Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Choklad : från brownies till praliner

Choklad : från brownies till praliner

Inbunden bok. Bonnier Impact. 1 uppl. 2006. 63 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Present fin bok

Det finns inget bättre än choklad! Med en mångfald av smaker och aromer ger chokladende mest njutningsfyllda smakupplevelser Mörk choklad, vit choklad, praliner, tryfflar eller varför inte gräddig varm drickchoklad. Den erkända chokladexperten Sara Jayne Stanes lotsar oss med säker hand detta på hav av smaker och aromer. På tal om smaker och aromer – visste du att kakaobönan kan ge upphov till närmare 300 olika smaker och 400 aromer? Och lägg därtill kakaofettets unika sammansättning som gör att chokladen bokstavligen smälter i munnen – himmelskt.
För att visa chokladen från dess rätta sida går vi grundligt till väga och börjar med dess historia, och hamnar då i Mexico för 2500 år sedan. Då förtärdes choklad enbart som dryck, och som sådan var smaken långt ifrån dagens varmchoklad. Vi följer sedan chokladens utveckling ända fram till våra dagars choklad.
Men det finns mycket mer att lära om choklad: som till exempel hur du bäst avsmakar den och var du hittar choklad värt namnet.
Det bästa sparar vi till sist; att njuta av chokladen. Vad sägs om läckerheter som varm chokladmousse, eller frusna bär med vit chokladsås? Recepten är okomplicerade, men resultaten häpnadsväckande utsökta. Lättlagade recept

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9100108766
Titel
Choklad : från brownies till praliner
Författare
Stanes, Sara Jayne
Förlag
Bonnier Impact
Utgivningsår
2006
Omfång
63 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
Det finns inget bättre än choklad! Mörk choklad, vit choklad, praliner, tryfflar eller varför inte gräddig varm drickchoklad. Den erkända chokladexperten Sara Jayne Stanes lotsar oss med säker hand detta på hav av smaker och aromer. På tal om smaker och aromer visste du att kakaobönan kan ge upphov till närmare 300 olika smaker och 400 aromer? Och lägg därtill kakaofettets unika sammansättning som gör att chokladen bokstavligen smälter i munnen himmelskt.   För att visa chokladen från dess rätta sida går vi grundligt till väga och börjar med dess historia, och hamnar då i Mexico för 2500 år sedan. Då förtärdes choklad enbart som dryck, och som sådan var smaken långt ifrån dagens varmchoklad. Vi följer sedan chokladens utveckling ända fram till våra dagars choklad.  Men det finns mycket mer att lära om choklad: som till exempel hur du bäst avsmakar den och var du hittar choklad värt namnet.  Det bästa sparar vi till sist; att njuta av chokladen. Vad sägs om läckerheter som varm chokladmousse, eller frusna bär med vit chokladsås? Recepten är okomplicerade, men resultaten häpnadsväckande utsökta.Upptäck en läcker liten bok till ett läckert litet pris!