Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Allt om Mops - rashistorik, avel, kulturhistoria

Allt om Mops - rashistorik, avel, kulturhistoria

Inbunden med omslag.

Nyskick. MBF förlag 2006. - En djuplodande inblick i mopsens historia såväl i internationellt som ur svenskt perspektiv. Mopsen tillhör en av de allra äldsta rashundarna. Den härstammar från de kortnosade Pai- och Happa-hundar som finns omnämnda i kinesiska skrifter redan under Konfucius-tiden 550 år före Kristus! På 16- och 1700-talen kom så en mer omfattande europeisk import av mopshundar igång, genom det Holländska Ostindiska kompaniets handel på Kina. I Sverige har rasen funnits sedan senare delen av 1600-talet. Mopsen har genom århundraden inspirerat konstnärer och få raser är så avbildade i olika tekniker. Här finns en bred och rikhaltigt illustrerad kultur-historisk genomgång som visar rasens popularitet genom tiderna. För den som funderar på att starta uppfödning är boken därtill närmast oumbärlig! Här får man lära sig allt som rör avelsurval, valpning och uppfödning.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9185635022
Titel
Allt om mops : [rashistorik, avel, kulturhistoria]
Författare
Renée Willes
Förlag
Mälaröbörsen
Utgivningsår
2006
Omfång
398 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
178 x 244 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
1106 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Alla vet hur en glad och alert mops ser ut! Genom århundraden har denna hundvärldens fryntlige clown varit ett kärt sällskap i både slott och koja. Och på senare år har rasen rönt ett välförtjänt stigande intresse. I denna, den mest omfattande bok som utgivits om rasen på något språk, bjuds en djuplodande inblick i mopsens historia såväl i internationellt som ur svenskt perspektiv. Mopsen tillhör en av de allra äldsta rashundarna. Den härstammar från de kortnosade Pai- och Happa-hundar som finns omnämnda i kinesiska skrifter redan under Konfucius-tiden 550 år före Kristus! Redan på 1200-talet förde ryska soldater som tjänstgjorde vid det Kinesiska kejserliga gardet enstaka mopshundar till Europa. På 16- och 1700-talen kom så en mer omfattande europeisk import av mopshundar igång, genom det Holländska Ostindiska kompaniets handel på Kina. I Sverige har rasen funnits sedan senare delen av 1600-talet. Mopsen har genom århundraden inspirerat konstnärer och få raser är så avbildade i olika tekniker, såväl skulpturer som olja och diverse andra material. I Allt om Mops återfinns en bred och rikhaltigt illustrerad kultur-historisk genomgång som visar rasens popularitet genom tiderna. För den som funderar på att starta uppfödning är boken därtill närmast oumbärlig! Här får man lära sig allt som rör avelsurval, valpning och uppfödning. En veritabel guldgruva att ösa ur för den som har det minsta intresse för hunduppfödning, och inte minst då med inriktning på mops. Bokens 400 sidor är minst sagt rikligt illustrerad i färg och svartvitt en del äldre fotografier är därtill aldrig tidigare publicerade i bokform!