Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Nikko Amandonicos La pizza : Den sanna historien från Neapel

Nikko Amandonicos La pizza : Den sanna historien från Neapel

Inbunden bok Prisma. 1 uppl. 2000. 167 sidor.

Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. originaluppl 2000. Kan också hämtas i Helsingborg

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9151835533
Titel
Nikko Amandonicos La pizza : Den sanna historien från Neapel
Författare
Nikko Amandonico - Natalia Borri - Ian Thomson
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2000
Omfång
167 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
1152 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En doft av Syditalien Neapel är bedagade kvarter där tvätten hänger högt över trånga gränder, stökiga marknader, mörkögda skönheter och fingerfärdiga ficktjuvar – men framför allt är det pizzans hemstad.Den här boken är den italienske formgivaren Nikko Amandonicos hyllning till den napolitanska pizzan och till staden. Ewa-Marie Rundquists foton återskapar atmosfären från gator där vespor svischar förbi och från pizzerior där degarna jäser, elden ständigt brinner i vedugnen och där folk flockas vid lunchtid för att äta den godaste pizzan i världen. Avlånga San Marzano-tomater som odlas på Vesuvius sluttningar, mozzarella som ursprungligen tillverkades av buffelmjölk, basilika och olivolja. Det är ingredienserna i den klassiska napolitanska pizzan Margherita, som fått sitt namn av en drottning. Klassiska pizzarecept återfinns i boken, men också nya recept baserade på syditalienska råvaror. En riktig uppstickare är Pizza Mamma Matilde, som inspirerats av italienska köttbullar tillagade i Hallstahammar i Sverige på 40-talet. Form och idé: Nikko Amandonico, en av Italiens mest uppmärksammade formgivare. Han föddes i Syditalien och växte upp i Sverige. Han driver nu sin egen reklambyrå Energy Project i Parma. Foto: Ewa-Marie Rundquist, internationellt uppmärksammad fotograf som även har tagit bilderna i Rosendals Trädgårdscafé. Matfotografi: Giuseppe Bigliardi, Parma. Text om Neapel och om Myter och historia: Ian Thomson, journalist och författare, London. Research och övrig text: Natalia Borri, copywriter, Parma.