-
Mat för hela året : fler än 365 briljanta rec...
Inbunden bok. The Bearded Lady. 1 uppl. 2010. 167 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623005
- Titel
- Mat för hela året : fler än 365 briljanta recept och matidéer
- Författare
- Jamie Oliver
- Förlag
- The Bearded Lady
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 218 x 270 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 882 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det doftar rosmarin och citron från Italien, koriander från Thailand och mynta från Libanon. Njut av inspirerande kryddpoesi från Nordafrika och Indien, chiliheta asiatiska rätter och söta avslutningar, som får middagsgästerna att sucka lyckligt. Boken är ett unikt urval på svenska av de bästa nya recepten, som Jamie och hans medarbetare har skapat i den engelska tidningen Jamie Magazine. Här finns guldkorn att hitta vare sig du söker nya idéer till rustika vardagsrätter och enkla pastamiddagar eller lyxiga men lättfixade munsbitar och rätter som garanterat imponerar på dina gäster. Du kan överraska din omgivning med ett nytt recept var och en av årets alla 365 dagar med hjälp av Mat för hela året. Här finns läckerheter såväl för den som föredrar kött, som fågel, fisk, skaldjur eller det vegetariska köket. För att inte tala om alla recepten på svalkande drycker och förföriska drinkar eller inläggningar som är en guldgruva att ha i kylskåpet. Dessutom får du tips och kunskap om sådant som ceviche, meze, bästa sätten att ta vara på rester och hur man enkelt gör ett underbart musselkok.
The Bearded Lady 1 9789186623005 -
Middag med Jamie
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2005. 336 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100105678
- Titel
- Middag med Jamie
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver är tillbaka med sin femte bok på svenska, mer engagerad och nyskapande än någonsin. Först ville han få igång oss i köket, sedan lärde han ungdomar att laga mat de aldrig hört talas om, än mindre ätit. Nu, när han själv blivit tvåbarnsfar, brinner han för att få barnfamiljerna (och alla andra också, förstås!) att laga roligare och bättre mat och på samma gång ha kul i köket. Middag med Jamie innehåller 120 nya recept på billig, okomplicerad mat som inte kräver timmar vid spisen. Perfekt för en stressad tillvaro. Det handlar om den sortens mat som de flesta av oss äter till vardags. Lättillgängliga, enkla råvaror och helst inte alltför mycket disk efteråt är några av nycklarna till ett bättre liv med maten. Middag med Jamie handlar om att laga mat hemma tillsammans med familjen. Men Jamie Oliver älskar fortfarande att umgås med många vänner runt bordet. Nu fokuserar han ännu mer på de bästa, fräschaste råvarorna och på att snabbt kunna laga bra mat. Och också på hur man lär barnen att från början tycka om den nyttiga maten, helst utan tjat förstås. Jamie Oliver, som tillbringat de sista två och ett halvt åren med att göra en dokumentärfilm om engelsk skolmat, har tagit med sig sina erfarenheter därifrån. I avsnitt som Pasta, Sallader, Desserter, Sandwichar, Fem-minuters-under, Tio i topp, Kött, Fisk och Grönsaker förför han oss än en gång med ljuvliga recept och illustrativa, lockande bilder. Ett helt kapitel ägnas också åt utrustningen i köket vad behöver man för att köket ska fungera? Middag med Jamie kom ut i början av oktober i Storbritannien. En TV-serie baserat på samma material beräknas komma till Sverige någon gång under nästa år. Jamie Olivers fyra tidigare böcker har sålts i över 336 000 exemplar i Sverige! Läckra, aptitretande och instruktiva bilder Nya grepp på vardagsrätterna Mat på fem minuter perfekt för en stressade familjer och andra! Tio i topp: favoriträtterna alla kategorier
Albert Bonniers Förlag 9100105678 -
Supermat för familjen
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 285 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. I Supermat för familjen tar Jamie Oliver med sig sin sunda matfilosofi hem till familjens kök. Boken är lätt att orientera sig i och indelad i kapitlen Frukost, Snabbfixat, Nyttiga klassiker, Sallader, Curryrätter & grytor, Ugnsbakat, Pasta & risotto, Sop läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246414
- Titel
- Supermat för familjen
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 285 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 253 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1168 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Supermat för familjen tar Jamie Oliver med sig sin sunda matfilosofi hem till familjens kök. Där gör han det enkelt för oss alla att laga god mat som dessutom gör gott. Det är helt enkelt lättlagat, supergott och fullt av nyttigheter.I boken finns recept på såväl snabblagade rätter när tiden är knapp, som mer tidskrävande måltider. Gemensamt för alla recept är att de garanterat gör kroppen glad. Med en krämig sås, baserad på squash, blir familjefavoriten Mac 'N' Cheese mindre flottig och köttbullarna förvandlas till superfood med hjälp av proteinrika cannellinibönor och fiberrika havregryn. Är man sugen på chicken nuggets kan man laga de godaste alldeles själv och de går dessutom att göra i förväg och förvara i frysen. Har du svårt att äta på morgnarna finns förslag på välbalanserade smoothies som lätt slinker ner, och vill man överraska barnen kan man ställa fram en tallrik chokladgröt.Boken är lätt att orientera sig i och indelad i kapitlen Frukost, Snabbfixat, Nyttiga klassiker, Sallader, Curryrätter & grytor, Ugnsbakat, Pasta & risotto, Soppor och Smarta genvägar. Till alla recept finns en tydlig faktaruta med näringsinformation och vill man lära sig mer finns ett intressant kapitel mot slutet av boken, fullpackat med goda råd om allt från tarmhälsa och vätskebalans, till hur man tacklar kinkiga barn och handlar smart.Söker du inspiration och nya idéer, och vill du på ett enkelt sätt få hälsosam mat att bli en del av din och familjens vardag, är det här boken för dig.
Bonnier Fakta 9789174246414 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174246247
- Titel
- Middag på 15 minuter
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 188 x 245 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 933 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Middag på 15 minuter ger Jamie Oliver sina recept på middagar som inte tar mer än en kvart att åstadkomma. Med lite planering, smarta råvaror och ett välfyllt skafferi är det faktiskt möjligt att varje dag servera god, nyttig och läcker mat, till hela familjen, och det snabbt! Den här boken är helt ägnad åt det Jamie Olivers läsare frågar mest efter, riktigt snabb, grymt god, näringsrik vardagsmat. Inspirationen har han hämtat från hela världen, och recepten är en blandning av smakerna som vi alla älskar, allt från klassiskt grillad kyckling, kött och pasta, till asiatiskt snabbmat och otroliga sallader med en Jamietwist. Recepten är testade gång efter gång för att säkert funka och hålla vad de lovar – god och nyttig mat, snabbt. Den här boken kommer hjälpa dig att få snurr på vardagsmatsrutinen och utrusta dig med knepen och inspirationen för att ha kul i köket och få till bra mat, varje dag! I slutet av boken finns ett avsnitt om näringsriktig mat och hälsa, där även varje rätt i boken är presenterad med sammansättning och kaloriinnehåll.
Bonnier Fakta 9789174246247 -
Den nakna kockens återkomst
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 288 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100100698
- Titel
- Den nakna kockens återkomst
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 195 x 254 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1068 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu i lågprisutgåva!Jamie Olivers passion för enkel och god mat har fått ett enormt gensvar både i Sverige och runt om i världen. Efter succén i TV med matprogrammet Den nakna kocken och boken med samma namn är han nu tillbaka. Med sin rättframma och avspända stil och okomplicerade matlagning lyfter han ner den goda maten från finsmakarnas höjder och lockar oss in i köket med nya aptitretande recept och fräscha perspektiv på gamla favoriträtter. Här finns allt från fräcka frukostar, robusta stekar och fenomenala fiskanrättningar, till tapas, drinkar och läckra desserter.
Albert Bonniers Förlag 9789100100698 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100116132
- Titel
- Jamies Italien
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie återvänder till det som han kan bäst och till landet han älskar mest. Inget krångel, inga krusiduller; Jamie Olivers nya bok handlar helt enkelt om mat och om landet som har inspirerat honom genom hela hans karriär. Jamies italienska kök är en hyllning till det land som har gjort Jamie till Storbritanniens mest älskade kock. Tillsammans med en ny brittisk TV-serie och innehållande mer än 120 nya recept är Jamies iItalien boken som Jamie alltid velat skriva. Den visar honom resandes genom Italien, när han lagar mat för och med italienare av alla åldrar, och hur han lär sig av dem och upptäcker landet som han älskar för dess mat. Det är en bok om Italiens smaker och om dess människor, för alla som älskar god mat lagad med riktig passion. När jag skrev den här boken, ville jag inte bara ge er en samling italienska recept. Jag ville dela med mig av några underbara upplevelser samtidigt. Så jag skrev medan jag reste runt i landet, jag jobbade och åt och mötte människor. Jag ville hitta den genuina italienska maten, recept från folk som jag mötte längs vägen, från fiskare och bagare, från kvinnor som dagligen gör färsk pasta och från alla som tar del i den lokala pastatävlingen på byns torg. Jag ville visa Italiens anda, där matlagning och ätande är absolut centralt i familjelivet, oavsett vilken landsdel man befinner sig i.
