-
Kokkonstens väsentligheter. En omfattande, il...
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2001. 299 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829067195
- Titel
- Kokkonstens väsentligheter. En omfattande, illustrerad guide över matlag-
- Författare
- James Peterson
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 299 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 245 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1267 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9783829067195 -
Kokkonstens Frankrike
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2000. 256 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100570095
- Titel
- Kokkonstens Frankrike
- Författare
- Georgeanne Brennan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 226 x 335 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1778 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med till Italien och Frankrike och låt dig lockas av dofterna och smakerna från två av världens mest uppskattade kök. Besök en livlig marknadsplats i Palermo, ett elegant café i Venedig, ett lantligt auberge i Provence eller ett midnattsöppet brasserie i Paris.
Kokkonstens Italien och Kokkonstens Frankrike innehåller vardera över 140 illustrerade recept som speglar variationsrikedomen och de regionala skillnaderna i de båda ländernas matkultur. Recepten följer den italienska och den franska måltidens mönster ¿ från aptitretande entrérätter till himmelska desserter ¿ och spänner från enkla och rustika till mer komplicerade och raffinerade rätter. Stämningsfulla miljöbilder kompletterar receptdelen.
Författarna berättar personligt och levande om sina egna matupplevelser och delar med sig av sin gedigna kunskap om allt från ostar och kryddor till kafékultur och nyårstraditioner.
Kokkonstens Italien och Kokkonstens Frankrike är böcker att använda, läsa och njuta av för alla Italienälskare och frankofiler!
Albert Bonniers Förlag 9100570095 -
Kokkonstens Spanien & Portugal
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 256 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100574953
- Titel
- Kokkonstens Spanien & Portugal
- Författare
- Goldstein, Joyce
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 228 x 336 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1814 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I höst kommer den tredje boken i Albert Bonnier Förlags gastronomiska serie om kokkonster från alla världens hörn. Nu lagar vi mat från Iberiska halvön, enligt receptförslagen i KokKonstens Spanien & Portugal av Joyce Goldstein. Andra böcker som utkommit i serien är KokKonstens Frankrike och KokKonstens Italien.Iberiska halvön är en kulinarisk smältdegel. Fenicier och romare planterade de första vingårdarna. Grekerna förde med sig oliver och olivolja, vete och honung. Kelterna födde upp grisar som ledde till en tradition av korvar och skinkor. Araberna odlade ris och sockerrör samt mandel, citrusfrukter, auberginer, spenat och kronärtskockor. Morerna kom med kryddor som spiskummin, saffran, muskot och svartpeppar. Spanska och portugisiska upptäcktsresande, som Colombus, tog en kulinarisk revolution med sig hem då de introducerade bland annat paprika och chili, majs och bönor, tomater, squash och potatis samt ananas, vanilj, choklad, nötter och till och med kalkon.Allt sammantaget har resulterat i en matkultur med stor rikedom på råvaror. Joyce Goldstein berättar initierat om Iberiska halvöns kulinariska traditioner och historia och delar med sig av många recept som är lätta att laga och härliga att äta.Börja som spanjorerna med aptitretande tapas bestående av marinerade oliver, djävulsägg, rökt korv, friterade små fiskar och musslor. Fortsätt sedan med en mustig paella eller gör som portugisen, ät en kryddig kebab. Avsluta gärna med ett av de goda bakverken från trakten. Eller varför inte fylla en picknickkorg med ost, rökt korv och salt skinka från Trás-os-Montes. Drick gärna ett glas Rioja till maten.Här följer några exempel på iberiska specialiteter:Queso Cabrales är en blåmögelost från Asturien som spanjorerna anser vara minst lika god som Frankrikes Roquefort eller Englands Stilton. Osten får sin unika smak genom att man blandar mjölk från får, ko och get. Färskosten saltas och torkas och får mogna i kalkstensgrottor i ett par månader tills den får sitt typiska blåmögel. Queso Cabrales är främst en ätost, men är även mycket god i sås till kött.Saltad torsk och potatisgratäng, Bacalhau à Gomes de Sá, betraktas som en portugisisk nationalrätt, även om denna torkade och saltade fisk mestadels beretts på Norges klippor. Bacalhau äts över hela Iberiska halvön vid alla de fasteperioder som kyrkan påbjuder. Den är enkel att tillaga, följ bara receptet på sidan 157.Marulk är populär i spansk matlagning, särskilt i Galicien. I Rape con Grelos lagas den med mangold och en näve snäckor, hjärtmusslor. Tillsammans med en skål aioli smakar den himmelskt.Amerikanskan Joyce Goldstein är en välrenommerad författare till många kokböcker och en stor kännare av medelhavsköket. Back to Square One, The Mediterranean Kitchen, Kitchen Conversations och Cucina Ebraica är några av hennes titlar. Joyce Goldstein startade för trettio år sedan California Street Cooking School och har unden åren räknat många internationellt kända kockar bland sina elever. Hon startade San Fransisco-restaurangen Square One, med medelshavsmenyer som specialitet. Kerstin och Erland Törngren har översatt denna kokbok som får oss att längta söderut.
Albert Bonniers Förlag 9100574953 -
Kokkonstens Frankrike
Inbunden bok. Bonnier Impact. 2010. 256 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186263041
- Titel
- Kokkonstens Frankrike
- Författare
- Brennan, Georgeanne
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 230 x 334 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1489 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kokkonstens Frankrike tar med dig på en kulinarisk resa makligt tempo genom det äkta franska köket. Du bjuds på middag på en bistro i Mâcon, där det slås upp generöst av traktens vin Pouilly-Fuissé i glasen, en salade niçoise till lunch på ett lantligt auberge i Provence, en steak-frites vid midnatt på ett brasserie i Paris eller en korg picknickmat inhandlad på ett torg i Bayonne. Resan återges med personliga berättelser och 140 recept, till exempel sauterad anklever med druvor från Bordeaux, anka med lavendelhonung från Provence, fyllt kålhuvud från Alsace och körsbärspudding från Limousin. Klassiska recept varvas med innovationer i en smakfylld blandning som ger en spännande bild av dagens franska kök, cuisine de potager och cuisine de marché.Georgeanne Brennan, som i över tre decennier har haft ett hus i Haute-Provence, delar här med sig av sina erfarenheter. Hon berättar personligt om getuppfödning i bergen ovanför Nice, om att äta middag på en elegant restaurant i Paris och om att laga bouillabaisse över en drivvedsbrasa på en Medelhavsstrand. Hon delar generöst med sig av sin kunskap om, och kärlek till, den franska matkulturen – om sättet att äta, om respekten för råvarorna, om traditionen att välja råvaror efter årstid och att använda lokala ingredienser. Enligt traditionen serveras ost som en egen rätt, man blandar egna kryddor som herbes de Provence, och man firar med råa ostron och champagne på nyårsafton. Detta, tillsammans med stämningsfyllda fotografier och vackra akvareller, gör Kokkonstens Frankrike till ett kulinariskt äventyr som leder dig genom det franska köket och den franska kulturen.
Bonnier Impact 9789186263041
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn