Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Leopardens sten

Leopardens sten

Inbunden bok Natur & Kultur. 1 uppl. 1999. 151 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Boken är prisbelönt i Nordisk barnbokspristävling 1998. "– Då är det bara en sak kvar att packa ner, sa El Faradh. – Det viktigaste, mumlade någon, och allas blickar vändes mot hans utsträckta hand.I handflatan låg en fasetterad, nästan klotrund sten. Det kunde vara ett slipat glasklot, eller en bergkristall, men den flammade som om den brann. Stenen vandrade från hand till hand tills den stannade hos Marion.El Faradh, sa hon, varifrån får Leoparden sin kraft? Utgallrad biblioteksbok med sedvanlig märkning.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127076474
Titel
Leopardens sten
Författare
Mats Tormod
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
1999
Omfång
151 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
305 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"– Då är det bara en sak kvar att packa ner, sa El Faradh. – Det viktigaste, mumlade någon, och allas blickar vändes mot hans utsträckta hand. I handflatan låg en fasetterad, nästan klotrund sten. Det kunde vara ett slipat glasklot, eller en bergkristall, men den flammade som om den brann. Stenen vandrade från hand till hand tills den stannade hos Marion. El Faradh, sa hon, varifrån får Leoparden sin kraft? Av artister får den sin kraft. Av trollkarlar och eldslukare, av clowner och lindansöser, sa han. För oss är den ovärderlig. Den har följt cirkusen i generationer. Den har stulits men alltid återerövrats…" Sommaren blev inte som Rickard tänkt sig. Istället för att vara tillsammans med pappa, blev han lämnad hos sin farfar, en gubbe han aldrig träffat förut. När en cirkus slår sig ner i närheten trotsar han alla förbud och smyger dit på natten. Så börjar något helt annat. Ett nytt liv, fyllt av mystik och magi. Under hösten 1997 utlyste Natur och Kultur tillsammans med ett danskt och ett norskt förlag en nordisk barnbokspristävling. I Sverige korade vi två vinnare som delar på första priset. Cecilia Modig är den ena, hennes bok Mörka skogen. En sommar i Ademirs liv kom ut våren 1999. Den andra är Mats Tormod som skrivit en berättelse fylld av äventyr och mystik. Han har tidigare skrivit ett par barnböcker och en roman. Mats Tormod är arkitekt och bor utanför Boden med sin familj. Hans hustru Jette Andersen, arkitekt och konstnär, har gjort omslaget.