Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
RÖD ÅKLAGARE - En kvinnas berättelse om brott, makt och korruption i Kina

RÖD ÅKLAGARE - En kvinnas berättelse om brott, makt och korruption i Kina

Inbunden bok Bokförlaget DN. 1:4 uppl. 2006. 312 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. [2] Sällsynt och skakande skildring inifrån av den kinesiska byråkratin och rättsväsende, i ett totalitärt och korrumperat samhälle. Författaren var åklagare i Kina 1984-1998 då hon flyttade till Sverige. Illustrerad - fotografier å [8] opaginerade separat tryckta och ibladade planschsidor av hög papperskvalitet. Inbundet förlagsband med helt skyddsomslag. 8:o. 235x160x38 mm. 710 g. [9613, 9624+] /---/ Dra fördel av enhetsfrakten och beställ fler böcker i samma leverans. Klicka på säljarens länk nedan (alternativt ovan: "Sökalternativ", skriv "House of Estelle" i fältet för säljare) samt ange sökord (författare, titel, specifikt sökord...) i fältet "Sök...". Trunkera (*) del av ord (t ex handb* för handbok, handböcker, handbook(s) etc) så blir sökträffarna fler.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9175887037
Titel
Röd åklagare : en kvinnas berättelse om brott, makt och korruption i Kina
Författare
Xiao Rundcrantz
Förlag
Bokförlaget DN
Utgivningsår
2006
Omfång
312 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
1985 antas Xiao som åklagarnotarie i en stad på den kinesiska landsbygden. Hon är då endast arton år gammal. Platsen vid åklagarämbetet innebär att Xiao ska genomgå utbildning samtidigt som hon deltar i arbetet vid myndigheten. Nästan från början får hon själv leda utredningar. Sedan följer en karriär inom den kinesiska maktapparaten och så småningom förflyttning till storstaden.  Det Kina Xiao tjänar är ett hårt och kompromisslöst land. Dödsstraff är den givna utgången för någon som åtalas för mord. Men åklagarna själva måste också vara på sin vakt och riskerar hela tiden att komma på kant med samhället och maktapparaten. Xiao får erfara detta vid flera tillfällen. Hon lyckas manövrera runt de värsta fallgroparna, men tvingas också nedlåta sig till att ange sina vänner för att själv klara sig. Här ges en kuslig redogörelse för vad ett totalitärt och korrumperat samhälle kan tvinga sina medborgare att göra för att rädda sitt eget skinn, en fascinerande inblick i ett odemokratiskt samhälles paranoida vardag.  I Röd åklagare berättar Xiao öppet om sin tid vid åklagarämbetet och de fall hon hade hand om. Här ges en skakande skildring av den kinesiska byråkratin inifrån och en insyn i en annars sluten värld. Man häpnar över de förhållanden som skildras och hur de kan förekomma i modern tid. Då Xiao i början av sin karriär mest fick ägna sig åt våldtäkts- och otuktsmål får vi också en intressant och skrämmande beskrivning av kvinnornas status i Kina.   Röd åklagare är den sanna berättelsen om Xiao Rundcrantz väg från den fattiga barndomen, via arbetet som åklagare till sitt liv i Sverige idag med hennes egna ord. Vi får följa hennes öde fram till det att hon lämnade Kina 1998. En berättelse om hur hon själv både blir förövare och offer i klorna på den allsmäktiga staten och byråkratin. Det här är en gripande bok om tillvaron i världens folkrikaste land de senaste årtiondena och om hur det är att leva i ett totalitärt samhälle. Xiao Rundcrantz var verksam som åklagare i Kina innan hon flyttade till Sverige 1998. Hon är medlem i en författarförening i sin hemstad Changsha i Hunanprovinsen, och har tidigare skrivit artiklar och kortprosa som publicerats i tidskrifter i en rad länder. Röd åklagare är hennes debutbok.