
The Bearded Lady 9789186623043 -
Den nakna kocken
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 250 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Titeln Den nakna kocken sammanfattar hela idén: det handlar om att bara använda det allra nödvändigaste.
I sin första kokbok lär Jamie Oliver ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100575054
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. Han är ung, bara tjugofem år, och redan Storbritanniens mest uppmärksammade kock. Han började laga mat när han var åtta, hemma i föräldrarnas pub i norra Essex. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara roligt att laga mat. Plus lite extra omsorg och små detaljer som gör maten extra god. Suveränt!Efter att ha berättat om vilka basvaror man kan ha hemma i skafferiet och örter att odla på fönsterbrädan följer ett soppkapitel med sex härliga och lättlagade soppor. I salladskapitlet ger Jamie ovanliga och spännande kombinationer och en rad recept på salladsdressingar.Pasta är Jamies favoritmat så det skriver han länge och innehållsrikt om. Här finns alla knepen när man ska laga pasta, både för hand och i pastamaskin, och en rad läckra pastarätter.Så följer fräscha och lättlagade fisk- och kötträtter med få ingredienser, från enkla vardagsrätter till härliga festmåltider. Grönsaksrätterna är lika fräscha och Jamie ger recept både på ensamrätter och sådana som kan serveras till kött eller fisk.Jamie slår ett slag för risotto och bönor, den nya tidens lättlagade och billiga mat. Hans kapitel om bröd får oss att genast vilja sätta en deg och pröva på alla de olika variationerna som han lärt sig av sin gode vän Gennaro.Smaskiga efterrätter behöver inte vara krångliga att laga bakad frukt, härliga tårtor och semifreddo i stället för glass.Jag ville inte göra tv-program om mat byggt på klichéer. Titeln Den nakna kocken sammanfattar hela idén: det handlar om att bara använda det allra nödvändigaste när jag lagar mat. Det är när jag lagar mat hemma, när jag gör enkel mat till mina vänner, sånt som man kan ställa fram på bordet. Eller det är när jag går på torget och frågar om sånt som andra inte vågar fråga. Det är verkligheten och jag vill att den ska vara kul.Jamie OliverDen engelska utgåvan av denna bok har sålts i nästan ofattbara 558.000 exemplar. Sveriges Television har hittills sänt sex program med Jamie. Det senaste hade tittarsiffran 8,6%, vilket innebär att 730.000 tittare såg programmet. SVT har köpt in ytterligare sju avsnitt med Jamie Oliver. De kommer att sändas i början av 2001.
Albert Bonniers Förlag 9100575054 -
Jamie upptäcker : Spanien, Italien, Sverige,...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 359 sidor.
Nära nyskick. Rikt illustrerad i färg.
En av Olivers mer svårfunna och efterfrågade kokböcker.
I skrivande stund slut i övrig nätbokhandel.
Mer än bara en kokbok. Nästan lika mycket kultur och reseskildring.
M&D … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241471
- Titel
- Jamie upptäcker : Spanien, Italien, Marocco, Grekland, Frankrike
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 359 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 256 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1257 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver upptäcker Sverige, Frankrike, Italien, Spanien, Grekland och Marocko och röjer runt i varje lands traditionella kök. Han utgår från de mest berömda och delikata rätterna och lagar dem på sitt eget suveräna sätt. Med hjälp av den här boken kan alla fixa en spansk paella, en italiensk risotto, en svensk Jansons eller pytt, eller varför inte en marockansk tagine!Recepten är lätta. Jamies motto är ju att alla kan och bör laga god mat – och att det varken får kosta för mycket eller ta för lång tid. Men det finns ju så mycket mer i livet än bara själva maten. Jamie låter sig inspireras av nya spännande platser, han träffar folk och deltar i både vardagslivet och de traditionella högtiderna i varje land. För i vår tid av enkelt och billigt resande finns det ju inget skäl till varför vi inte ska fara till ett nytt land och låta oss inspireras av människorna och kulturen och maten!Så följ med Jamie och laga minestronesoppa i ett italienskt kvinnofängelse på en ö utanför Venedig, besök en marockansk marknad tidigt en morgon eller delta i ett franskt jaktlag – och kräftskiva tillsammans med Jamie är givetvis en höjdare. För Jamie är en stor Sverigevän och känner varmt för både människorna och maten i vårt avlånga land.Jamie upptäcker är en vacker och inspirerande kokbok fylld med delikata anrättningar. Förrätter, varmrätter och efterrätter från varje land Jamie besöker. 360 fullmatade sidor!
Bonnier Fakta 9789174241471 -
Den nakna kocken
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 256 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. IB
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100575052
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. Han är ung, bara tjugofem år, och redan Storbritanniens mest uppmärksammade kock. Han började laga mat när han var åtta, hemma i föräldrarnas pub i norra Essex. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara roligt att laga mat. Plus lite extra omsorg och små detaljer som gör maten extra god. Suveränt!Efter att ha berättat om vilka basvaror man kan ha hemma i skafferiet och örter att odla på fönsterbrädan följer ett soppkapitel med sex härliga och lättlagade soppor. I salladskapitlet ger Jamie ovanliga och spännande kombinationer och en rad recept på salladsdressingar.Pasta är Jamies favoritmat så det skriver han länge och innehållsrikt om. Här finns alla knepen när man ska laga pasta, både för hand och i pastamaskin, och en rad läckra pastarätter.Så följer fräscha och lättlagade fisk- och kötträtter med få ingredienser, från enkla vardagsrätter till härliga festmåltider. Grönsaksrätterna är lika fräscha och Jamie ger recept både på ensamrätter och sådana som kan serveras till kött eller fisk.Jamie slår ett slag för risotto och bönor, den nya tidens lättlagade och billiga mat. Hans kapitel om bröd får oss att genast vilja sätta en deg och pröva på alla de olika variationerna som han lärt sig av sin gode vän Gennaro.Smaskiga efterrätter behöver inte vara krångliga att laga bakad frukt, härliga tårtor och semifreddo i stället för glass.Jag ville inte göra tv-program om mat byggt på klichéer. Titeln Den nakna kocken sammanfattar hela idén: det handlar om att bara använda det allra nödvändigaste när jag lagar mat. Det är när jag lagar mat hemma, när jag gör enkel mat till mina vänner, sånt som man kan ställa fram på bordet. Eller det är när jag går på torget och frågar om sånt som andra inte vågar fråga. Det är verkligheten och jag vill att den ska vara kul.Jamie OliverDen engelska utgåvan av denna bok har sålts i nästan ofattbara 558.000 exemplar. Sveriges Television har hittills sänt sex program med Jamie. Det senaste hade tittarsiffran 8,6%, vilket innebär att 730.000 tittare såg programmet. SVT har köpt in ytterligare sju avsnitt med Jamie Oliver. De kommer att sändas i början av 2001.
Albert Bonniers Förlag 9789100575052 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9100100692
- Titel
- Den nakna kockens återkomst
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 195 x 254 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1068 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu i lågprisutgåva!Jamie Olivers passion för enkel och god mat har fått ett enormt gensvar både i Sverige och runt om i världen. Efter succén i TV med matprogrammet Den nakna kocken och boken med samma namn är han nu tillbaka. Med sin rättframma och avspända stil och okomplicerade matlagning lyfter han ner den goda maten från finsmakarnas höjder och lockar oss in i köket med nya aptitretande recept och fräscha perspektiv på gamla favoriträtter. Här finns allt från fräcka frukostar, robusta stekar och fenomenala fiskanrättningar, till tapas, drinkar och läckra desserter.
Albert Bonniers Förlag 9100100692 -
Jamies Italien
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Albert Bonniers Förlag. 2007. 318s. Fotoillustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Jamie lagar Italien : en hyllning till den go...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 405 sidor.
Nära nyskick. Mkt lätt hanteringsspår, dock lite snedläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249699
- Titel
- Jamie lagar Italien : en hyllning till den goda italienska maten
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 405 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 257 mm Ryggbredd 38 mm
- Vikt
- 1394 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är knappast någon hemlighet att Jamie Oliver älskar det italienska köket. Här finner han den enkla, goda och vällagade maten utan krusiduller. Jamie lagar Italien är en hyllning till det kök som är så viktigt, både för Jamie själv och för så många andra matälskare världen över.Boken innehåller över 130 smakrika recept, alla presenterade på det sätt som kännetecknar Jamie. Det är enkelt, inspirerande och oemotståndligt läckert. Från antipasti, till pastarätter och pizza, långkok, sallader och allt däremellan. Recept som visar det italienska kökets otroliga rikedom med vällagad snabbmat, slow food från grunden, comfort food, mat för många – alla rätter där råvarorna, inte minst grönsakerna, står i fokus.I Jamie lagar Italien hittar du essensen av det italienska kökets själ. Låt smakerna av det riktiga Italien komma in i ditt kök.
