Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Borgerlig skymning

Borgerlig skymning

av

Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2012. 102 sidor.

Mycket gott skick. prydligt inplastad, stämplad inuti. Portot gäller oavsett antal böcker. - består av en rad porträtt av invånare i en fiktiv förort till Köpenhamn. På Dantes allé får läsaren möta prästen, läkaren, flygvärdinnan bland många andra. I kvarteret på andra sidan mossen lever taxichauffören, bidragstagaren, och flyktingfamiljen. Det är en bok om danskarnas och nydanskarnas förhållande till religion, död, familj, sex och till den andre. Det är en bok om livet i en dansk förort, men är lika aktuell i det svenska samhället.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish


Förlagsfakta

ISBN
9789186649692
Titel
Borgerlig skymning
Författare
Simon Fruelund
Förlag
Massolit Förlag
Utgivningsdatum
20120416
Omfång
102 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
141 x 205 mm Ryggbredd 14 mm
Vikt
246 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Borgerlig skymning består av en rad porträtt av invånare i en fiktiv förort till Köpenhamn. På Dantes allé får läsaren möta prästen, läkaren, flygvärdinnan bland många andra. I kvarteret på andra sidan mossen lever taxichauffören, bidragstagaren, och flyktingfamiljen. Det är en bok om danskarnas och nydanskarnas förhållande till religion, död, familj, sex och till den andre. Det är en bok om livet i en dansk förort, men är lika aktuell i det svenska samhället. Boken har legat på danska bestsellerlistan och är även översatt till bl.a. engelska och italienska. "Det känns som om karaktärerna befann sig i en statistisk undersökning, som om de ombetts fylla i ett formulär. De definieras utifrån sin politiska åskådning, sin religion, sina fritidsintressen, sitt sociala umgänge, sin ekonomi, sina äktenskap och sexuella affärer. Resultatet blir märkligt och skoningslöst levande." Maria Küchen, Svenska Dagbladet "Vad Perec behöver femhundra sidor för att bli färdig med klarar Fruelund av på drygt hundra ... som dessutom är glest satta." Dagens bok "Simon Fruelunds prosa lyser upp och avslöjar, den vägrar låta läsarens blick vila i det ibland trygga mörkret." Fria Tidningen "Borgerlig skymning är, trots det modesta formatet på drygt hundra sidor, en stor samtidsroman." Helsingborgs Dagblad OM FÖRFATTAREN: Simon Fruelund (född 1966 i Helsingør) debuterade 1997 med novellsamlingen Mælk. I hemlandet har därefter novellsamlingen Planer for sommeren (2002) samt romanerna Borgerligt tusmørke (2006) och Verden og Varvara (2009) utkommit. Fruelund har en magisterexamen i dansk och engelsk/ amerikansk litteratur vid Köpenhamns universitet och är utbildad vid Københavns Forfatterskole. Han har tidigare varit yrkesverksam som redaktör på danska förlaget Gyldendal och är utöver författandet i dag även verksam som översättare. Han har mottagit ett flertal författarstipendier från Statens kunstfond.