Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
VAR SKA JAG LÄGGA MITT HUVUD?

VAR SKA JAG LÄGGA MITT HUVUD?

Häftad bok Ordfront. 1 uppl. 2015. 189 sidor.

Nyskick. DENNA BOK ÄR FÖRLAGSNY! Gripande sann självbiografisk tecknad bildberättelse hur livet sällan blir som man tänkt sig. Om svårigheterna att lämna sitt land och familj, se landet förstöras, och komma till nya länder som flykting. Fyra kapitel om att växa upp i Iran, fly till England, återkomma till Iran för att fly till Sverige. Rikt illustrerad, teckningar. Häftad. 4:o. 260x195x12 mm. 460 g. [9308] /---/ Dra fördel av enhetsfrakten och beställ fler böcker i samma leverans. Klicka på säljarens länk nedan (alternativt ovan: "Sökalternativ", skriv "House of Estelle" i fältet för säljare) samt ange sökord (författare, titel, specifikt sökord...) i fältet "Sök...". Trunkera (*) del av ord (t ex handb* för handbok, handböcker, handbook(s) etc) så blir sökträffarna fler.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789170378348
Titel
Var ska jag lägga mitt huvud?
Författare
Rakhsha Razani
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2015
Omfång
189 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
195 x 260 mm Ryggbredd 12 mm
Vikt
472 g
Språk
Svenska
Baksidestext
»Ingenting i min barndom förberedde mig på det liv som blev mitt.« Var ska jag lägga mitt huvud? är en självbiografisk berättelse om att leva och växa upp i ett Iran fyllt av oroligheter och tumult men även kärlek och värme. Boken skildrar Rakhshas liv, från den naiva, lyckliga barndomen, första kärleken och familjebildning men också upplevelsen av krig, korruption och flykt. Efter att ha åkt till England för att studera återvänder Rakhsha och maken Khosrow med sin dotter Tara till Iran för att hjälpa till att bygga upp landet efter revolutionen 1979. Snabbt tvingas de inse att revolutionen och kriget har förändrat landet och att det Iran de lämnade inte är samma som de återvänder till. Människor fängslas, torteras och dödas för att de inte håller med regimen, inte bär slöja eller bara är på fel ställe vid fel tidpunkt. Khosrow är involverad i motståndsrörelsen och det kan gå flera dagar då Rakhsha inte vet om han är i livet. När som helst kommer regimens män och tvingar sig in i deras hem. De ställer många frågor och vänder upp och ned på huset, hotfullare varje gång. Rakhsha väntar deras andra barn och efter en turbulent förlossning blir oron inför framtiden för stor. Till sist tvingas de att fly till Sverige. Var ska jag lägga mitt huvud? är en gripande berättelse om hur livet sällan blir som man tänkt sig. Om svårigheterna i att tvingas från ett land och människor man älskar, att se landet förstöras. Men också om svårigheterna i att komma till ett nytt land som flykting.