Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den svarte vikingen (Svensk och rysk paralelltext)

Den svarte vikingen (Svensk och rysk paralelltext)

Häftad bok. Författares Bokmaskin (Rimma Markova). Första uppl. 2008. 176 sidor.

Nyskick. Limhäftad.Omslaget utfört av Rimma Markova själv och troligen hon som även tecknat de svartvita illustrationer som boken är försedd med

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789163331268
Titel
Den svarte vikingen
Författare
Markova, Rimma
Förlag
Rimma Markova
Utgivningsår
2008
Omfång
176 sidor
Bandtyp
Häftad
Språk
Svenska
Baksidestext
Den svarte vikingen är en tvåspråkig bok med rysk text till vänster och en parallell svensk text till höger på varje uppslag. Boken är lättläst och intressant och innehåller illustrationer ritade av skolbarn från Sverige och USA.

Den svarte vikingen tar framförallt upp viktiga frågor som identitet, rasism, antisemitism, främlingsfientlighet, krig och kärlek, familj och död. Allt detta ses från en 12-årings perspektiv, - berättelsen handlar om en pojke vars pappa är från Somalia och mamma från Ryssland. När pappan dör i cancer börjar pojken tänka på sin identitet. Pojken ser att pappa är ju inte helsomalier, även om han föddes och växte upp i Somalia, och min mamma är inte heller ryska helt och hållet. Eller snarare är hon inte ryska alls, och på samma gång så är hon ryska".

Frågan Vem är jag? är en av grundfrågorna för många invandrarbarn och barn från blandade familjer som blir allt fler nu för tiden.

Men boken är lika aktuell för dem som har bara svenska föräldrar, och den passar bra som underlag för diskussioner i skolan kring frågor om liv och död, krig och fred och fosterland. Den är också viktig för lärare och andra vuxna som jobbar med barn med olika bakgrund. Och för vuxna som har makt att bestämma över andras barn när det gäller medborgarskap och tillhörighet.