Una Bella Spaghettata - Pastarätter från Neapel
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 168 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Stort format 30 x 24 cm Vikt 1.260 g.
Inbundet förlagsband med identiskt skyddsomslag, mycket rikt illustrerad med vackra färgfoton av Ewa-Marie Rundquist och sv/v konstnärliga akvareller av Nikko Amandonico själv. INNEHÅLL: Inledning * Konsten att koka pasta som en neapolitanare: Immacolata Valentino. Rocco Barocco. Francesco "Ceffo" Spilabotte. Ernesto Esposito. Anna Paturzo. Nunzio Lengua * Ristorante Dora. Antonella di Pietro. Padre Pasquale. Antonino Chiocca. Roberto Russo. La famiglia Forquet * Il caffè napoletano. Vincenzo Volpe. Carla Travierso * Da Cicciotto. Enza Viesti. Marò Mottola di Amato. Il console svedese Peter Cottino * Att handla mat i Neapel. Tack.
// Skyddsomslaget har hanteringsmärken främst i hörnen, nedre pärmhörnen är svagt stukade, inlagan är närmast i nyskick. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av Boklöf [1384]
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789151848723
- Titel
- Una Bella spaghettata : pastarätter från Neapel
- Författare
- Nikko Amandonico
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 299 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1260 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”När man får höra en neapolitansk man säga att hans fru lagar godare mat än hans mamma, då vet man att han har hittat rätt i livet! I Neapel bör Amors pilar först passera magen innan de prickar hjärtat .”
I Neapel är alla experter på mat och framför allt på alla typer av pastarätter. Alla vet exakt hur en pasta con ragù ska lagas, fast man kanske inte är överens om hur. Det enda man är helt säker på är att utan en stadig tallrik pasta – una bella spaghettata – är dagen förlorad.
Följ med hem till Padre Pasquale i klostret Sant’ Angelo in Palco, fiskaren Vincenzo och hans familj i fiskeläget Licola utanför Neapel och till Signora Immacolata i de legendariska Spanska kvarteren mitt i Neapel och upptäck hur man lagar pasta i deras hem.
Och till Syditaliens store modeskapare Rocco Barocco, som trots att han varje dag styr ett helt modeimperium lagar sin lunch själv. Den ska vara enkel och sund – pasta! (Han berättar om det glada 80-talet när han ofta hade gäster hemma, dock aldrig fler än 4–5 ”annars förlorar man kontrollen över kastrullerna!”). Och alla de andra som lagar de äkta neapolitanska rätterna i sina hem!
Boken genomsyras av en stor passion för staden Neapel och dess kök. Här finns en blandning av gamla och nya recept, och det som är gemensamt för allihop är att de är enkla, att man använder säsongens råvaror, och framför allt att maten är fantastiskt god!
Ewa-Marie Rundquist har fångat Neapels fantastiska och myllrande gastronomiska liv med kameran.