Albert Bonniers Förlag 9789100116132 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100106522
- Titel
- Happy Days med Jamie Oliver
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 196 x 253 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1203 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver, en av Englands mest älskade kockar, kommer nu med Happy Days med Jamie Oliver, den fjärde boken med Den nakna kocken på svenska. Boken baseras på TV-serien Jamie Olivers Happy Days Live, som också legat till grund för en bejublad internationell matlagningsturné.Filosofin i Jamie Olivers matlagning är som alltid att hitta de bästa ingredienserna och göra god, lättlagad mat att umgås kring, med ett minimum av krångel. För Jamie Oliver handlar mat om just detta att ha kul, äta bra och umgås runt grytorna med vänner och familj.Liksom hans tre första böcker är Happy Days fylld med frestande recept och bilder på sallader, pasta, kött, fisk, bröd och desserter för alla tillfällen. I kapitlet Fem snabba snor han ihop några verkligt goda middagar som gjorda för när du kommer hem sent en kväll från jobbet. I kapitlet Barnens klubb lagar Jamie några enkla rätter där barnen kan vara med. Tanken är att uppmuntra föräldrar att laga mat tillsammans med sina barn. Låt barnen vara med i köket och krydda, hälla på olivoljan eller baka de kommer att älska det! Ur innehållet: Fem snabba rätter, Enkla sallader, Massor av vego, Brödets underbara värld, Desserter, Barnens klubb, Pasta, Dressingar, Lite näringslära (du är vad du äter!)Ta det med humor, gör det enkelt och ställ fram ölen! Och använd händerna när du lagar mat känn, smaka, lukta och gör det till en konstart. Jamie Oliver
Albert Bonniers Förlag 9789100106522 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174243307
- Titel
- Middag på 15 minuter
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 255 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1173 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I linje med tv-serien Middag på 15 minuter ger Jamie Oliver här sina recept på middagar som inte tar mer än en kvart att åstadkomma. Med lite planering, smarta råvaror och ett välfyllt skafferi är det faktiskt möjligt att varje dag servera god, nyttig och läcker mat, till hela familjen, och det snabbt!Den här boken är helt ägnad åt det Jamie Olivers läsare frågar mest efter, riktigt snabb, grymt god, näringsrik vardagsmat. Inspirationen har han hämtat från hela världen, och recepten är en blandning av smakerna som vi alla älskar, allt från klassiskt grillad kyckling, kött och pasta, till asiatiskt snabbmat och otroliga sallader med en Jamietwist.Recepten är testade gång efter gång för att säkert funka och hålla vad de lovar – god och nyttig mat, snabbt. Den här boken kommer hjälpa dig att få snurr på vardagsmatsrutinen och utrusta dig med knepen och inspirationen för att ha kul i köket och få till bra mat, varje dag!I slutet av boken finns ett avsnitt om näringsriktig mat och hälsa, där även varje rätt i boken är presenterad med sammansättning och kaloriinnehåll.
Bonnier Fakta 9789174243307 -
Den nakna kockens återkomst
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 288 sidor.
Nära nyskick. Utgiven av Albert Bonniers Förlag 2002. Jamie Olivers andra kokbok. Här finner du inspirerande recept. Fisk och skaldjur, pasta och risotto, sallader och dressingar, soppor, kött fågel och vilt, grönsaker, efterrätter, tapas, snacks och mycket mer. Till m läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100100692
- Titel
- Den nakna kockens återkomst
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 195 x 254 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1068 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu i lågprisutgåva!Jamie Olivers passion för enkel och god mat har fått ett enormt gensvar både i Sverige och runt om i världen. Efter succén i TV med matprogrammet Den nakna kocken och boken med samma namn är han nu tillbaka. Med sin rättframma och avspända stil och okomplicerade matlagning lyfter han ner den goda maten från finsmakarnas höjder och lockar oss in i köket med nya aptitretande recept och fräscha perspektiv på gamla favoriträtter. Här finns allt från fräcka frukostar, robusta stekar och fenomenala fiskanrättningar, till tapas, drinkar och läckra desserter.
Albert Bonniers Förlag 9100100692 -
Hemma hos Jamie : fyra årstider i köket
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2008. 405 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Inlaga oläst. Hanteringsspår finns
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100117924
- Titel
- Hemma hos Jamie : fyra årstider i köket
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 405 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver har flyttat ut på landet! I den nya kokboken Hemma hos Jamie följer han årstidernas skiftningar och utgår från vad naturen för tillfället har att bjuda på. Här finns recept av alla de slag. Vad sägs om krämig sparrissoppa, carpaccio med marinerad bönsallad, varmrökt lax med chilisalsa, grillade jordgubbar med Pimms och glass, svampbruschetta, hemmagjord ketchup och sallad på avocado och grillade morötter med apelsin och citrondressing för att bara nämna några. Det finns också kapitel om vilt och jakt: allt du behöver veta innan du ger dig ut på jakt efter fågel och småvilt och tips om hur du bäst tillreder ditt byte. Jamie Oliver vill inspirera oss att börja odla grönsaker, frukt och bär oavsett om det är i en balkonglåda, i trädgården eller på kolonilotten. Här finns uppslag med Jamies egna favoritgrönsaker och en mängd handfasta odlingstips: så driver du upp rabarber, så får du bönorna att gro och så gör du för att undvika skadedjur.Den här boken ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det är inget nonsens utan enkel matlagning och härliga smaker, året runt. När jag började skriva hade jag ingen aning om vad jag skulle ha med för slags recept, men jag blev snabbt mycket inspirerad av mitt grönsaksland.Förra året insåg jag att man inte alltid behöver ge sig ut i världen för att få inspiration. Genom att vara hemma och öppen för nya intryck kan man också få nya idéer. Jag gillar att vara hemma i byn där jag växte upp och arbeta med chefen - Moder Natur - i min trädgård och se alla vackra grönsaker komma upp ur jorden. I boken hittar du över hundra recept, en del fakta om plantering och tips om du också funderar på att börja odla!Jamie Oliver
Albert Bonniers Förlag 1 9789100117924 -
Jamies Italien
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2008. 320 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Förlagsny
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100116132
- Titel
- Jamies Italien
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie återvänder till det som han kan bäst och till landet han älskar mest. Inget krångel, inga krusiduller; Jamie Olivers nya bok handlar helt enkelt om mat och om landet som har inspirerat honom genom hela hans karriär. Jamies italienska kök är en hyllning till det land som har gjort Jamie till Storbritanniens mest älskade kock. Tillsammans med en ny brittisk TV-serie och innehållande mer än 120 nya recept är Jamies iItalien boken som Jamie alltid velat skriva. Den visar honom resandes genom Italien, när han lagar mat för och med italienare av alla åldrar, och hur han lär sig av dem och upptäcker landet som han älskar för dess mat. Det är en bok om Italiens smaker och om dess människor, för alla som älskar god mat lagad med riktig passion. När jag skrev den här boken, ville jag inte bara ge er en samling italienska recept. Jag ville dela med mig av några underbara upplevelser samtidigt. Så jag skrev medan jag reste runt i landet, jag jobbade och åt och mötte människor. Jag ville hitta den genuina italienska maten, recept från folk som jag mötte längs vägen, från fiskare och bagare, från kvinnor som dagligen gör färsk pasta och från alla som tar del i den lokala pastatävlingen på byns torg. Jag ville visa Italiens anda, där matlagning och ätande är absolut centralt i familjelivet, oavsett vilken landsdel man befinner sig i.
Albert Bonniers Förlag 9789100116132 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100103637
- Titel
- Jamies kök
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 257 x 286 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1820 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den nakna kocken och Den nakna kockens återkomst, har blivit enastående försäljningsframgångar i Sverige. Nu kommer äntligen hans tredje bok på svenska! Fifteen är namnet på hans nya Londonrestaurang, som även fungerar som restaurangskola. Jamie säger själv att studier inte var hans starka sida, och den här boken handlar om hans arbete med att utbilda 15 arbetslösa problemungdomar till förstklassiga kockar. Tillsammans med dem får vi lära oss alla de knep som gör matlagningen lätt, lustfylld och lyckad. I kapitel för kapitel går Jamie igenom tillagningsmetoder som stekning, grillning, pochering, ångkokning, bakning och bräsering. I inspirerande texter och närbilder visas hur man på bästa sätt hackar grönsaker, filear fisk, styckar kyckling och formar pasta. Här finns mer än 100 nya recept som alla bär Jamie Olivers omisskännliga prägel av charm och lättsamhet. I hans sällskap blir till och med inköpsrundan ett nöje! Jamies kök är inte någon traditionell baskokbok. Den kan snarare ses som en inspirationskälla till att börja experimentera med recept och tillagningsmetoder som man kanske inte tidigare vågat sig på. Här finns inga enkla standardrecept, istället lär vi oss att laga förstklassiga maträtter, fast på ett enkelt och roligt sätt. Att laga mat med den här boken är som att ha Jamie själv på besök hemma i köket. Tillsammans med honom känns det mesta lätt och utan att man vet ordet av kan man vara i full färd med att baka sin egen ravioli, eller med att laga äkta kycklingleverparfait. Även om Jamie Oliver inte längre vill kalla sig Den nakna kocken, är hans matlagningsfilosofi sig lik. Mat som lagats med ett leende blir alltid godast!
Albert Bonniers Förlag 9789100103637 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174240979
- Titel
- Jamies Amerika
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 360 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 256 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1251 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Spännande recept, fantastiska foton och superläcker form! Jamie Oliver förnekar sig inte – lika hungrig som man blir på hans mat, lika sugen blir man på boken.Följ med Jamie Oliver på en passionerad kulinarisk resa genom de många kontrasternas land – Amerika. 120 recept finns samlade i hans smakrika, färgsprakande bok som är en storslagen och oemotståndlig matodyssé från New York via Louisiana, Arizona och Los Angeles.Här blandas traditionellt och modernt och du lär dig laga allt från en lätt och fräsch vattenmelonsallad, peruansk ceviche och sallad på olika groddar till tonfisktartar, krabbollar med chilisalsa, mexikanska tamales med choklad och räkfylld plattfisk. Här finns lägereldsmat, bönor och chilikryddade popcorn och riktig ”soul food” från Södern. I det obligatoriska BBQ-avsnittet hittar du både ölgrillad kyckling och en härlig surf’n’turf. Bland de smarriga efterrätterna kan du välja bland annat pecannötspaj med bourbon, persikoglass eller varför inte en blodapelsingranité?Amerikansk mat har väl aldrig känts så spännande och exotisk som här i Jamie Olivers tappning. Till de flesta recept presenteras dessutom förslag på vin att dricka till.Mellan recepten får vi hänga med Jamie på alligatorjakt i träskmarkerna, in bland de bästa kinesiska matstånden i Queens NY, på traditionell indianfrukost tillagad i en enda kastrull och till de tatuerade brödbakande gängkillarna på Homeboy Bakery i Los Angeles. De människor han möter och det de berättar ger en färgstark bild av ett mångfasetterat och fascinerande Amerika av idag beskrivet på Jamies särpräglade humoristiska och engagerande sätt.
