Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Sparris : sanningar & myter, odling & recept

Sparris : sanningar & myter, odling & recept

Inbundna böcker. Infotain & Infobooks Sweden. 2009. 140 sidor.

SLUTSÅLD SPARRIS - primör från jord till bord

Svensk nyskördad sparris betraktas idag som en av våra främsta delikatesser. Den serveras på landets främsta gourmetkrogar och säljs via gårdsbutiker och välsorterade grönsaksdiskar. Eller så kan man odla den själv hemma i sin trädgård. Detta är den första boken om denna läckra primör, skriven av Sparrisdrottningen Karin von Schenk, välkänd trädgårdsskribent och numera sparrisodlare på Österlen. Det som började som en hobbyodling för tio år har utvecklats till en verksamhet som idag producerar 15 ton sparris om året. I boken berättar hon om hur det gick till och vad man skall tänka på om man vill odla sparris själv, men också allt annat man vill veta - från historia och sparrisens användning som afrodisiakum till hantering och användning. Bokens läckra recept på såväl enkla aptitretare som kompletta sparrismåltider har komponerats av stjärnkrögaren Norbert Lang från Restaurang Paul & Norbert i Stockholm. De ackompanjeras av dryckestips och även klara besked om varför och när man inte bör dricka vin till sin sparrismåltid.

Rikt illustrerad och med förord av Carl Jan Granqvist, professor i Måltidskunskap, är boken en bibel för alla mat- och trädgårdsintresserade.Om författarna:Karin von Schenk är välkänd journalist och författare med mångårig erfarenhet av trädgård och konsumentfrågor. Hon har varit en drivande kraft bakom utvecklingen av sparrisodlingen i Skåne och drev i många år själv en odling på Österlen.

Norbert Lang fick 1990 Gastronomiska Akademins guldmedalj för utomordentliga insatser för matkulturen. Norbert Lang är också känd från TV och radion där han medverkat under många år för att sprida kunskap om bl.a. tryffel och sparris. Hans restaurang Paul & Norbert firade 25 framgångsrika år på den kulinariska toppen tack vare framgångsreceptet: äkta kvalitet och hög smak är det enda som gäller.
I samma serie: Tryffel - mat för gudar, gutar och svin. ISBN 9789170032707.

Förlagsfakta

ISBN
9789170032776
Titel
Sparris : sanningar & myter, odling & recept
Författare
von Schenck, Karin
Förlag
Infotain & Infobooks Sweden
Utgivningsår
2009
Omfång
140 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
195 x 256 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
710 g
Språk
Svenska