Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mat för få. Smått och gott för det lilla köket

Mat för få. Smått och gott för det lilla köket

Inbunden bok.

Nyskick. Fagus. 2014. 64 s. Inbunden. 170 gram. INKL. FRAKT. Förlagsny. Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789198193411
Titel
Mat för få - smått och gott för det lilla köket
Författare
Sandström, Bosse
Förlag
Fagus Förlag
Utgivningsår
2014
Omfång
63 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
130 x 215 mm Ryggbredd 10 mm
Vikt
170 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Bosse Sandström
var en av Aftonbladets bästa stilister under sina cirka 30 år som reporter på
tidningen. Han var en klassisk allmänreporter, skrev om allt. Och han
skrev om mat. Bosse älskar svensk husmanskost. Han känner matens historia och
kulturella rötter. Bosse skrev för tjugo år sedan veckokolumner med
vinjetten Mat för få i Aftonbladet Senior, en bilaga
för den som var 55+. Han berättade den historiska bakgrunden till våra
klassiska maträtter och han beskrev hur maten ska tillagas. Bosse
anpassade recepten till det lilla köket; till det äldre paret och den som åt
sina måltider ensam. Unga singlar hittade också till Bosses artiklar och lärde
sig laga svensk husmanskost. I den här boken har Bosse Sandström
samlat sina mattexter. De är lika aktuella i dag som då. Bosses gode vän
sedan Journalisthögskolan, filmaren Tom Alandh, beskriver deras restaurangbesök
i bokens förord: ”Och alltid var
det Bosse som var först med att gå igenom matsedeln. Det var han som ställde
frågor och som smakade av vinet, och det var han, inte vi, som möttes av
servitörens respekt. Självklart ska en sådan man ge ut en bok om mat. Och
här är den, Bosse Sandströms tankar om mat och hans recept. Och visst är
det en kulturgärning att rädda dessa rader ur glömskans gömmor, ty tillsammans
med Bosse och Balzac, Voltaire, Napoleon, Lord Byron och H C Andersen känner
man sig lite mer lärd när man läst boken, och sugen på något gott.”Ursula Wilby har gjort teckningarna till Bosses texter. Hon har
varit illustratör på Sydsvenskan i Malmö och givit ut nio böcker.