Bonnier Fakta 9789174240979 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174241747
- Titel
- Jamies Italien
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 317 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 192 x 252 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1181 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie återvänder till det som han kan bäst och till landet han älskar mest. Inget krångel, inga krusiduller; Jamie Olivers nya bok handlar helt enkelt om mat och om landet som har inspirerat honom genom hela hans karriär. Jamies italienska kök är en hyllning till det land som har gjort Jamie till Storbritanniens mest älskade kock. Tillsammans med en ny brittisk TV-serie och innehållande mer än 120 nya recept är Jamies iItalien boken som Jamie alltid velat skriva. Den visar honom resandes genom Italien, när han lagar mat för och med italienare av alla åldrar, och hur han lär sig av dem och upptäcker landet som han älskar för dess mat. Det är en bok om Italiens smaker och om dess människor, för alla som älskar god mat lagad med riktig passion. När jag skrev den här boken, ville jag inte bara ge er en samling italienska recept. Jag ville dela med mig av några underbara upplevelser samtidigt. Så jag skrev medan jag reste runt i landet, jag jobbade och åt och mötte människor. Jag ville hitta den genuina italienska maten, recept från folk som jag mötte längs vägen, från fiskare och bagare, från kvinnor som dagligen gör färsk pasta och från alla som tar del i den lokala pastatävlingen på byns torg. Jag ville visa Italiens anda, där matlagning och ätande är absolut centralt i familjelivet, oavsett vilken landsdel man befinner sig i.
Bonnier Fakta 9789174241747 -
Jamies Amerika
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 360 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Finns ett märke på baksidan där prislappen suttit på skyddsomslaget. Annars i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240979
- Titel
- Jamies Amerika
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 360 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 256 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1251 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Spännande recept, fantastiska foton och superläcker form! Jamie Oliver förnekar sig inte – lika hungrig som man blir på hans mat, lika sugen blir man på boken.Följ med Jamie Oliver på en passionerad kulinarisk resa genom de många kontrasternas land – Amerika. 120 recept finns samlade i hans smakrika, färgsprakande bok som är en storslagen och oemotståndlig matodyssé från New York via Louisiana, Arizona och Los Angeles.Här blandas traditionellt och modernt och du lär dig laga allt från en lätt och fräsch vattenmelonsallad, peruansk ceviche och sallad på olika groddar till tonfisktartar, krabbollar med chilisalsa, mexikanska tamales med choklad och räkfylld plattfisk. Här finns lägereldsmat, bönor och chilikryddade popcorn och riktig ”soul food” från Södern. I det obligatoriska BBQ-avsnittet hittar du både ölgrillad kyckling och en härlig surf’n’turf. Bland de smarriga efterrätterna kan du välja bland annat pecannötspaj med bourbon, persikoglass eller varför inte en blodapelsingranité?Amerikansk mat har väl aldrig känts så spännande och exotisk som här i Jamie Olivers tappning. Till de flesta recept presenteras dessutom förslag på vin att dricka till.Mellan recepten får vi hänga med Jamie på alligatorjakt i träskmarkerna, in bland de bästa kinesiska matstånden i Queens NY, på traditionell indianfrukost tillagad i en enda kastrull och till de tatuerade brödbakande gängkillarna på Homeboy Bakery i Los Angeles. De människor han möter och det de berättar ger en färgstark bild av ett mångfasetterat och fascinerande Amerika av idag beskrivet på Jamies särpräglade humoristiska och engagerande sätt.
Bonnier Fakta 9789174240979 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174241730
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 255 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1030 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara roligt att laga mat. Plus lite extra omsorg och små detaljer som gör maten extra god. Suveränt! Efter att ha berättat om vilka basvaror man kan ha hemma i skafferiet och örter att odla på fönsterbrädan följer ett soppkapitel med sex härliga och lättlagade soppor. I salladskapitlet ger Jamie ovanliga och spännande kombinationer och en rad recept på salladsdressingar.Pasta är Jamies favoritmat så det skriver han länge och innehållsrikt om. Här finns alla knepen när man ska laga pasta, både för hand och i pastamaskin, och en rad läckra pastarätter. Så följer fräscha och lättlagade fisk- och kötträtter med få ingredienser, från enkla vardagsrätter till härliga festmåltider. Grönsaksrätterna är lika fräscha och Jamie ger recept både på ensamrätter och sådana som kan serveras till kött eller fisk.Jamie slår också ett slag för risotto och bönor, den nya tidens lättlagade och billiga mat. Hans kapitel om bröd får oss att genast vilja sätta en deg och pröva på alla de olika variationerna som han lärt sig av sin gode vän Gennaro. Smaskiga efterrätter behöver inte vara krångliga att laga – bakad frukt, härliga tårtor och semifreddo i stället för glass.
Bonnier Fakta 9789174241730 -
Jamies matrevolution : lär dig laga mat på no...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 358 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241754
- Titel
- Jamies matrevolution : lär dig laga mat på nolltid
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 358 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 199 x 255 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1338 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen till min matrevolution!Den här boken är inspirerad av alla dem som inte tror att de kan laga mat – och att det är omöjligt att lära sig. Jag ser förstås rött när jag hör sådant för jag tror att alla kan lära sig att laga vanlig enkel mat. Dessutom är det något som alla borde lära sig för sin egen, sin familjs och sina vänners skull.Jag skrev den här boken för att du (eller den du köper boken till) lätt ska kunna lära dig att laga mat. Här har jag samlat massor av rätter som de flesta gillar och gjort min egen enkla version av dem, och med hjälp av tydliga instruktioner och bilder som illustrerar alla steg hoppas jag att matlagningens härliga värld ska öppna sig även för dig.Oavsett om du är en motvillig nybörjare eller en erfaren hemmakock som bara gillar det enkla – låt mig och den här boken hjälpa dig att laga riktigt smaskiga måltider som gör succé i alla sällskap. Det är bara att sätta igång!Jamie Oliver
Bonnier Fakta 9789174241754 -
Middag på 15 minuter
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2013. 287 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Jamie på den tiden han var gullig och charmig. Idag är han… fortfarande gullig och charmig.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243307
- Titel
- Middag på 15 minuter
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 255 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1173 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I linje med tv-serien Middag på 15 minuter ger Jamie Oliver här sina recept på middagar som inte tar mer än en kvart att åstadkomma. Med lite planering, smarta råvaror och ett välfyllt skafferi är det faktiskt möjligt att varje dag servera god, nyttig och läcker mat, till hela familjen, och det snabbt!Den här boken är helt ägnad åt det Jamie Olivers läsare frågar mest efter, riktigt snabb, grymt god, näringsrik vardagsmat. Inspirationen har han hämtat från hela världen, och recepten är en blandning av smakerna som vi alla älskar, allt från klassiskt grillad kyckling, kött och pasta, till asiatiskt snabbmat och otroliga sallader med en Jamietwist.Recepten är testade gång efter gång för att säkert funka och hålla vad de lovar – god och nyttig mat, snabbt. Den här boken kommer hjälpa dig att få snurr på vardagsmatsrutinen och utrusta dig med knepen och inspirationen för att ha kul i köket och få till bra mat, varje dag!I slutet av boken finns ett avsnitt om näringsriktig mat och hälsa, där även varje rätt i boken är presenterad med sammansättning och kaloriinnehåll.
Bonnier Fakta 9789174243307 -
The naked chef
Inbunden bok. London : Michael Joseph. 1999. 249 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. På engelska!
Skickas välemballerad och spårbar.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780718143602
- Titel
- The naked chef
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- London : Michael Joseph
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- English
London : Michael Joseph 9780718143602 -
Den nakna kockens återkomst
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 288 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100576239
- Titel
- Den nakna kockens återkomst
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den nakna kockens återkomst är Jamie Olivers andra kokbok. På samma sätt som i tv-programmen och hans föregående kokbok (Den nakna kocken) är den här boken präglad av hans omisskännliga stil. Med sin chosefria hållning som gör att han kan säga "det är inte så noga, ta en näve...", lyfter han ner den goda maten från finsmakarnas höjder. Med avväpnande humor och värme gör han matlagningen både rolig och lustfylld: "Jag tycker mycket om kikärter men ofta behöver de en spark i baken för att smaka något." Allt han tillagar vilar på hans övertygelse om att det godaste som finns är enkel och god hemlagad mat.Den nakna kockens återkomst innehåller recept för alla tillfällen och tidpunkter. Både recept för att förgylla vardagsmaten och läckra maträtter för festligare tillfällen. Här finns bland annat:- Hemlagad yoghurt och müsli eller fikon med honung och ricotta som förslag på frukost- Brödrecept, t ex marockanskt tunnbröd med kikärter eller bröd med ost gräddade i lerkrukor- Vickning bestående av rostade mandlar med smak av chili och gourmetsalt eller tonfisk med asiatisk smak- Mängder av recept på fågel, fisk, skaldjur, kött, och vegetariska rätter- Beskrivning av hur man gör tagliatelle, pappardelle, ravioli eller tortellini- Olika varianter av risotto, t ex tillagad med citrontimjan, skivad prosciutto, pecorino och smulad getost- Väldoftande thaisoppa eller soppa på potatis, jordärtskockor med timjan, mascarpone och hasselnötter- Couscoussallad med grillade sommargrönsaker och massor med örter- Ljuvliga efterrätter, t ex frasiga portugisiska vaniljbakelser eller jordgubbar marinerade i balsamvinäger- Rörda eller skakade dry Martinis, men också Jamie Olivers "nakna", dry MartiniBoken är rikt illustrerad i färg."Jamie Oliver är lika charmigt oemotståndlig i bokform som på tv. Massor av bra recept och fina bilder av såväl mat som kock gör detta till en favoritbok"Expressen"Oliver lyckas i sin ambition att ge alla självförtroende att våga experimentera."Allt om Mat & VinOm författaren:Jamie Oliver är ett internationellt fenomen bland kokboksförfattare. Hans böcker säljer i miljonupplagor över stora delar av världen. SVT kommer att visa en ny omgång av hans matlagningspregram under 2002.Den nakna kocken är en bästsäljare även i Sverige.
Albert Bonniers Förlag 9100576239 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9100579122
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 250 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ny lågprisutgåva av Jamie Olivers första kokbok. Boken som ligger överst på bästsäljarlistan över fackböcker i Sverige.
Albert Bonniers Förlag 9100579122 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174241730
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 255 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1030 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara roligt att laga mat. Plus lite extra omsorg och små detaljer som gör maten extra god. Suveränt! Efter att ha berättat om vilka basvaror man kan ha hemma i skafferiet och örter att odla på fönsterbrädan följer ett soppkapitel med sex härliga och lättlagade soppor. I salladskapitlet ger Jamie ovanliga och spännande kombinationer och en rad recept på salladsdressingar.Pasta är Jamies favoritmat så det skriver han länge och innehållsrikt om. Här finns alla knepen när man ska laga pasta, både för hand och i pastamaskin, och en rad läckra pastarätter. Så följer fräscha och lättlagade fisk- och kötträtter med få ingredienser, från enkla vardagsrätter till härliga festmåltider. Grönsaksrätterna är lika fräscha och Jamie ger recept både på ensamrätter och sådana som kan serveras till kött eller fisk.Jamie slår också ett slag för risotto och bönor, den nya tidens lättlagade och billiga mat. Hans kapitel om bröd får oss att genast vilja sätta en deg och pröva på alla de olika variationerna som han lärt sig av sin gode vän Gennaro. Smaskiga efterrätter behöver inte vara krångliga att laga – bakad frukt, härliga tårtor och semifreddo i stället för glass.