Bonnier Fakta 9789174249699 -
Mat för hela året : fler än 365 briljanta rec...
Inbunden bok. The Bearded Lady. 1 uppl. 2010. 167 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623005
- Titel
- Mat för hela året : fler än 365 briljanta recept och matidéer
- Författare
- Jamie Oliver
- Förlag
- The Bearded Lady
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 218 x 270 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 882 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det doftar rosmarin och citron från Italien, koriander från Thailand och mynta från Libanon. Njut av inspirerande kryddpoesi från Nordafrika och Indien, chiliheta asiatiska rätter och söta avslutningar, som får middagsgästerna att sucka lyckligt. Boken är ett unikt urval på svenska av de bästa nya recepten, som Jamie och hans medarbetare har skapat i den engelska tidningen Jamie Magazine. Här finns guldkorn att hitta vare sig du söker nya idéer till rustika vardagsrätter och enkla pastamiddagar eller lyxiga men lättfixade munsbitar och rätter som garanterat imponerar på dina gäster. Du kan överraska din omgivning med ett nytt recept var och en av årets alla 365 dagar med hjälp av Mat för hela året. Här finns läckerheter såväl för den som föredrar kött, som fågel, fisk, skaldjur eller det vegetariska köket. För att inte tala om alla recepten på svalkande drycker och förföriska drinkar eller inläggningar som är en guldgruva att ha i kylskåpet. Dessutom får du tips och kunskap om sådant som ceviche, meze, bästa sätten att ta vara på rester och hur man enkelt gör ett underbart musselkok.
The Bearded Lady 1 9789186623005 -
Jamies kök
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 336 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100100188
- Titel
- Jamies kök
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På bara några år har den charmige, brittiske TV-kocken Jamie Oliver blivit en av matvärldens mest älskade och välkända gestalter. Hans tidigare böcker, Den nakna kocken och Den nakna kockens återkomst, har blivit enastående försäljningsframgångar i Sverige. Nu kommer äntligen hans tredje bok på svenska! Fifteen är namnet på hans nya Londonrestaurang, som även fungerar som restaurangskola. Jamie säger själv att studier inte var hans starka sida, och den här boken handlar om hans arbete med att utbilda 15 arbetslösa problemungdomar till förstklassiga kockar. Tillsammans med dem får vi lära oss alla de knep som gör matlagningen lätt, lustfylld och lyckad. I kapitel för kapitel går Jamie igenom tillagningsmetoder som stekning, grillning, pochering, ångkokning, bakning och bräsering. I inspirerande texter och närbilder visas hur man på bästa sätt hackar grönsaker, filear fisk, styckar kyckling och formar pasta. Här finns mer än 100 nya recept som alla bär Jamie Olivers omisskännliga prägel av charm och lättsamhet. I hans sällskap blir till och med inköpsrundan ett nöje! Jamies kök är inte någon traditionell baskokbok. Den kan snarare ses som en inspirationskälla till att börja experimentera med recept och tillagningsmetoder som man kanske inte tidigare vågat sig på. Här finns inga enkla standardrecept, istället lär vi oss att laga förstklassiga maträtter, fast på ett enkelt och roligt sätt. Att laga mat med den här boken är som att ha Jamie själv på besök hemma i köket. Tillsammans med honom känns det mesta lätt och utan att man vet ordet av kan man vara i full färd med att baka sin egen ravioli, eller med att laga äkta kycklingleverparfait. Även om Jamie Oliver inte längre vill kalla sig Den nakna kocken, är hans matlagningsfilosofi sig lik. Mat som lagats med ett leende blir alltid godast!
