Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Shiraz : en druva en värld av viner (

Shiraz : en druva en värld av viner (

Nyskick. Grenadine 2005. 69s. illusterad. inbunden. Beskrivning:En nöjesresa med en mustig druva! Denna bok är den första i en ny serie faktaböcker från Grenadine Bokförlag. De håller samma sidantal som handböckerna, men ger litet djupare kunskaper och är samtidigt exklusivare i papper och design. Denna serie kommer att behandla viner utgående från en enda sorts druva per bok. Böckerna går in på hur varje druva i sig har en karaktär och sina speciella särdrag. Boken ?Shiraz? tar läsaren på en tur runt världen till de platser där druvan odlas. Författaren berättar om den stora betydelse geografi och olika syn på tillverkning har för vinet, även om druvan är densamma. Turen går från norr till söder: från Europa, där druvan kallas Syrah, till Shiraz i Sydafrika och Amerika. Med många exempel och god pedagogik lär boken läsaren hur svalt klimat ger ett stramare vin, medan varmare länder ger generösa och svulstiga viner. Till varje lands och regions karaktär matchar författaren ihop vinet med ett flertal maträtter. Vilken läsare känner inte munnen vattnas med recept som lammfärsbiffar med rödlöksmarmelad, oxsvansgryta eller ingefärsdoftande kycklingkorv? Dessa läckerheter ihop med den mycket kompetenta redogörelsen över vinerna gör denna bok till en unik och mycket intressant vinbok, eller ny sorts kokbok, om man så vill. ?Shiraz? är en annorlunda vinklad vinbok med mer än bara vin. Och med Magnus Svensson som vägvisare blir resan dessutom sällan långsam och aldrig någonsin tråkig! Författaren Magnus Svensson har en lång erfarenhet som bland annat kock och sommelier. Idag jobbar han som utbildningsansvarig på en av Sveriges kanske mest ansedda vin- och restaurangutbildningar; Restaurangakademien i Stockholm. Magnus har under många år arbetat med vin och mat, inte bara i restaurangbranschen utan även som föreläsare. Hans framtoning är en oslagbar kombination av attityd, humor och djupt kunnande, något som bland annat gjort honom populär som vin- och matkommentator varje vecka hos radio Mix Megapol. Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9185329223
Titel
Shiraz : en druva en värld av viner
Författare
Magnus Svensson
Förlag
Stevali
Utgivningsår
2005
Omfång
69 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
202 x 226 mm Ryggbredd 11 mm
Vikt
392 g
Språk
Svenska
Baksidestext
av Magnus Svensson Grenadine Bokförlag Shiraz En druva, en värld av viner. Greetings! En nöjesresa med en mustig druva Denna bok är den första i en ny serie faktaböcker från Grenadine Bokförlag. De håller samma sidantal som handböckerna, men ger litet djupare kunskaper och är samtidigt exklusivare i papper och design. Denna serie kommer att behandla viner utgående från en enda sorts druva per bok. Böckerna går in på hur varje druva i sig har en karaktär och sina speciella särdrag. Boken Shiraz tar läsaren på en tur runt världen till de platser där druvan odlas. Författaren berättar om den stora betydelse geografi och olika syn på tillverkning har för vinet, även om druvan är densamma. Turen går från norr till söder: från Europa, där druvan kallas Syrah, till Shiraz i Sydafrika och Amerika. Med många exempel och god pedagogik lär boken läsaren hur svalt klimat ger ett stramare vin, medan varmare länder ger generösa och svulstiga viner. Till varje lands och regions karaktär matchar författaren ihop vinet med ett flertal maträtter. Vilken läsare känner inte munnen vattnas med recept som lammfärsbiffar med rödlöksmarmelad, oxsvansgryta eller ingefärsdoftande kycklingkorv? Dessa läckerheter ihop med den mycket kompetenta redogörelsen över vinerna gör denna bok till en unik och mycket intressant vinbok, eller ny sorts kokbok, om man så vill. Shiraz är en annorlunda vinklad vinbok med mer än bara vin. Och med Magnus Svensson som vägvisare blir resan dessutom sällan långsam och aldrig någonsin tråkig! Om författaren Författare till Shiraz är Magnus Svensson. Magnus har en lång erfarenhet som bland annat kock och sommelier. Idag jobbar han som utbildningsansvarig på en av Sveriges kanske mest ansedda vin- och restaurangutbildningar; Restaurangakademien i Stockholm. Magnus har under många år arbetat med vin och mat, inte bara i restaurangbranschen utan även som föreläsare. Hans framtoning är en oslagbar kombination av attityd, humor och djupt kunnande, något som bland annat gjort honom populär som vinoch matkommentator varje vecka hos radio Mix Megapol.