Bonnier Fakta 9789174241730 -
Jamie's 30-Minute Meals
Inbunden bok. Penguin Books Ltd. 2010. 287 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780718154776
- Titel
- Jamie's 30-Minute Meals
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Penguin Books Ltd.
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 253 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1169 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- In his new book, "Jamie's 30-Minute Meals", Jamie proves that, by mastering a few tricks and being organized and focused in the kitchen, it is absolutely possible, and easy, to get a complete meal on the table in the same amount of time you'd normally spend making one dish! The 50 brand-new meal ideas in this book are exciting, varied and seasonal. They include main course recipes with side dishes as well as puddings and drinks, and are all meals you'll be proud to serve your family and friends. Jamie has written the recipes in a way that will help you make the most of every single minute in the kitchen. This book is as practical as it is beautiful, showing that with a bit of preparation, the right equipment and some organization, hearty, delicious, quick meals are less than half an hour away. You'll be amazed by what you're able to achieve.
Penguin Books Ltd. 9780718154776 -
Jamies supermat
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2015. 309 sidor.
Gott skick. Försättsblad och titelblad delvis bortrivna.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245325
- Titel
- Jamies supermat
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 309 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 255 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1232 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I sin nya kokbok berättar Jamie Oliver personligt om sin omställning till en ny och mer hälsosam livsstil, och om hur han har blivit medveten om hur han ska äta för att må så bra som möjligt. Jamie Oliver har i sin nyfikenhet på vad som är avgörande för ett långt och lyckligt liv besökt unika ställen på jorden där människor i extra hög utsträckning blir runt 100 år, till platserna som kallas blå zoner. Trots att dessa platser skiljer sig geografiskt väldigt mycket åt, har invånarnas livsstil flera saker gemensamt. Meningsfullhet och sociala sammanhang pekas ut som viktiga faktorer, och maten har mycket stor betydelse för ett långt och friskt liv, och det är just det som människorna som Jamie Oliver har mött på sina resor äter som har inspirerat honom när han har skapat recepten i sin nya kokbok.Här finns fler än 90 recept fördelade över frukost, lunch och middag och många smarta tips på nya läckra mellanmål och snacks. Recepten kan följas som ett 30-dagarsprogram för att verkligen komma igång med nya fräscha vanor, eller ett och ett från var och en av kategorierna.Det här är den perfekta vardagskokboken med Jamies otroliga känsla för grymt god mat. För en sak kan du vara säker på, när Jamie Oliver lagar hälsosamt kommer han inte att kompromissa med smakerna eller kvaliteten. Inga pekpinnar och tråkiga listor, ät och njut men låt Jamie lära dig hur – och bli friskare, lyckligare och lev längre!
Bonnier Fakta 9789174245325 -
Middag med Jamie
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2005. 336 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100105678
- Titel
- Middag med Jamie
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver är tillbaka med sin femte bok på svenska, mer engagerad och nyskapande än någonsin. Först ville han få igång oss i köket, sedan lärde han ungdomar att laga mat de aldrig hört talas om, än mindre ätit. Nu, när han själv blivit tvåbarnsfar, brinner han för att få barnfamiljerna (och alla andra också, förstås!) att laga roligare och bättre mat och på samma gång ha kul i köket. Middag med Jamie innehåller 120 nya recept på billig, okomplicerad mat som inte kräver timmar vid spisen. Perfekt för en stressad tillvaro. Det handlar om den sortens mat som de flesta av oss äter till vardags. Lättillgängliga, enkla råvaror och helst inte alltför mycket disk efteråt är några av nycklarna till ett bättre liv med maten. Middag med Jamie handlar om att laga mat hemma tillsammans med familjen. Men Jamie Oliver älskar fortfarande att umgås med många vänner runt bordet. Nu fokuserar han ännu mer på de bästa, fräschaste råvarorna och på att snabbt kunna laga bra mat. Och också på hur man lär barnen att från början tycka om den nyttiga maten, helst utan tjat förstås. Jamie Oliver, som tillbringat de sista två och ett halvt åren med att göra en dokumentärfilm om engelsk skolmat, har tagit med sig sina erfarenheter därifrån. I avsnitt som Pasta, Sallader, Desserter, Sandwichar, Fem-minuters-under, Tio i topp, Kött, Fisk och Grönsaker förför han oss än en gång med ljuvliga recept och illustrativa, lockande bilder. Ett helt kapitel ägnas också åt utrustningen i köket vad behöver man för att köket ska fungera? Middag med Jamie kom ut i början av oktober i Storbritannien. En TV-serie baserat på samma material beräknas komma till Sverige någon gång under nästa år. Jamie Olivers fyra tidigare böcker har sålts i över 336 000 exemplar i Sverige! Läckra, aptitretande och instruktiva bilder Nya grepp på vardagsrätterna Mat på fem minuter perfekt för en stressade familjer och andra! Tio i topp: favoriträtterna alla kategorier
Albert Bonniers Förlag 9100105678 -
Middag på 30 minuter
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 287 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242249
- Titel
- Middag på 30 minuter