Albert Bonniers Förlag 9100100188 -
Den nakna kockens återkomst
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 288 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100576239
- Titel
- Den nakna kockens återkomst
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den nakna kockens återkomst är Jamie Olivers andra kokbok. På samma sätt som i tv-programmen och hans föregående kokbok (Den nakna kocken) är den här boken präglad av hans omisskännliga stil. Med sin chosefria hållning som gör att han kan säga "det är inte så noga, ta en näve...", lyfter han ner den goda maten från finsmakarnas höjder. Med avväpnande humor och värme gör han matlagningen både rolig och lustfylld: "Jag tycker mycket om kikärter men ofta behöver de en spark i baken för att smaka något." Allt han tillagar vilar på hans övertygelse om att det godaste som finns är enkel och god hemlagad mat.Den nakna kockens återkomst innehåller recept för alla tillfällen och tidpunkter. Både recept för att förgylla vardagsmaten och läckra maträtter för festligare tillfällen. Här finns bland annat:- Hemlagad yoghurt och müsli eller fikon med honung och ricotta som förslag på frukost- Brödrecept, t ex marockanskt tunnbröd med kikärter eller bröd med ost gräddade i lerkrukor- Vickning bestående av rostade mandlar med smak av chili och gourmetsalt eller tonfisk med asiatisk smak- Mängder av recept på fågel, fisk, skaldjur, kött, och vegetariska rätter- Beskrivning av hur man gör tagliatelle, pappardelle, ravioli eller tortellini- Olika varianter av risotto, t ex tillagad med citrontimjan, skivad prosciutto, pecorino och smulad getost- Väldoftande thaisoppa eller soppa på potatis, jordärtskockor med timjan, mascarpone och hasselnötter- Couscoussallad med grillade sommargrönsaker och massor med örter- Ljuvliga efterrätter, t ex frasiga portugisiska vaniljbakelser eller jordgubbar marinerade i balsamvinäger- Rörda eller skakade dry Martinis, men också Jamie Olivers "nakna", dry MartiniBoken är rikt illustrerad i färg."Jamie Oliver är lika charmigt oemotståndlig i bokform som på tv. Massor av bra recept och fina bilder av såväl mat som kock gör detta till en favoritbok"Expressen"Oliver lyckas i sin ambition att ge alla självförtroende att våga experimentera."Allt om Mat & VinOm författaren:Jamie Oliver är ett internationellt fenomen bland kokboksförfattare. Hans böcker säljer i miljonupplagor över stora delar av världen. SVT kommer att visa en ny omgång av hans matlagningspregram under 2002.Den nakna kocken är en bästsäljare även i Sverige.
Albert Bonniers Förlag 9100576239 -
Laga smart med Jamie : Köp klokt, laga med om...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2013. 288 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Boken i mycket fint skick, omslaget har lite skav i kanterna.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243918
- Titel
- Laga smart med Jamie : Köp klokt, laga med omsorg, släng mindre
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 254 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1069 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig laga riktigt god och näringsrik mat från grunden och spara samtidigt både pengar och miljö. Laga smart med Jamie innehåller enkla rätter som blir klara snabbt, smakar gott och gör att du och de dina mår bättre. Förutom alla fina recept ger Jamie tips om hur du kan handla mat billigt och effektivt, hur du kan spara och återanvända matrester, vilken utrustning du helst bör ha i köket och hur du fryser in, tinar upp och konserverar på bästa sätt. Bli gladare, friskare och rikare med Laga smart med Jamie!Laga smart med Jamie är en mycket ambitiöst upplagd kokbok, som tar fasta på önskemål och diskussioner från Jamies läsare, som vill lära sig att inte bara laga godare och nyttigare mat utan också bli mer ekonomiskt och miljömässigt smarta i köket!Jamie Oliver går noggrant igenom grunderna för hur man tar tillvara mat på rätt sätt: genom att laga spännande recept på rester, lägga in överblivna grönsaker, göra egen buljong, bli kompis med tjejen i köttdisken eller fiskhandlaren så att man alltid får sjyst pris och sjysta varor, frysa in både överbliven mat och ingredienser som blev över … och så vidare!Boken innehåller mängder av goda och hyfsat lättlagade recept fördelade på vegetariskt, nötkött, fläskkött, lammkött, kyckling och fisk. Det finns också en bonusdel där extra smarta och billiga recept radas upp tillsammans med oemotståndligt läckra efterrätter som inte innehåller onödigt socker eller andra mindre hälsosamma ingredienser.Nytt för den här gången är också att varje recept är försett med kalorimått, samt att det finns en näringsfysiologisk översikt över samtliga recept i boken. I Laga smart med Jamie berättar inte bara Jamie på sitt oefterhärmliga sätt om kompisar och personligheter han träffat under sina år i restaurangbranschen utan intervjuar slaktaren, fiskhandlaren och bagaren för att få fram hur vi konsumenter ska få bästa möjliga mat när vi handlar och tillagar våra måltider.Här lär sig alla intresserade grunderna i smart hushållning! Boken vänder sig till alla åldrar och livssituationer, den är lika användbar i småbarnsfamiljen som i singelhushållet eller studentkorridoren. Håll till godo!
