Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.

Kundens ångerrätt

Alla köp på Bokbörsen, inrikes och utrikes, omfattas av vår särskilda ångerrätt "Öppet köp 21 dagar", oavsett belopp och oavsett om säljare och kund är privatpersoner eller företag. Ångerrätten är ovillkorlig, d v s du kan inte välja bort den, och kunden behöver inte uppge något skäl till varför hon ångrar sig.

Om en order omfattar flera artiklar kan kunden ångra den delvis eller i sin helhet.

För att utnyttja den särskilda ångerrätten måste kunden registrera ångringen inom 21 dagar, räknat från fakturering eller förskottsbetalning. Efter registreringen av ångringen har kunden två dagar på sig att posta returförsändelsen. Det är alltid kunden som bekostar returfrakten. Den ursprungliga frakten till kunden får du som säljare däremot ingen ersättning för.

Villkoren för vår generella ångerrätt har vi anpassat till den lagstadgade ångerrätten som gäller när privatpersoner handlar från företag. Observera att de 21 dagarna i vår ångerrätt räknas från dagen då säljaren fakturerar eller får betalt i förskott, medan de lagstadgade 14 dagarna räknas från dagen då kunden tar emot försändelsen. De sju dagarna som skiljer motsvarar en tänkt leveranstid.

En kund som vill använda sin ångerrätt måste använda ångringsfunktionen i sin order på Bokbörsen och står själv för returfrakten. Säljarens orderavgift krediteras.

Om kunden betalar mot faktura skapas automatiskt en kreditfaktura när du bekräftar att du mottagit returen. Eventuell återbetalning gör du enklast via PayPal, om inte du och kunden kommit överens om annat betalsätt.


Varför ångerrätt

Den generella ångerrätten är, tillsammans med inrikes enhetsfrakt och köp mot faktura, en del av de enhetliga köpvillkoren vi infört på Bokbörsen. Bristen på enhetliga villkor har under lång tid varit orsak till ständigt återkommande klagomål från våra kunder, och ett stort köphinder.