Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Smart av mat : fakta om maten och hjärnan

Smart av mat : fakta om maten och hjärnan

Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 152 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Kan jag prestera bättre på jobbet om jag äter en särskild frukost? Blir mitt barn intelligentare om jag
ammar längre? Kan kaffedrickande förhindra eller försena demens?
De senaste årens forskning har visat att det finns ett samband mellan maten vi äter och vår hälsa och prestationsförmåga.
Per Ove Lind, läkare och expert på området hälsa och mat, redogör i sin nya bok för den kognitiva
effekten av kolhydrater, omega-3-fetter, äggviteämnen, koffein, alkohol, antioxidanter samt betydelsen av viss sorts mat som fisk, skaldjur och medelhavskost.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789151849706
Titel
Smart av mat : fakta om maten och hjärnan
Författare
Per Ove Lind
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2008
Omfång
152 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
323 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vad bör man äta och dricka för att hålla hjärnan i trim? Blir man dum om man äter för lite kolhydrater? Att det finns ett samband mellan maten vi äter och vår hälsa är numera vedertaget. Men även vår prestationsförmåga kan påverkas av den mat vi äter.
Per Ove Lind, läkare och expert på området hälsa och mat, reder ut begreppen i sin nya bok.

Kraven på den moderna människan ökar alltmer. Vi ska vara högpresterande både på jobbet och på vår fritid. Vi har också många fler valmöjligheter än tidigare. Att leva i vårt moderna samhälle kräver helt enkelt att vi blir smartare.
Senare årens forskning har visat att man faktiskt kan bli smartare av mat, det vill säga att vissa näringsämnen kan förbättra den kognitiva prestationsförmågan. Forskningen på detta område är mycket intensiv och i boken presenteras de senaste rönen. Läsaren får svar på frågor som:

• Kan jag prestera bättre på jobbet om jag äter en särskild frukost?
• Blir mitt barn intelligentare om jag ammar längre?
• Kan mitt barn som har ADHD bli bättre av att äta omega-3-fetter?
• Kan kaffedrickande förhindra eller försena demens?
• Kan GI-dieten fördumma oss?

Per Ove Lind redogör för den kognitiva effekten av kolhydrater, omega-3-fetter, äggviteämnen, koffein, alkohol, antioxidanter samt betydelsen av viss sorts mat som fisk, skaldjur och medelhavskost.