Bonnier Fakta 9789174243918 -
Jamies matrevolution : lär dig laga mat på no...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 358 sidor.
Nyskick. Lär dig laga mat på nolltid!
Grundrecept och steg för steg/ supé TV bra nybörjarbok - presentbok!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241754
- Titel
- Jamies matrevolution : lär dig laga mat på nolltid
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 358 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 199 x 255 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1338 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen till min matrevolution!Den här boken är inspirerad av alla dem som inte tror att de kan laga mat – och att det är omöjligt att lära sig. Jag ser förstås rött när jag hör sådant för jag tror att alla kan lära sig att laga vanlig enkel mat. Dessutom är det något som alla borde lära sig för sin egen, sin familjs och sina vänners skull.Jag skrev den här boken för att du (eller den du köper boken till) lätt ska kunna lära dig att laga mat. Här har jag samlat massor av rätter som de flesta gillar och gjort min egen enkla version av dem, och med hjälp av tydliga instruktioner och bilder som illustrerar alla steg hoppas jag att matlagningens härliga värld ska öppna sig även för dig.Oavsett om du är en motvillig nybörjare eller en erfaren hemmakock som bara gillar det enkla – låt mig och den här boken hjälpa dig att laga riktigt smaskiga måltider som gör succé i alla sällskap. Det är bara att sätta igång!Jamie Oliver
Bonnier Fakta 9789174241754 -
Jamies supermat
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2015. 309 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. PRESENTSKICK.
I sin nya kokbok berättar Jamie Oliver personligt om sin omställning till en ny och mer hälsosam livsstil, och om hur han har blivit medveten om hur han ska äta för att må så bra som möjligt. Jamie Oliver har i sin nyfikenhet på vad som är läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245325
- Titel
- Jamies supermat
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 309 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 255 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1232 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I sin nya kokbok berättar Jamie Oliver personligt om sin omställning till en ny och mer hälsosam livsstil, och om hur han har blivit medveten om hur han ska äta för att må så bra som möjligt. Jamie Oliver har i sin nyfikenhet på vad som är avgörande för ett långt och lyckligt liv besökt unika ställen på jorden där människor i extra hög utsträckning blir runt 100 år, till platserna som kallas blå zoner. Trots att dessa platser skiljer sig geografiskt väldigt mycket åt, har invånarnas livsstil flera saker gemensamt. Meningsfullhet och sociala sammanhang pekas ut som viktiga faktorer, och maten har mycket stor betydelse för ett långt och friskt liv, och det är just det som människorna som Jamie Oliver har mött på sina resor äter som har inspirerat honom när han har skapat recepten i sin nya kokbok.Här finns fler än 90 recept fördelade över frukost, lunch och middag och många smarta tips på nya läckra mellanmål och snacks. Recepten kan följas som ett 30-dagarsprogram för att verkligen komma igång med nya fräscha vanor, eller ett och ett från var och en av kategorierna.Det här är den perfekta vardagskokboken med Jamies otroliga känsla för grymt god mat. För en sak kan du vara säker på, när Jamie Oliver lagar hälsosamt kommer han inte att kompromissa med smakerna eller kvaliteten. Inga pekpinnar och tråkiga listor, ät och njut men låt Jamie lära dig hur – och bli friskare, lyckligare och lev längre!
Bonnier Fakta 9789174245325 -
Jamies supermat
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2015. 309 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. PRESENTSKICK.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245325
- Titel
- Jamies supermat
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 309 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 255 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1232 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I sin nya kokbok berättar Jamie Oliver personligt om sin omställning till en ny och mer hälsosam livsstil, och om hur han har blivit medveten om hur han ska äta för att må så bra som möjligt. Jamie Oliver har i sin nyfikenhet på vad som är avgörande för ett långt och lyckligt liv besökt unika ställen på jorden där människor i extra hög utsträckning blir runt 100 år, till platserna som kallas blå zoner. Trots att dessa platser skiljer sig geografiskt väldigt mycket åt, har invånarnas livsstil flera saker gemensamt. Meningsfullhet och sociala sammanhang pekas ut som viktiga faktorer, och maten har mycket stor betydelse för ett långt och friskt liv, och det är just det som människorna som Jamie Oliver har mött på sina resor äter som har inspirerat honom när han har skapat recepten i sin nya kokbok.Här finns fler än 90 recept fördelade över frukost, lunch och middag och många smarta tips på nya läckra mellanmål och snacks. Recepten kan följas som ett 30-dagarsprogram för att verkligen komma igång med nya fräscha vanor, eller ett och ett från var och en av kategorierna.Det här är den perfekta vardagskokboken med Jamies otroliga känsla för grymt god mat. För en sak kan du vara säker på, när Jamie Oliver lagar hälsosamt kommer han inte att kompromissa med smakerna eller kvaliteten. Inga pekpinnar och tråkiga listor, ät och njut men låt Jamie lära dig hur – och bli friskare, lyckligare och lev längre!
Bonnier Fakta 9789174245325 -
Den nakna kocken ( orig. titel : The Naked Ch...
Inbunden bok. Albert Bonniers Bokförlag. 1:a svenska uppl. 2001. 250 sidor.
Nära nyskick. Nästan som ny. Stor storlek : 25,3 cm x 19,6 cm. 968 gram.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100579128
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 250 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ny lågprisutgåva av Jamie Olivers första kokbok. Boken som ligger överst på bästsäljarlistan över fackböcker i Sverige.
Albert Bonniers Bokförlag 1:a svenska 9789100579128 -
Den nakna kocken
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 256 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100575054
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. Han är ung, bara tjugofem år, och redan Storbritanniens mest uppmärksammade kock. Han började laga mat när han var åtta, hemma i föräldrarnas pub i norra Essex. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara roligt att laga mat. Plus lite extra omsorg och små detaljer som gör maten extra god. Suveränt!Efter att ha berättat om vilka basvaror man kan ha hemma i skafferiet och örter att odla på fönsterbrädan följer ett soppkapitel med sex härliga och lättlagade soppor. I salladskapitlet ger Jamie ovanliga och spännande kombinationer och en rad recept på salladsdressingar.Pasta är Jamies favoritmat så det skriver han länge och innehållsrikt om. Här finns alla knepen när man ska laga pasta, både för hand och i pastamaskin, och en rad läckra pastarätter.Så följer fräscha och lättlagade fisk- och kötträtter med få ingredienser, från enkla vardagsrätter till härliga festmåltider. Grönsaksrätterna är lika fräscha och Jamie ger recept både på ensamrätter och sådana som kan serveras till kött eller fisk.Jamie slår ett slag för risotto och bönor, den nya tidens lättlagade och billiga mat. Hans kapitel om bröd får oss att genast vilja sätta en deg och pröva på alla de olika variationerna som han lärt sig av sin gode vän Gennaro.Smaskiga efterrätter behöver inte vara krångliga att laga bakad frukt, härliga tårtor och semifreddo i stället för glass.Jag ville inte göra tv-program om mat byggt på klichéer. Titeln Den nakna kocken sammanfattar hela idén: det handlar om att bara använda det allra nödvändigaste när jag lagar mat. Det är när jag lagar mat hemma, när jag gör enkel mat till mina vänner, sånt som man kan ställa fram på bordet. Eller det är när jag går på torget och frågar om sånt som andra inte vågar fråga. Det är verkligheten och jag vill att den ska vara kul.Jamie OliverDen engelska utgåvan av denna bok har sålts i nästan ofattbara 558.000 exemplar. Sveriges Television har hittills sänt sex program med Jamie. Det senaste hade tittarsiffran 8,6%, vilket innebär att 730.000 tittare såg programmet. SVT har köpt in ytterligare sju avsnitt med Jamie Oliver. De kommer att sändas i början av 2001.
Albert Bonniers Förlag 9100575054 -
Jamies Amerika
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 360 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Liten tejpbit på skyddsomslaget
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240979
- Titel
- Jamies Amerika
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 360 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 256 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1251 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Spännande recept, fantastiska foton och superläcker form! Jamie Oliver förnekar sig inte – lika hungrig som man blir på hans mat, lika sugen blir man på boken.Följ med Jamie Oliver på en passionerad kulinarisk resa genom de många kontrasternas land – Amerika. 120 recept finns samlade i hans smakrika, färgsprakande bok som är en storslagen och oemotståndlig matodyssé från New York via Louisiana, Arizona och Los Angeles.Här blandas traditionellt och modernt och du lär dig laga allt från en lätt och fräsch vattenmelonsallad, peruansk ceviche och sallad på olika groddar till tonfisktartar, krabbollar med chilisalsa, mexikanska tamales med choklad och räkfylld plattfisk. Här finns lägereldsmat, bönor och chilikryddade popcorn och riktig ”soul food” från Södern. I det obligatoriska BBQ-avsnittet hittar du både ölgrillad kyckling och en härlig surf’n’turf. Bland de smarriga efterrätterna kan du välja bland annat pecannötspaj med bourbon, persikoglass eller varför inte en blodapelsingranité?Amerikansk mat har väl aldrig känts så spännande och exotisk som här i Jamie Olivers tappning. Till de flesta recept presenteras dessutom förslag på vin att dricka till.Mellan recepten får vi hänga med Jamie på alligatorjakt i träskmarkerna, in bland de bästa kinesiska matstånden i Queens NY, på traditionell indianfrukost tillagad i en enda kastrull och till de tatuerade brödbakande gängkillarna på Homeboy Bakery i Los Angeles. De människor han möter och det de berättar ger en färgstark bild av ett mångfasetterat och fascinerande Amerika av idag beskrivet på Jamies särpräglade humoristiska och engagerande sätt.
Bonnier Fakta 9789174240979 -
Jamies supermat
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2015. 309 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. PRESENTSKICK.
I sin nya kokbok berättar Jamie Oliver personligt om sin omställning till en ny och mer hälsosam livsstil, och om hur han har blivit medveten om hur han ska äta för att må så bra som möjligt. Jamie Oliver har i sin nyfikenhet på vad som är läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245325
- Titel
- Jamies supermat
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 309 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 255 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1232 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I sin nya kokbok berättar Jamie Oliver personligt om sin omställning till en ny och mer hälsosam livsstil, och om hur han har blivit medveten om hur han ska äta för att må så bra som möjligt. Jamie Oliver har i sin nyfikenhet på vad som är avgörande för ett långt och lyckligt liv besökt unika ställen på jorden där människor i extra hög utsträckning blir runt 100 år, till platserna som kallas blå zoner. Trots att dessa platser skiljer sig geografiskt väldigt mycket åt, har invånarnas livsstil flera saker gemensamt. Meningsfullhet och sociala sammanhang pekas ut som viktiga faktorer, och maten har mycket stor betydelse för ett långt och friskt liv, och det är just det som människorna som Jamie Oliver har mött på sina resor äter som har inspirerat honom när han har skapat recepten i sin nya kokbok.Här finns fler än 90 recept fördelade över frukost, lunch och middag och många smarta tips på nya läckra mellanmål och snacks. Recepten kan följas som ett 30-dagarsprogram för att verkligen komma igång med nya fräscha vanor, eller ett och ett från var och en av kategorierna.Det här är den perfekta vardagskokboken med Jamies otroliga känsla för grymt god mat. För en sak kan du vara säker på, när Jamie Oliver lagar hälsosamt kommer han inte att kompromissa med smakerna eller kvaliteten. Inga pekpinnar och tråkiga listor, ät och njut men låt Jamie lära dig hur – och bli friskare, lyckligare och lev längre!
Bonnier Fakta 9789174245325
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn