Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sagan om klanen Otori 1-5: Över näktergalens golv, På kudde av gräs, Under lysande måne, Vid hägerns skarpa skri, Och himlens vida väv

Sagan om klanen Otori 1-5: Över näktergalens golv, På kudde av gräs, Under lysande måne, Vid hägerns skarpa skri, Och himlens vida väv

Inbunden bok. Bonnier Carlsen. 2007. 585 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Inbundna med skyddsomslag, mycket gott skick till nära nyskick. Inget skrivet.
Över näktergalens golv, 2004
På kudde av gräs, 2004
Under lysande måne. 2004
Vid hägerns skarpa skri, 2006
Och himlens vida väv, 2007

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789163854880
Titel
Och himlens vida väv
Författare
Lian Hearn
Förlag
Bonnier Carlsen
Utgivningsår
2007
Omfång
585 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 220 mm Ryggbredd 44 mm
Vikt
960 g
Språk
Svenska
Baksidestext
”Sagan om klanen Otori” av Lian Hearn har sålt i flera hundra tusen exemplar i Sverige. Recensenter och läsare har varit eniga i sina lovord. Trilogin ”Över näktergalens golv”, ”På kudde av gräs”, och ”Under lysande måne” följdes under 2006 upp av en fjärde del ”Vid hägerns skarpa skri” som var en så kallad sequel som utspelade sig 15 år efter trilogins slut.
 ”Och himlens vida väv” är en så kallad prequel – en roman som behandlar upprinnelsen till trilogin, dvs allt det som ledde fram till att Lord Shigeru fann Takeo i den lilla bergsbyn. Här får vi bland annat veta vad som hände när Otoris förlorade slaget vid Sheagehara och Lord Shigerus stora personliga förluster av sin far och bror. Alla trådar knyts ihop och sammanhangen blir klara och tydliga – de kommer att bilda en helhet.
 Lian Hearn, som är en pseudonym, heter egentligen Gillian Rubinstein och är från Australien. Hon fick ett stipendie för att åka till Japan och studera den japanska kulturen och blev så gripen att hon vid 50 års ålder bestämde sig för att lära sig japanska och har sedan dess gjort många resor till japan. ”Sagan om klanen Otori” är en fiktiv histioria men ändå väl planterad i den japanska historien – mytbilder, religion, könsroller, främlingsfientligheten, sederna och traditionerna är alla hämtade från den stolta och starka feodala medeltida historien.
 Lian Hearn vill med den här femte delen få berättelsen om Otori att liknas vid en cirkel – i sann österländsk filosofisk anda. Där den femte delen slutar börjar den första!