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 251 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1171 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På trettio minuter blankt står middagen serverad. Inte bara en huvudrätt, utan förrätt, sidorätt, efterrätt, måltidsdryck. Det som passar ihop, helt enkelt!Det ska inte ta längre tid att laga en god, välbalanserad måltid än vad det vanligtvis brukar ta att laga bara en rätt. På en halvtimme ska du få ihop något gott till hela familjen. Jamies trettiominutersmat innehåller inte mindre än 50 helt nyskapade recept. Du får lära dig alla smarta knep Jamie har för att snabbt få maten klar. Det handlar om allt ifrån koncentrationsförmåga och hur man lägger upp arbetet till vilka praktiska handlag du måste känna till för att kunna spara viktig tid i köket.Varje recept är en hel meny. God mat som passar perfekt ihop. Upplägget i boken är lätt att följa och Jamie lovar att det inte tar mer än trettio minuter från det att du tänder ljuset i köket tills att middagen står på bordet. Vissa moment kan du gå in på internet och se hur de ska göras [instruktionsfilmerna är ej översatta till svenska]. Många måltider går att få helt vegetariska för den som vill. Och Jamie lägger som bekant alltid stor vikt vid råvaror och miljövänlighet. Så kort kan man säga att de här trettio minuterna går ovanligt långt utöver vad som är normalt i ett genomsnittligt svenskt hushåll en vanlig onsdagskväll.
Bonnier Fakta 9789174242249 -
Quick & Easy 5-Ingredient Food
Inbunden bok. Penguin. 2017. 288 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
OBS engelsk text.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780718187729
- Titel
- Quick & Easy 5-Ingredient Food
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Penguin
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 251 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1189 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Cooking doesn't have to be complicated - that's why Jamie's Quick & Easy 5-Ingredient Food is sure to become your new best friend in the kitchen. It's all about making the journey to good food, super-simple. Every recipe uses just five key ingredients, ensuring you can get a plate of food together fast, whether it's finished and on the table super-quickly, or after minimal hands-on prep, you've let the oven do the hard work for you. We're talking quality over quantity, a little diligence on the cooking front, and in return massive flavour. Each recipe has been tried and tested (and tested again!) to ensure the book is packed with no-fuss, budget-friendly dishes that you can rustle up, any day of the week. With over 130 recipes, and chapters on Chicken, Beef, Pork, Lamb, Fish, Eggs, Veg, Salads, Pasta, Rice & Noodles and Sweet Things, there's plenty of quick and easy recipe inspiration to choose from. Think Roast tikka chicken - a whole bird rubbed with curry paste and roasted over golden potatoes and tender cauliflower, finished with fresh coriander. Or, Crazy simple fish pie - flaky smoked haddock, spring onions, spinach and melty Cheddar, all topped off with crisp, golden filo, and ready to tuck into in less than 30 minutes. With every recipe you'll find a visual ingredient guide, serving size, timings, a short, easy-to-follow method, and quick-reference nutritional information. This is Jamie's easiest-to-use book yet, and the perfect cookbook for busy people.
Penguin 9780718187729 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9100579122
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 250 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ny lågprisutgåva av Jamie Olivers första kokbok. Boken som ligger överst på bästsäljarlistan över fackböcker i Sverige.
Albert Bonniers Förlag 9100579122 -
Jamie Oliver – Den nakna kocken
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Albert Bonniers förlag 2001. 250s. Fotoillustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
MAT FÖR HELA ÅRET – Fler än 365 briljanta rec...
Inbunden bok. The Bearded Lady. 2010. 167 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– NYSKICK! – Se fler bilder! ––
Det doftar rosmarin och citron från Italien, koriander från Thailand och mynta från Libanon. Njut av inspirerande läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623005
- Titel
- Mat för hela året : fler än 365 briljanta recept och matidéer
- Författare
- Jamie Oliver
- Förlag
- The Bearded Lady
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 218 x 270 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 882 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det doftar rosmarin och citron från Italien, koriander från Thailand och mynta från Libanon. Njut av inspirerande kryddpoesi från Nordafrika och Indien, chiliheta asiatiska rätter och söta avslutningar, som får middagsgästerna att sucka lyckligt. Boken är ett unikt urval på svenska av de bästa nya recepten, som Jamie och hans medarbetare har skapat i den engelska tidningen Jamie Magazine. Här finns guldkorn att hitta vare sig du söker nya idéer till rustika vardagsrätter och enkla pastamiddagar eller lyxiga men lättfixade munsbitar och rätter som garanterat imponerar på dina gäster. Du kan överraska din omgivning med ett nytt recept var och en av årets alla 365 dagar med hjälp av Mat för hela året. Här finns läckerheter såväl för den som föredrar kött, som fågel, fisk, skaldjur eller det vegetariska köket. För att inte tala om alla recepten på svalkande drycker och förföriska drinkar eller inläggningar som är en guldgruva att ha i kylskåpet. Dessutom får du tips och kunskap om sådant som ceviche, meze, bästa sätten att ta vara på rester och hur man enkelt gör ett underbart musselkok.
The Bearded Lady 9789186623005
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn