-
Vino vego : så kombinerar du vin och mat i d...
Inbunden bok. Tukan förlag. 2020. 159 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789179852511
- Titel
- Vino vego : så kombinerar du vin och mat i det gröna köket
- Författare
- Jamais, Michel
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 718 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utifrån 14 vintyper har Michel Jamais skapat veganska maträtter som perfekt kombinerar matens och dryckens smaker och dofter. Maträtterna är inte komplicerade utan enkla att laga.
Tukan förlag 9789179852511 -
Mat Vin Öl Sprit
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2010. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287092
- Titel
- Mat Vin Öl Sprit
- Författare
- Jamais, Michel
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Två av Sveriges ledande auktoriteter på kombinationen mat och dryck hälsar välkommen till bords! Konsten att få till lyckade möten mellan mat och dryck har blivit en omåttligt populär och efterfrågad vetenskap såväl på Sveriges lyxkrogar som i hemmet. Många känner till att den gamla devisen rött till kött och vitt till fisk inte kunde vara mer fel. Men hur tänker egentligen lyxkrögarna när de rekommenderar ett vin till en sjötunga? Och hur ska man själv tänka hemma i köket? Sedan 2004 har författarna och gastronomerna Michel Jamais och Mathias Emilsson arrangerat mängder av dryckesorienterade middagar på restaurang Villa Källhagen i Stockholm. Det är ur dessa middagar som idén att sammanställa några av de mest uppskattade kombinationerna sprungit fram. Resultatet är denna bok en bok för dig som vill få tillräcklig kunskap för att våga ta ut svängarna hemma i köket. Med sina år av erfarenhet delar dessa matmästare med sig av sin kunskap om hur våra sinnen fungerar, sina hemligheter om ingrediensval och tips på spännande, nyskapande smakkombinationer som kommer att få hemmakockens middagsgäster att häpna. Boken är indelad i avsnitt efter de olika dryckestyperna, vilka ackompanjeras av recept som passar till just dessa. Recepten är skapade av restaurang Villa Källhagens egen kökschef Mathias Emilsson och de konstfullt upplagda och omsorgsfullt tillredda rätterna illustreras med fotografier av den framstående matfotografen Arne Adler. Alla recept har detaljerade serveringsinstruktioner och en rekommendation på passande dryckesval med en förklaring varför just denna dryck har valts. För den som intresserar sig för smakkombinationernas fascinerande värld finns det inget liknande på marknaden. Boken präglas starkt av den entusiasm inför kombination av smaker, dofter och färger som kännetecknar riktiga köksmästare, och detta kommer att smitta av sig på läsaren. Kort och gott ger denna bok vägledning till den inspirationstörstande hemmakocken och visar att det finns en hel vetenskap bakom smakernas värld. OM FÖRFATTARNA Michel Jamais är en av landets mest välrenommerade kännare av vin, öl och sprit och en ledande auktoritet i konsten att kombinera mat och dryck. Han har en gedigen bakgrund som kock och sommelier och har under snart 20 års tid spridit kunskap om drycker över hela Sverige genom provningar, utbildningar, ett stort antal böcker, tidningar och TV. Mathias Emilsson är sedan 2004 kökschef på restaurang Villa Källhagen i Stockholm. Han är även utbildad sommelier och har arbetat internationellt som mat- och dryckeskonsult samt hållit en mängd kurser om mat och dryck i kombination.
Grenadine 1 9789186287092 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9185329037
- Titel
- Ostkompaniets njutningslära
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 60 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 360 g
- Språk
- Svenska
Grenadine Bokförlag 9185329037 -
En god bok om konsten att njuta av ost och vi...
Inbunden bok. Grenadine. 2006. 95 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i nära nyskick. OBS! Försättsblad urrivet av tidigare ägare.
Michel Jamais - En av Sveriges ledande auktoriteter i konsten att kombinera mat och vin. Har en gedigen bakgrund som kock och sommelier och är idag verksam som föreläsare, utbildare och vinskribent. Leder ku läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 918532938x
- Titel
- En god bok om konsten att njuta av ost och vin
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 562 g
- Språk
- Svenska
Grenadine 918532938x
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn