VILT. Modern mat från skogen
Inbunden bok.
Nyskick. ICA Bokförlag. 2005. 134 s. Inbunden. Nyskick. Vilt är fantastiskt! det är mer smakrikt än annat kött, men också magrare och sundare. Här hittar du moderna recept på älg, rådjur, hjort och fågel med fräscha tillbehör. Recept som är lite lättare och grönare än traditionell viltmat brukar vara. I boken lanseras också idéen att servera tre små rätter till fest, istället för en liten förrätt och en stor bastant varmrätt. Prova något nytt och spännande som sashimi med björnbärssallad, viltfilé med gurksallad och vildand med lingonvinägrett, ellr välj en klassiker som chili con carne, osso buco och wallenbergare..
Förlagsfakta
- ISBN
- 9153425685
- Titel
- Vilt : Modern mat från skogen
- Författare
- Lena Holmsäter
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 134 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 598 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vilt är trendigare än någonsin. Det är smakrikare än annat kött, men också renare, magrare och sundare. En älg lever inte sitt liv i ett bås. En fasan sitter inte i bur. Djuren rör sig fritt i den mest fantastiska hemmiljön av alla skogen.
Fler och fler vill äta vilt, men det saknas moderna recept på älg, rådjur, hjort och fågel. Recept som är lättare, grönare och fräschare än de traditionella med gräddsåser, stuvningar och gratänger. Därför har den här boken kommit till en inspirationskälla för dig som vill laga till vilt med goda grönsakstillbehör och spännande kryddningar, men även uppskattar de klassiska rätterna.
I boken lanseras också idén att servera tre små delikata rätter till fest, i stället för en liten förrätt och en stor bastant varmrätt.
Boken är skriven av Lena Holmsäter, skribent med mat och hälsa som specialitet.