Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Som en sten i ett jordskred

Som en sten i ett jordskred

av

Häftad bok. Nilsson Förlag. 1 uppl. 2016. 125 sidor.

Nära nyskick. stämplad inuti. Portot gäller oavsett antal böcker. - Det är början av 1920-talet i Katalonien. Trettonåriga Conxa tvingas lämna sina föräldrar och syskon för att flytta till sin barnlösa moster i den lilla byn Pallarès. Den första tiden blir svår, Conxa har svårt att finna sig tillrätta och gråter sig ofta till sömns, den enda trösten finner hon hos djuren och ute i naturen. Men så träffar hon den unge Jaume som vänder upp och ner på hennes tillvaro. De gifter sig, bildar familj och kämpar tillsammans för att klara av försörjningen. Men Spanien är ett land i förändring. Jaume engagerar sig politiskt samtidigt som mörka moln tornar upp sig i fjärran och inbördeskriget rycker allt närmare.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish


Förlagsfakta

ISBN
9789188155085
Titel
Som en sten i ett jordskred
Författare
Maria Barbal
Förlag
Nilsson Förlag
Utgivningsdatum
20160119
Omfång
125 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
125 x 185 mm Ryggbredd 10 mm
Vikt
176 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det är början av 1920-talet i Katalonien. Trettonåriga Conxa tvingas lämna sina föräldrar och syskon för att flytta till sin barnlösa moster i den lilla byn Pallarès. Den första tiden blir svår, Conxa har svårt att finna sig tillrätta och gråter sig ofta till sömns, den enda trösten finner hon hos djuren och ute i naturen. Men så träffar hon den unge Jaume som vänder upp och ner på hennes tillvaro. De gifter sig, bildar familj och kämpar tillsammans för att klara av försörjningen. Men Spanien är ett land i förändring. Jaume engagerar sig politiskt samtidigt som mörka moln tornar upp sig i fjärran och inbördeskriget rycker allt närmare. Röster om boken: »Genom Conxa får även miljontals andra kvinnor en röst. Lågmält, men kanske just därför så uttrycksfullt För övrigt är översättningen värd all beröm. Känns genomförd med mycket omsorg.» Norran "Som roman är den närmast perfekt, som debutroman häpnadsväckande. Helt enkelt ett mästerverk." Östgöta Correspondenten "En skickligt komponerad roman och väldigt tilltalande läsning. Míssa inte den här kortromanspärlan i vårens bokflod." Bloggbohemen »Gripande i varje detalj. Maria Barbals roman 'Som en sten i ett jordskred' är skriven enkelt och rakt, och är utomordentligt väl och följsamt översatt från katalanska till svenska av Maria Cederroth." Helsingborgs Dagblad »En stillsam roman med levande ögonblick." Ellen Mattsson, Svenska Dagbladet »Ibland är de enklaste berättelserna de bästa.» The Independent »Så fängslande och koncentrerad att den får mig att vilja ta fram saxen och klippa i allt annat jag har läst.» The Guardian »Ett mästerverk bland världslitteraturen och ett lysande exempel på konsten att skriva elegant och koncentrerad prosa.» Lancashire Evening Post »Så spännande att vi frågar oss hur vi hittills kunnat klara oss utan den. 'Som en sten i ett jordskred' är ett stycke världslitteratur.» Inforadio Kultur