-
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458x
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458x -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Hylla 37
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458x
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458x -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Mycket rikt och läckert illustrerad. 24x27 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458x
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458x -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458x
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458x -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. boken ser likadan ut som omslaget. Portot gäller oavsett antal böcker. - Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huv läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458X
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458X -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458x
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458x -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458x
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458x -
Svinaktigt gott. Grisen i mat, kult och kultu...
Förlagsband med skyddsomslag. 2003
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458X
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
912735458X -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458x
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458x -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458x
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458x -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. Första uppl. 2003. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Förlagsband Rikt färgillustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458X
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur Första 912735458X -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458X
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458X -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458X
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458X -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt - ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recep läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458x
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458x -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. laminatband m skyddsomslag, 28*24 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458x
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458x -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458X
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458X -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recep läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127354586
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 9789127354586 -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458X
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458X -
SVINAKTIGT GOTT : Grisen i mat, kult och kult...
Nyskick. FÖRLAGSNY! Klicka på rubriken ovan för fler bilder! --- Natur & Kultur, 2003.
Omfång: 192 sidor.
Bandtyp: Inbunden, ca 23x27 cm. --- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt ? ett djur som har hu läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127354586
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
9789127354586 -
SVINAKTIGT GOTT. Grisen i mat, kult och kultu...
Nyskick. Natur och Kultut/LTs förlag 2003. Illustrerat pappband med skyddsomslag. Förlagsny. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458X
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
912735458X -
Svinaktigt gott
Inbunden bok. Natur och Kultur. 2003. 192 s. Inbunden.
ISBN 9127354580!
Nära nyskick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9127354580! -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458x
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458x
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn