Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ett vuxet liv för Olof

Ett vuxet liv för Olof

Inbunden bok. Libris förlag. 1999.

Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.

Karin Ahnve och hennes autistiske son Olof är tillbaka igen. Nu har Olof blivit äldre, och hans mamma står inför nya utmaningar i kampen om att ge hennes son ett bra liv. Olof är tonåring på väg in i vuxenlivet. Han bor hemma hos sin mamma och möjligheterna för att kunna leva ett självständigt liv verkar näst intill obefintliga. Men då händer det oväntade. Året är 1994 och Sverige får en ny lag - LASS - som ger funktionshindrade rätt till personlig assistans. Det blir början på ett nytt liv för Olof, med nya möjligheter. Men vägen dit är inte lätt, och många utmaningar väntar Olof och hans mamma. Den fortsatta berättelsen om Olof är lika rörande och varmhjärtad som Ahnves tidigare böcker.

Karin Ahnve är en svensk författare. "Ett vuxet liv för Olof" är hennes tredje bok om livet med sin autistiske son Olof.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789171953070
Titel
Ett vuxet liv för Olof
Författare
Karin Ahnve
Förlag
Libris förlag
Utgivningsår
1999
Bandtyp
Inbunden
Vikt
246 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det här är en sann berättelse om en mammas envisa kamp för att kunna ge sin autistiske och svårt utvecklingsstörde son Olof ett anständigt och värdigt vuxenliv. Mamman är Karin Ahnve, författare till denna bok.
     Efter en svår kris i deras gemensamma liv kan hon och andra, tack vare LASS-reformen, lagen om handikappades rätt till personlig assistans, börja arbeta för Olof ska få ett värdigt liv, där han får känna sig vuxen och fri, trots att han varje dag är mycket beroende av andra människor och alltid kommer att bli det. Flera av de unga män som jobbar som personliga assistenter åt Olof spelar också en betydelsefull roll för hans utveckling. Boken slutar med att Olof får ett eget liv och ett personligt hem på Brännö. "Det är mer än vad jag trodde var möjligt" säger författaren.
     Framför allt är detta en personlig och lättläst berättelse - fylld av känslor och berättarlust - men det är också ett debattinlägg i kampen mot samhällets ibland helt felaktiga prioriteringar i handikappfrågor.