Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
VINET OCH MILJÖN – Ekologiskt, biodynamiskt och naturligt
VINET OCH MILJÖN – Ekologiskt, biodynamiskt och naturligt VINET OCH MILJÖN – Ekologiskt, biodynamiskt och naturligt VINET OCH MILJÖN – Ekologiskt, biodynamiskt och naturligt VINET OCH MILJÖN – Ekologiskt, biodynamiskt och naturligt VINET OCH MILJÖN – Ekologiskt, biodynamiskt och naturligt VINET OCH MILJÖN – Ekologiskt, biodynamiskt och naturligt

VINET OCH MILJÖN – Ekologiskt, biodynamiskt och naturligt

Inbunden bok. Carlsson. 2012. 327 sidor.

Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – (Obet. ytmärken på baksidan.) – Se fler bilder! ––

Författarna rör sig i denna föregångsbok i vingårdar i Frankrike, Italien, Spanien, Portugal, Tyskland och andra länder. Fokus i framställningen ligger i sjäva odlandet av vin med koncentration på en så naturlig och ekologisk framställning som möjligt.
• Här redogörs för skillnaden mellan ekologiskt, biodynamiskt och naturligt odlat vin, och också mellan dessa metoder och det mer ordinära där odlingarna besprutas kemiskt i omgångar och förses med konstgödsel liksom besprutas med ogräsmedel istället för mekanisk bekämpning eller att ogräset får finnas kvar. Man kommer även in på själva skördemetoderna och hur dessa sker.
• Även i vinkällaren där druvorna vidare förädlas är det stor skillnad på hur man ekologiskt hanterar processen.
• Allt fler odlare går över till alternativ odling och bearbetning. Många små kvalitetsodlare har alltid hanterat sina odlingar naturligt. Instruktiva färgbilder förtydligar framställningen.

Britt och Per Karlsson är bosatta i Paris och arbetar med vinkurser, vinresor och vinbedömning på heltid. Deras förra bok Ett vin blir till utsågs 2011 till Best wine book for professionals i Gourmand Cook Book Award och som vann kategorin Dryckeslitteratur i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011.

"Mycket bra och informativ bok! – Är du intresserad av hållbar vinodling, är det här en boken för dig. Boken är uppdelad i många olika avsnitt, vilket gör den även lämplig som uppslagsverk. Jag läste den med stort nöje."

–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173315289
Titel
Vinet och miljön : ekologiskt, biodynamiskt och naturligt
Författare
Karlsson, Britt
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2012
Omfång
327 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
180 x 245 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
1020 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Författarna rör sig i denna föregångsbok i vingårdar i Frankrike, Italien, Spanien, Portugal, Tyskland och andra länder. Fokus i framställningen ligger i sjäva odlandet av vin med koncentration på en så naturlig och ekologisk framställning som möjligt. Här redogörs för skillnaden mellan ekologiskt, biodynamiskt och naturligt odlat vin, och också mellan dessa metoder och det mer ordinära där odlingarna besprutas kemiskt i omgångar och förses med konstgödsel liksom besprutas med ogräsmedel istället för mekanisk bekämpning eller att ogräset får finnas kvar. Man kommer även in på själva skördemetoderna och hur dessa sker. Även i vinkällaren där druvorna vidare förädlas är det stor skillnad på hur man ekologiskt hanterar processen.

Allt fler odlare går över till alrernativ odling och bearbetning. Många små kvalitetsodlare har alltid hanterat sina odlingar naturligt. Instruktiva färgbilder förtydligar framställningen.

Britt och Per Karlsson är bosatta i Paris och arbetar med vinkurser, vinresor och vinbedömning på heltid. Deras förra bok Ett vin blir till utsågs 2011 till Best wine book for professionals i Gourmand Cook Book Award och som vann kategorin Dryckeslitteratur i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011.